Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

De Mol Afl. 4

Geekster ontmaskert De Mol Afl. 4: Un Lariat de Bicicleta

Ah Mexico City. Een grootstad met meer dan 24 miljoen inwoners. Sí, niet minder dan de volgende arena waar onze mol zijn listen kan ontspinnen. En wat voor listen. Een vlezen guillotina, de bicicleta de la muerte en de Torre der rapido treden, het zijn de wapens die de Mol ter beschikking had in de vierde aflevering van De Mol.

¡Bicicleta de la muerte!

Nog maar even in Mexico City en onze kandidaten worden meteen in het hol van de léon gesmeten. De kolkende verkeersmassa borrelt hevig naast het plein waar de eerste proef van vandaag plaatsvindt. Geen tijd te verliezen, want onze deelnemers moeten de interne Coolblue’er in hun hart bovenhalen om de juiste pakketjes op de juiste plaats te bezorgen. Niet toevallig na de aankondiging dat Coolblue voortaan ook met een bakfiets je pakketje komt leveren, denken we dan.

Maar vooraleer ze met een glimlach en een traan die pakketjes kunnen bezorgen, moeten de kandidaten eerst nog door de proeven waden die voor hen zijn uitgestald. Een luciferuitdaging, een weegschaal en een versnipperde wereldkaart zijn de eerste hordes. Lossen ze de raadsels goed op, kan de rest Katrien en Steven briefen om de persoon in kwestie te zoeken op een prachtig fresco iets verder in de stad. Aan de hand van de naam van die persoon, enkel op het fresco te weten te komen, moeten ze dan ook het juiste pakketje voor de juiste locatie opsporen. Vervolgens is het trappen geblazen op de bicicleta.

De luciferproef loopt meteen gesmeerd, maar helaas is het nooit zo makkelijk, Lloyd. Op de verkeershelletocht die volgt, sneuvelen vooral enkele kerstrozen en het schaamtegevoel van zowel Pieter als Lloyd, om dan te weten te komen dat de locatie die het team in gedachten had de verkeerde was. Mala suerte, padre.

Wanneer beide mannen teleurgesteld aankomen, schieten Joke en Baha in gang met het tweede pakje. Als de wind vliegen ze over de Mexicaanse straten, om dan face first de broodwinning van een arme Mexicaanse marktkramer om zeep te helpen. Niets zo goed voor de commercia als een gezelschap vreemdelingen die even heel je kraam op hoge snelheid kapot rijden met hun bakfiets. Maar gelukkig was dit wel de juiste bestemming voor het eerste pakje en kan ons gezelschap terugkeren.

Ondertussen zetten Lloyd en Pieter, verbaasd over hun vreselijke fail, alles op alles om het raadsel alsnog op te lossen. Maar helaas, het mag niet baten. Hun wilde gok leidt hen opnieuw naar het verkeerde adres, terwijl de derde proef nog moet opgelost worden. Keuzes, keuzes. Mala suerte, of el topo at work? Jammer, maar helaas, ook deze proef loopt af op een sisser.

¡Vlezen Guillotina!

De tweede proef ontpopt zich tot een ware thriller. Pieter en Baha worden geselecteerd om zich te onderrichten in de prachtige vechtkunst der luchadores, terwijl de anderen overdag in een escape room worden gestoken, die nog het meeste doet denken aan een budget-Saw-film.

Raadsel na raadsel moeten Lloyd, Katrien en Joke doorstaan om Steven en Pascale van de verfontploffingsdood te redden. Maar ook daar wordt er getalmd en getreuzeld op een manier die het gezelschap doet overkomen als een gezelschap knulletjes die niet goed weten wat te doen. En niet eens een vechtspelletje kunnen kassen. Wel genoteerd dat Lloyd zijn intuïtie volgde bij de vraag of de originele betekenis van avocado al dan niet teelbal betekende.

Maar het is de vraag op het einde die het gezelschap helden de das omdoet. Het Witte Huis staat wel degelijk in Washington, maar het besef komt net te laat. Helaas, de verfbom ontploft recht in het aangezicht van de twee achterblijvers. Een pijnlijke herinnering aan een nieuwe mislukking. Opnieuw zijn ze geldloos. Goed gedaan, team Topo.

De avond bracht wel blijdschap, want Pieter en Baha hadden de hele dag liggen trainen met Iron Love, de beste luchador van Mexico City, om het team enkele mooie worstelbewegingen te tonen. De opdracht voor de anderen? Erg simpel, enkel raden welke worstelmoves de beide heren etaleerden. Allez, als we buiten Pascale rekenen weliswaar. Een basismove zoals Lariat, La Lanza noemen, wat nota bene de normale vertaling van een lasso is, is een warrige mix-up helaas. Oh, was dat opnieuw het geluid van geld dat ik hoor wegvliegen?

