Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Desolation Jones: Biohazard in aantocht

In november verschijnt er een flinke klepper bij Image Comics: Desolation Jones : The Biohazard Edition. Het bevat de eerste afgeronde verhaallijn van deze serie, die werd gemaakt door Warren Ellis en J.H Williams III. Het belooft veel extra’s waarin vooral gefocust wordt op het werk van Williams III. Hartstikke tof horen we jullie denken, maar wat is het?

Ergens in 2005

In juni 2005 maakte de comicwereld zich op voor het grote Marvel-event House of M. Het was ook in deze maand dat Geoff Johns begon aan zijn epische run op Green Lantern. En ergens op de achtergrond verscheen onder de vlag van Wildstorm de eerste issue van Desolation Jones.

Warren Ellis was indertijd voor Marvel Comics actief in het Ultimate Universum, waar hij een run had op Ultimate Fantastic Four en de Galactus-trilogie schreef. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ellis had natuurlijk naam gemaakt met Transmetropolitan. De cultserie die onder de vlag van Vertigo verscheen en waarin hij samen met Darick Robertson een toekomst schetste waar we anno nu akelig dicht tegenaan schuren.

Desolation Jones was een terugkeer naar dat type verhaal. Samen met J.H Williams III, die op dat moment ook werkte aan Promethea, schiep hij de wereld van Michael Jones.

desolation jones
©Image comics

Welkom bij Desolation Jones

Michael Jones was werkzaam voor de Engelse dienst MI6. En hij was ook de eerste die de Desolation Test overleefde. Een experimenteel programma waarin Jones met allerlei drugs wakker werd gehouden en waarbij hij werd blootgesteld aan een lawine aan geweldadig beeldmateriaal.

Inmiddels woont hij in Los Angeles. De stad van de showbusiness en de stad waar uitgerangeerde geheim agenten hun resterende levensjaren uitzitten. Michael oefent daar het nobele vak van privédetective uit. Voor hem echter geen dagen op de tocht liggen om pikante foto’s te knippen van mensen die overspel plegen. Nee, hem wordt door een rijke excentriekeling gevraagd om de verloren gewaande privépornofilms van Adolf Hitler op te sporen.

Wat mag je verwachten?

Deze hardcover is het initatief van J.H Williams III, die een mooie collectie van zijn werk wilde hebben. Mensen die de losse issues hebben bewaard of misschien de trade hebben liggen, zullen toch een reden hebben om dit op te pikken. Williams III heeft aangegeven dat hij wat kleine aanpassingen aan het tekenwerk heeft gedaan waardoor de comic ook deels opnieuw is geletterd.

Deze hardcover zal de eerste 6 issues bundelen die samen de verhaallijn Made in England bevatten. Desolation Jones werd naderhand voortgezet met tekenwerk van Danijel Zezelj maar toen uw favoriete website informeerde of deze comic ooit zal worden afgerond, kregen we als reactie dat ‘dit het is’.

Onderstaande poëtische einde van issue 8 zal dus het laatste blijven wat we van deze comic zullen zien. Het zal ook niet in deze bundel te vinden zijn. Deze hardcover wordt voor comiclezers een verplichte aankoop.

Total
0
Shares
Gerelateerde artikels