Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Taxi! review: wat kritische noten bij de nieuwe van Aimée De Jongh

Sinds de publicatie van De terugkeer van de Wespendief gaat het crescendo met de carrière van Aimée de Jongh. Er waren enkele vruchtbare samenwerkingen met Zidrou die haar doorbraak in de Franse markt betekende. In de laatste week van mei verscheen haar nieuwste creatie Taxi! Verhalen van de achterbank.

Schrijver: Aimée de Jongh Tekenaar: Aimée de Jongh
Uitgever: Scratch!
Aantal pagina’s: 98
Prijs: €17,90
Verschijningsdatum: 28 mei 2019

In deze strip vervlecht De Jongh enkele gesprekken die ze had op de achterbank van diverse taxi’s tijdens haar reizen om de wereld. Het gaat niet zo zeer om de gesprekken maar wel om de aannames die ze erbij doet en natuurlijk het onvermijdelijke moment waarop blijkt dat de vork toch heel anders in de steel zit.

Taxi, de nieuwe van Aimée de Jongh

Het moet worden gezegd dat Aimée de Jongh als tekenaar toch weer een klein beetje is gegroeid. Haar lay-outs zijn om van te smullen. Ze beheerst de kunst om de aandacht van de lezer vast te houden. De setting van een achterbank is natuurlijk wat eentonig, dus daarom stuurt ze het oog van de lezer ook regelmatig naar buiten om relevante zaken uit de directe omgeving in beeld te brengen. En voor de sfeer is het ook best belangrijk.

Helaas kan deze krachtpatserij niet verbloemen dat we hier te maken hebben met een flinterdun verhaal. Uitgeverij Scratch! brengt dit op de markt als een autobiografische graphic novel. Dat is veel te veel eer voor iets wat je nog het beste kunt zien als een anekdote in stripvorm. Veel meer is het niet.

De inzichten die het oplevert, zijn ook nogal voor de hand liggend. Dit zorgt ervoor dat de herleeswaarde van dit boekje bijna nul is. Als lezer had je veel van de tekortkomingen door de vingers kunnen zien als Scratch! niet aan de oer-Hollandse neiging gehoor had gegeven om alles direct in hardcover uit te geven.

De meerprijs die zo’n uitgave met zich meebrengt, staat niet in proportie tot het materiaal dat het biedt.

Taxi Review

Taxi Review
0 100 0 1
Wat kritische noten bij dit werk.
Wat kritische noten bij dit werk.
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels