Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Verhalen Uit De Kringwinkel #6: FBI Paranormal Cases

Gamen op een budget is niet altijd een gemakkelijke opgave. Gelukkig is er voor elk probleem een oplossing. Vlaanderen heeft een uitgebreid aanbod aan kringwinkels waar iedereen zijn ongewenste voorwerpen kwijt kan, die dan weer voor een goedkope prijs gekocht kunnen worden. Ook buiten Vlaanderen zijn er winkels te vinden waar mensen hun oude voorwerpen doneren om verkocht te worden. Elke maand stap ik naar een kringwinkel, gewapend met een muntstuk van €2 op zoek naar een ongewenste game die ik een goeie thuis kan bieden. Daarna speel ik die voor drie uur en pen ik mijn mening neer.

Beste lezers, ik moet jullie iets bekennen. Ik weet niet wat ik moet doen met mijn leven. Enkele maanden geleden begon ik mijn carrière als Flik, wat mij met psychologische trauma’s heeft achtergelaten. Ik besloot dan om een leerling van een dwaze tovenaar te worden, maar daar kwam ik in een slecht dierenmilieu terecht. Paardrijden bleek ook al helemaal niets voor mij, Vikings zijn watjes, en toverscholen blijken meer op een sekte te lijken dan op Zweinstein. Het zorgt er wel voor dat ik een uitgebreid cv heb.

CV Jens

Het verbaasde me dan ook dat, toen ik mijn cv op enkele internetpagina’s liet verschijnen, ik algauw gecontacteerd werd door niemand minder dan Robert Mueller. De man beweerde dat ik geschikt was voor het paranormale trainingsprogramma van de FBI en stuurde mij een cd-rom op met daarop mijn opleiding.

FBI Paranormal Case

James is een jonge FBI-agent die pas is gepromoveerd naar de afdeling Onopgeloste Zaken. Tijdens zijn onderzoeken naar allerlei vreemde zaken, ontdekt hij een ongelofelijke internationale samenzwering die een schokkend en goed bewaard geheim in de doofpot probeert te stoppen… Help onze agent met zijn onderzoek en ontdek de waarheid achter dit mysterie!

Zoek naar aanwijzingen en help met het onderzoek, verhinder sabotageacties, vind bewijs voor de samenzwering en onthul het mysterieuze geheim achter deze paranormale gebeurtenissen!

Gebruik de 2x zoom om de locaties te doorzoeken en gebruik de hints om de verborgen voorwerpen te vinden. Heb je geen hints of te weinig tijd? Ontdek de bonussterren in de schilderijen om hints of extra tijd te verdienen!

Bezoek ongewone en verrassende locaties over de hele wereld, van een verlaten laboratorium tot de Bermudadriehoek!

Wauw! Als dit niet de beste game ooit wordt, is mijn naam Jens Osaer. Het spel belooft me 30 locaties om te doorzoeken. Minispellen waarbij ik puzzels mag oplossen en mijn reactievermogen kan testen. Drie, ja DRIE aanpasbare profielen. Twee speltypes. En als laatste maar zeker niet als minste, ik kan mijn scores online posten! Online, ja! Op de informatie-supersnelweg.

Zoals gewoonlijk doorloop ik voor de start toch even mijn eigen verwachtingen. Aangezien het over paranormale zaken gaat, vermoed ik dat ik toch eenmalig in een gevecht met een griezelige pop terechtkom. Ik hoop dat ik een sidekick krijg met grappige oneliners en een catchphrase. Een jacht op Bigfoot zou ik wel zien zitten, en wat creepy muziek zou ook leuk zijn.

FBI

Recht in de actie

Zodra ik het aanlokkelijk klinkende FBI.exe opstart, opent het spel onmiddellijk. Geen installatie, direct in de actie. Ik weet niet welke technologie de Amerikaanse overheid gebruikt, maar ze staan lichtjaren verder dan ons.

Ik start een normaal spel zonder timer. Mijn personage, James, vertelt een verhaal over hoe alles begonnen is op zijn eerste werkdag. Ik krijg een rommelig bureau dat mij nagelaten werd door de vorige agent die hier werkte, die mysterieus verdwenen is in Syberië.

Het spel vertelt me dat ik voorwerpen moet vinden in kamers. Dat verbaast me niets, mijn opleiding aan de Magic Academy heeft mij hierop voorbereid. Gelukkig heb ik de krachtige 2x zoom om me hierbij te helpen. Mijn eerste job is dus om mijn bureau op te ruimen en… Ik heb twee maal hetzelfde spel gekocht, is het niet?

FBI
Dit komt me bekend voor.

Na net drie minuten aan een stuk naar het laatste voorwerp (een schoen) te zoeken terwijl er horrormuziek op de achtergrond speelt, ben ik volledig klaar voor mijn paranormale avontuur! Maar mijn voorganger was nogal een sportfan, wat te zien is aan al de baseballposters die in het bureau hangen. Ik heb een betere smaak en vervang alles door posters van aliens.

FBI
De waarheid is daarbuiten! Tussen vijftig andere voorwerpen.

Eens ik het bureau wat opgeruimd heb, moet ik hetzelfde doen met de computer, want mijn voorganger heeft zo’n 200 mappen staan op zijn bureaublad die ik allemaal zomaar moet verwijderen. Hopelijk hebben FBI-agenten geen belangrijke informatie op hun computers staan.

Meteen na het opruimen van het bureaublad krijg ik al een eerste case om te onderzoeken! Ik kom in een ijskoud laboratorium terecht, vol met spuiten, zakken bloed en allerlei medisch materiaal dat verspreid ligt over de kamer. Als een echte agent moet ik al dit bewijsmateriaal aanraken en samen in een zak stoppen.

FBI

Nadat ik alles gevonden heb, wat zelfs met de 2x zoom een pak langer duurde dan ik trots op ben, komt James tot de conclusie dat mensen in dit lab research deden op een bacterie die ze 10,000 voet onder de grond vonden. De bacterie heeft extreme temperaturen weerstaan, wat volgens James ongelofelijk is! Dit moeten we onder een microscoop onderzoeken.

Onder de microscoop zie ik beweging in de bacterie, en het blijkt dat er agressieve mutaties ontstaan. Deze moet ik aanklikken tot ik voldoende punten heb om ze naar het labo te sturen. Zo, deze zaak is afgerond blijkbaar!

Mijn volgende opdracht is in een zuiveringsinstallatie in Frankrijk, waar er geruchten de ronde doen over een monster dat in de tank woont. Geruchten zijn meer dan genoeg om deze FBI-agent over heel de wereld te slepen, dus ik ga naar Frankrijk! Ik ben tenslotte een professioneel paranormaal onderzoeker, dus geen afstand is te ver voor mij.

FBI

In de zuiveringsinstallatie merk ik in de eerste plaats veel rommel op. Met mijn magische krachten ruim ik snel even op, om vervolgens een hoop leidingen te draaien zodat ze terug op hun plaats staan. Het verbaast me eigenlijk niet dat de installatie klinkt als een monster als geen enkele buis verbonden is met een andere, en alles lijkt te draaien op goed geluk.

FBI
Paranormaal onderzoek.

Maar goed, de buizen zijn nu terug met elkaar verbonden. Ik vind een vreemd symbool, dat ik ook al gevonden had in Syberië. Van het monster is geen spoor. Als het er ooit was, is het intussen weggelopen. Terug naar mijn bureau dan maar, waar mijn volgende zaak mij opwacht.

We gaan terug internationaal, want het volgende mysterie speelt zich af in Kootenay National Park in Canada. Een boswachter heeft daar gezegd dat hij een Yeti gezien heeft. Hij vermeldt er even bij dat een Yeti ook bekend staat als een Sasquatch.

Bedankt, meneertje boswachter, maar ik heb hier duidelijk de Harvard-opleiding tot paranormaal onderzoeker gevolgd, en ik weet dat Sasquatch een Bigfoot is en geen Yeti. Als je mij wou testen, is dat dus niet gelukt.

FBI
Ik zal maar meteen toegeven dat de teddybeer in de kast het meest griezelige is dat ik tot nu toe gezien heb in dit spel.

Goed, ik verzamel alle teddyberen in de hut voor mijn paranormale research, en mag dan een voetspoor buiten gaan onderzoeken. Eens ik de voetafdruk terug samenstel tot een geheel, mag deze de archieven in.

Nu ik een voetafdruk gevonden heb, kan ik mijn research wel afronden in Canada, hier is duidelijk geen verder onderzoek nodig. Ik ga dus maar terug naar het hoofdkwartier van de FBI, want ze hebben een kaart gevonden. Een oude kaart met allerlei symbolen erop. Aan de hand van de elementen die mij beschikbaar gesteld worden, moet ik de Bermudadriehoek zien te vinden. Google Maps bestond blijkbaar nog niet toen dit spel verscheen in 2010.

FBI
Eureka!

Goed, na wat symbolen aan te klikken en op de kaart aan te duiden waar Florida ligt, heb ik ontdekt waar de Bermudadriehoek zich bevindt! Het wordt allemaal plots heel intens, want het volgende moment bevind ik me in de Bermudadriehoek!

Ik zit op een strand waar ik vermiste vliegtuigen, duikboten en watermeloenen moet vinden, om tot de conclusie te komen dat dit allemaal heel bizar is. Ik ken James niet, maar hij heeft een punt.

FBI

Nieuwe locatie, geen variatie

Ted
FBI

Het blijft allemaal een beetje hetzelfde. Zoek x aantal voorwerpen, los daarna een soort van puzzel op, om een vage reactie van James te krijgen en naar de volgende regio te trekken. Het spel heeft zo’n 30 regio’s en ik heb er een tiental van gespeeld. Ik ben wel wat teleurgesteld, want ik heb geen enkele zaak volledig mogen oplossen, laat staan dat ik mocht werken als een echte FBI-agent. Het mysterie met de driehoeken zal ik nooit volledig mogen oplossen, vrees ik, want zelfs na diepgaande analyse van elk afzonderlijk element kom ik tot de conclusie dat het allemaal nergens op slaat. De enige mogelijke verklaring die ik eraan kan geven, en deze is vergezocht, is dat…
Wacht eens even….
Nee….

FBI
PASMAAAAAANS!!!

Ik wist dat die snoodaard er weer voor iets tussen zat. Eigenlijk.. Heb ik altijd al… Iets vermoed… Waarom bloeden mijn oren?

PASMANS/10

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels