De 10 beste series op Amazon Prime Video

2

Is het de moeite om ook een abonnement te nemen op Amazon Prime Video? De volgende tien kwaliteitsreeksen erop bewijzen van wel.

Amazon lanceerde Prime Video drie jaar geleden al, maar de dienst blijft onder de radar vliegen door de populariteit van Netflix. Naast puike Originals staan er ook opvallende tv-series op die een abonnement waard maken (en komedieseries als Community, The Office en Parks and Recreation die iedereen al twintig keer heeft gezien).

Onze toplijst krijgt elke maand een nieuwe update zodat je verzekerd bent van alleen de beste series van het moment.

© Prime Video

Fleabag (twee seizoenen)

Phoebe Waller-Bridge verraste met het eerste seizoen van de donkere komedie Fleabag. Daarin speelde de getalenteerde scenariste en actrice een richtingloze vrouw die in het reine moet komen met de rol die ze speelde in het heengaan van haar beste vriendin.

In het tweede seizoen laat Fleabag opnieuw de liefde toe in haar leven: die van haar familie én die van de romantische kant. Alleen pech dat ze verliefd wordt op een celibate priester (de altijd geniale Andrew Scott). Fleabag speelt met je gevoelens en met de grenzen van televisie. Je zal wenen, lachen en nu en dan jezelf erin herkennen.

© Prime Video

The Expanse (vier seizoenen)

Dat The Expanse op Prime Video staat hebben we allemaal te danken aan Belg Vincent Buyssens. Nadat netwerk Syfy de ruimteserie stopzette na drie seizoenen was het zijn fancampagne die Amazon overhaalde om The Expanse een vierde seizoen te schenken.

The Expanse begon als een detectivefilm in de ruimte en schakelde daarna om naar een bij momenten visueel verbluffend vertoon van politieke intrige. De sterke personages en het metafysisch mysterie slorpen je helemaal op, maar houd er de aandacht bij als je echt alles wil snappen.

© Prime Video

Good Omens (miniserie)

De adaptatie van het gelijknamige boek van Terry Pratchett en Neil Gaiman is even excentriek als het origineel en dat je kom niet vaak meer tegen in tv-land. Er is een flinke hoek af bij Good Omens, maar wat wil je als Gaiman aan het roer staat van zijn eigen verfilming?

Naast de afgelikte visuele effecten, decors en kostuums is het succes van Good Omens te danken aan twee troeven: Michael Sheen en David Tennant. De twee staan zichzelf kostelijk te amuseren als respectievelijk rusteloze engel en gladde demon. Hun chemie spat van het scherm en je hoeft geen erotische fanfiction te schrijven om door te hebben dat er tussen deze personages wel meer speelt dan louter vriendschap.

© Prime Video

The Marvelous Mrs. Maisel (drie seizoenen)

Dat stand-up comedian niet van oorsprong enkel een mannenberoep is, bewijst (de weliswaar fictieve) Miriam Maisel in The Marvelous Mrs. Maisel. De bejubelde serie transporteert je naar de jaren 50 en 60 van een prachtig vormgegeven New York. De huisvrouw, vertolkt door een charismatische Rachel Brosnahan die je herkent uit House of Cards, beslist om haar leven om te gooien en comédienne te worden. Haar levensverhaal begon heel sterk, maar begint in het derde seizoen een beetje aan te slepen.

© Prime Video

Undone (één seizoen, het tweede is aangekondigd)

BoJack Horseman-maker Raphael Bob-Waksberg blijft verbazen. Als co-bedenker maakte hij met Undone de eerste animatieserie van Amazon Prime Video. En wat voor een. Undone staat met één voet in de herkenbare realiteit, met de andere in drie werelden hiervandaan.

Nadat Alma (Rosa Salazar) op het nippertje een auto-ongeval overleeft, leert ze met de hulp van haar overleden vader (Bob Odenkirk) tijd manipuleren. De rotoscoping-techniek vraagt gewenning alvorens Undone je omver blaast met zijn visuals en nadien met zijn ideeën. Het open einde van het eerste seizoen smeekte niet om een vervolg, maar hopelijk verrast Bob-Waksberg ons opnieuw.

© Prime Video

The Boys (één seizoen, het tweede verschijnt in de zomer)

The Boys verscheen in het jaar waarin de superheldengekte misschien wel zijn hoogtepunt beleefde. Hadden we na Avengers: Endgame en net voor Watchmen, de fantastisch menselijke deconstructie van het genre, wel nood aan een serie die superhelden als edgy wou portretteren? The Boys kwam, zag en overwon.

The Boys is hard, bij momenten oprecht en doet soms eens heel overdreven om zijn punt te maken. De lange afleveringen tonen beetje bij beetje de ware aard van deze verdorven helden. Het is ook zo’n serie die sympathie opwekt voor misdadigers, lees daarvoor zeker ons gesprek met Dirk De Wachter.

© Prime Video

Star Trek: Picard (één seizoen)

Star Trek: Picard is het vervolg op The Next Generation met ex-admiraal Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) in de charismatische titelrol. De sciencefictionserie is vooral een mateloos boeiende karakterschets van een vervaagde held.

Met een missie, een crew, een schip en hernieuwde passie roept een intergalactisch avontuur opnieuw zijn naam. Star Trek: Picard bouwt verder op nostalgie voor de Star Trek van weleer. En toch is het een toegankelijke serie voor de leek.

© AMC

Lodge 49 (één seizoen van de twee op Prime Video)

Lodge 49 valt niet in een hokje te stoppen. Het is een kijk op een samenleving in crisis, op mensen met elk een schuld die ze moeten inlossen, maar die confrontatie vermijden.

Dakloze Dud (Wyatt Russel, zoon van) zweeft zorgeloos en doelloos door het leven tot hij botst op een geheim broederschap. Dud herontdekt zijn levenslust terwijl hij de mysteries van de loge blootlegt, in principe een bende drinkmaatjes. Elk personage draagt een heel verhaal met zich mee en gedraagt zich als iemand uit een film van de broers Coenn. Lodge 49 werd abrupt stopgezet na twee seizoenen, maar verdiend op zijn minst nog een mooie afsluiter.

© AMC

The Terror (twee seizoenen)

Horror-anthologieserie The Terror neemt onbekende stukjes uit onze geschiedenis en geeft er een bovennatuurlijke draai aan als verklaring voor het zwijgen errond.

De serie haalt zijn naam van het boek waarop het ijzingwekkende eerste seizoen is gebaseerd. Daarin strandt een ontdekkingsschip op de noordpool terwijl de bemanning (waaronder Jared Harris en Ciarán Hinds) belaagd wordt door een mythisch beest. Het tweede seizoen verhuist naar het Amerika tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daar zaait een Japanse demoon terreur in een interneringskamp. En dat laatste legt enkele pijnlijk actuele problemen van het land bloot.

© Hulu

Future Man (twee seizoenen)

Wat als Back to the Future nu gemaakt zou worden door Seth Rogen? Het resultaat zou Future Man zijn, de sciencefictionkomedie die eruitziet als een moderne blockbuster maar zijn humor uit platte komedies haalt.

Rogen en Evan Goldberg (scenarist van Superbad en Pineapple Express) co-produceren de komedie waarin een niksnut (Josh Hutcherson uit The Hunger Games) een videogame wint. Tijdreizigers uit de toekomst komen hem belonen met het lot van de wereld: enkel hij kan een oorlog voorkomen. Deels Back to the Future, deels The Terminator en heel veel onderbroekenlol: Future Man wil veel vermakelijker dan origineel zijn.

Share.

About Author

Matti Meurisse

Tekent als het past, kijkt veel te veel films en series als het niet past en verkent ondertussen de wereld der comic books.

Reacties