¡Torre der Rapido Treden doen!

Tijd voor de derde opdracht. Deze keer is het in de hoogte te doen, meerbepaald in de hoogste en sterkste toren van Mexico City. Daar gaan de 7 kandidaten allemaal samen in een lift die onderweg 6 keer stopt. Op die stops stapt telkens één iemand uit die dan 30 seconden krijgt om aan de andere kant van het gebouw een raadseltje op te lossen en het antwoord weer naar de lift te brengen. Uiteindelijk is er één kandidaat die alle antwoorden kan afgeven aan Gilles en zo geld in de pot kan toevoegen. Maar, een grote maar, er is ook een vrijstelling in het spel. De eerste persoon die boven is op de 37ste verdieping, ofwel met de lift, of na uitstappen met de trappen, kan een vrijstelling scoren. Wordt het houten kaartje door iemand anders genomen dan de overblijvende liftgebruiker, werden de raadseltjes voor niets opgelost.

In de tijd die Gilles nodig heeft om boven te geraken en de lift terug naar het gelijkvloers te sturen, mogen de kandidaten overleggen over hoe ze het gaan aanpakken. Het is al heel snel duidelijk dat ze de pesos weer links gaan laten liggen en voor de vrijstelling gaan. Alleen is de vraag wie wanneer uitstapt en al dan niet de meeste kans gaat hebben om de lift in te halen? Door een verstuikte enkel komt de groep overeen dat Katrien de enveloppen zal verzamelen. Holy Pieter offert zichzelf op om als eerste uit te stappen omdat hij zich schuldig voelde over de twee pasvragen van vorige week. De andere man die twee pasvragen kocht, houdt zich lekker afzijdig en de groep duwt hem als derde de lift uit. Pascale offert zich wel op om als tweede uit te stappen. Daarna verlaten Joke, Lloyd en Baha in die volgorde de lift. Het zijn ook die drie, met Lloyd en Joke voorop die het beste van zichzelf geven om de lift voorbij te steken. Baha zegt eerst niet te gaan lopen door een zere enkel maar gaat er uiteindelijk toch wel voor eens hij de trappen binnenstormt. Het is uiteindelijk Joke die het op een paar seconden na haalt van Katrien in de lift.

Na de uitputtingsslag op de trappen is het tijd voor de eliminatieronde. Van wie nemen we deze keer afscheid? De 11% die in onze vorige poll op Katrien stemden, hadden het bij het rechte eind. Katrien neemt afscheid van de groep en mag haar familie komende week helaas niet ontvangen in het mooie Mexico.

¿Dinero ganado, dinero perdido?

We kunnen hier heel kort zijn. De deelnemers vinden deelnemen en de mol ontmaskeren veel belangrijker dan het eventuele prijzengeld dat ze kunnen opstrijken bij winst. Het saldo van de groep blijft dus ongewijzigd.

Wie verdenken wij?

Louis

Steve is de mol De mol vinden wordt iedere week wat makkelijker, of is het juist moeilijker? Ik ben er eigenlijk nog niet uit. Het wordt makkelijker omdat er telkens iemand afvalt maar ook moeilijker omdat we in tunnelvisie zouden kunnen vervallen. Toch ga ik deze week verder met het verdachtmaken van Steve. Tijdens de eerste opdracht in het museum betrapte ik hem er toch op niet altijd even actief mee te zoeken en misschien wel wat verkeerde gezichten aan te duiden. In de tweede opdracht herkende hij weer de muziek niet en voegde toch ook weer niet al te veel toe in het algemeen. Ook bij het torenklimmen was hij bijzonder afwezig bij de bespreking vooraf. Pieter offert zich op voor de twee pasvragen die hij vorige aflevering kocht maar van Steve horen we geen woord.

Simon

Joke is de mol Oogkleppen, tunnelvisie: noem het zoals je wilt maar ik blijf voor Joke gaan. Ik vond Lloyd deze aflevering de meest opvallende saboteur maar ik geloof niet dat hij de Mol is. Nee, het is Joke die alles professioneel en gedreven in het honderd laat lopen. Ze werpt zichzelf ook echt op tot leider van de groep (heb je gezien hoe iedereen naar haar keek voor akkoord bij de groepsverdelingen?) en kan zo rustig van ‘verdeel en heers’ spelen. Door de vrijstelling te nemen op het einde, was ze opnieuw zeker dat er geen geld bij in de pot kwam. Follow the money guys, it’s the economy!

Wie verdenken jullie?

Jullie hebben nu onze kant gehoord, onze bedenkingen zorgvuldig gelezen, maar wat denken jullie? We zijn zeer benieuwd of jullie onze meningen volgen of misschien zelfs volledig andere personen verdenken. Ik zou zeggen: laat het ons weten! We nemen jullie ideeën sowieso mee voor volgende week!

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels