Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Scott Snyder en zijn Batman-posse keren terug voor We Have Demons

Digitaal was in 2021 best een ding. Niet alleen vanwege de Substack-revolutie maar ook vanwege de deal die Scott Snyder sloot met Comixology. Hij brengt maar liefst 8 originele concepten naar de digitale distributeur. Het blijft echter niet digitaal want Dark Horse heeft de rechten bemachtigd voor de papieren edities. De eerste titel die wordt uitgegeven is We Have Demons.

Het verhaal begint met een heel huiselijk tafereel. Onze heldin luisterend naar de naam Lam zit op de bank bij haar godvrezende buurtjes. Terwijl ze keuvelen over niets steekt Lam haar arm onder de bank. Daar ligt een bijl klaar. Vervolgens gaan we terug in de tijd om te zien hoe Lam op die bank terecht kwam.

Lam is de dochter van pastoor Cullen. Deze man voedde haar in zijn eentje op nadat Lams moeder het slachtoffer werd van een vluchtmisdrijf. Uiteindelijk zal haar vader hertrouwen waarna Lam begint te beseffen dat hij wel erg vaak op weg is voor kerkzaken. Ze confronteert hem hiermee wat een conflict oplevert die het tweetal voor jaren van elkaar zal vervreemden.

Natuurlijk sterft haar vader voordat ze jaren later een serieuze poging kan doen om weer met hem in het reine te komen. En dan leert ze van de nieuwe partner van haar vader de waarheid achter al die trips. Haar vader joeg samen met een vriend op demonen.

we have demons
©Dark Horse / Best Jacket Press

We Have Demons weet niet wat het wil

Scott Snyder heeft er in interviews nooit een geheim van gemaakt dat horror zijn genre is. Hij ziet het als het ideale vehikel om bepaalde thema’s te verkennen en deze te combineren met bepaalde angsten. Zijn comics zijn niet per se eng. Ze hebben vaak wel een ongemakkelijke sfeer. Een onderhuidse spanning waar je als lezer maar moeilijk de vinger op leggen. Deze comic is daar geen uitzondering op.

Greg Capullo is natuurlijk geen kleine jongen. Hij speelt het klaar om lekker los te gaan met de demonen die zich op een enge manier onthullen. Tegelijkertijd is daar ook de oude partner van Lams vader die samen met haar een duo gaat vormen. Deze partner lijkt wat op een action figure. En dan vraag je jezelf af wat deze comic wil zijn?

Van de ene kant heeft het de mogelijkheid om zich te ontpoppen tot echte horror en tegelijkertijd kan het ook een gezellig nineties-comic worden. Een olijk duo dat de strijd aanbind tegen het kwaad. Een strijd die dan vast gepaard zal gaan met een wagonlading darmen en bloed.

Deze eerste stevige issue (bijna 60 pagina’s) is vooral erg inleidend. En de vertelstem is voornamelijk licht irritant. En toch heeft dit wel wat. Het concept is bekend maar de wereld voelt wel echt aan. Het is goed uitgewerkt en deze miniserie telt slechts drie delen. Dus laten we dan maar gewoon doorlezen.

We Have Demons 1 verscheen op 22 maart en werd gemaakt door Scott Snyder en Greg Capullo. Het issue is te koop bij World’s End Comics.

We Have Demons 1

we have demons
3 5 0 1
3,0 rating
3/5
Total Score

Raak

  • Heel ongemakkelijk.
  • Greg Capullo tekent nog steeds top.

Braak

  • Wat wil het nu zijn?
Total
1
Shares
Gerelateerde artikels