Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Venom: Lethal Protector II #1 review

Venom is tegenwoordig de stamvader van een legioen symbiontklonen, een vader en een heuse filmster. Lang geleden waren ze echter vooral Eddie Brock en zijn symbiont. In Venom: Lethal Protector II gaan we terug naar de jaren negentig en krijgen we een stukje vintage Venom.

Eerst even een korte introductie tot Venom. Dat is met name voor de nieuwe lezertjes wel handig.

Een introductie tot Venom

Het symbiont-kostuum is een buitenaards organisme dat oorspronkelijk was gekoppeld aan Spider-Man tijdens de Secret Wars-verhaallijn in 1984. Het kostuum verleende Peter Parker extra kracht en vaardigheden, maar begon zijn geest ook te corrumperen en te manipuleren. Nadat Parker het kostuum had afgewezen, bond het zich aan Eddie Brock, een voormalige journalist die wraak wilde op Spider-Man. Brock was een journalist die schreef voor de tabloid The Daily Globe over de moordenaar Sin Eater en wie de man achter het masker was.

©Marvel Comics

Toen Spider-Man Sin Eater wist te verslaan, kwam diens ware identiteit uit en bleek dat Brocks bron niet betrouwbaar was en dat kostte hem zijn carrière. Brock wilde dus wraak en die krachtige emotie trok de symbiont tot hem aan. Het buitenaardse wezen zag in hem de ideale partner om zich te wreken op de webspinner.

Beide heren vormden Venom en zaaiden dood en verderf tijdens hun vele pogingen om Spider-Man te kelen. Hoewel ze nog altijd de hersens van Spider-Man willen verorberen, kwamen ze tot het inzicht dat ze de onschuldigen moesten beschermen. Op hun eigen manier. Vandaar de toevoeging Lethal Protector.

Het verhaal van Venom: Lethal Protector II

In 2022 keerde de ‘oude’ Venom terug in een soloserie. Hoewel deze nieuwe versie het Romeinse nummer II mee krijgt, hoef je de eerste serie niet gelezen te hebben. Je moet alleen begrijpen dat dit verhalen zijn uit een eerder tijdperk.

Het is een winterse avond in Manhattan als Eddie Brock zich toegang verschaft tot een afgesloten metrostation. De symbiont beschermt hem redelijk tegen de kou maar het is toch fijn om op een beschutte plek te slapen. In het station wordt hij echter direct aangevallen door twee futuristisch uitgedoste soldaten.

Lethal Protector
©Marvel Comics

Venom neemt ze te grazen en ontdekt dat er een heuse veldslag plaatsvindt. Silver Sable en haar Wildpack zijn verwikkeld in een strijd met de soldaten van de groep Vanguard. Venom wil zich hier niet mee bemoeien totdat hij ziet dat een oude bekende wordt belaagd.

Ondertussen is er een duistere monarch die op de achtergrond aan de touwtjes trekt. En dat geeft voeding aan een deal tussen Venom en een vreemde bedpartner.

De uitslag!

Het script is van David Michelinie. De 74-jarige schrijver is de co-schepper van Venom en delft in de publiciteit vaak het onderspit tegenover de verbaal begaafdere Todd McFarlane. Hij krijgt van Marvel de gelegenheid om weer te spelen met een van zijn geesteskinderen.

Michelinie is ook een van de mensen wiens betrokkenheid bij Spider-Man weleens wordt vergeten. Van 1985 tot 1995 had hij runs op Web of Spider-Man en Amazing Spider-Man waarbij hij werkte met tekenkannonnen als Marc Silvestri, Todd McFarlane, Erik Larsen en Mark Bagley.

Zijn werk kenmerkte zich door een manier van plotten die erg gericht is op vermaak. Dat zie je ook aan dat verhaal, dat erg gericht is op de actie en waarbij de karakterontwikkeling een soort bijrol heeft. Dat is in principe niet erg want het levert een erg vermakelijke comic op.

Het is ook plezant om te zien hoe bijvoorbeeld een oudgediende als Silver Sable weer eens wat speeltijd krijgt. Spider-Man draait natuurlijk al 60 jaar mee maar recente makers willen soms iets te nadrukkelijk een eigen spin aan het personage en zijn wereld geven waardoor ze vergeten dat er feitelijk al een kast vol speeltjes staat die ze best eens af mogen stoffen.

Venom: Lethal Protector II is toch een voorbeeld van comics in zijn puurste vorm. Dit is balls to the wall-actie.

Koop Venom: Lethal Protector bij bol.com

We ontvangen een kleine commissie als je iets koopt via onze partnerlinks.

4/5
Total Score

Raak

  • Een actiefilm op papier
  • De terugkeer van oude bekenden

Braak

  • Een bijrol voor karakterontwikkeling
Total
0
Shares
Gerelateerde artikels