Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

What’s the Furthest Place from Here volume 1 review: the kids are not alright

De wereld zoals we die kennen, is vergaan en terwijl alle volwassenen verdwenen zijn, zwerven enkel nog tieners door de desolate restanten ervan. Een clubje kinderen trekt erop uit wanneer een van hun leden spoorloos verdwijnt in What’s the Furthest Place from Here.

What’s the Furthest Place from Here is een verhaal over opgroeien en met veel ongeloof en geweld het kind in je achterlaten. Stripmakers Tyler Boss (Dead Dog’s Bite) en Matthew Rosenberg (Hawkeye: Freefall) breiden de premisse van Lord of the Flies uit door botsende groepen adolescenten te droppen in een post-apocalyptische wereld vol vragen. Hoe zijn we hier beland, wie zijn de schepsels die de tieners van eten (en nieuwe kinderen) voorzien, waar is Sid naartoe en wat gebeurt er als je uiteindelijk volwassen wordt?

What's the Furthest Place
© Image Comics

Maak kennis met The Academy. Hun religie is muziek, hun vrienden zijn familie. Wanneer ze het aan de stok krijgen met een rivaliserende bende, verliezen ze Sid. Haar bolle buik, een nog duidelijk onvatbaar begrip voor de tieners, wordt ongetwijfeld heel belangrijk in deze reeks. Maar voor we meer ontdekken over Sids situatie, reizen we in deze eerste bundeling mee met The Academy van plek naar steeds akeligere wordende plek.

In een sneltempo leren we hoe elke tienerclub in hun gebied een eigen Lord of the Flies beleeft (of een Yellowjackets, nog zo’n recent verhaal over gestrande tieners die hun menselijkheid verliezen). En dat tempo van What’s the Furthest Place from Here maakt deze comic af.

45 hoofdstukken direct uitgelezen

Er valt veel op voor wie het eerste volume openslaat, zoals het stijlvolle en donkere tekenwerk van Boss met een vleugje humor voor de aandachtige lezer of de excentrieke personages van Rosenberg of de krachtige letterzetting van Hassan Otsmane-Elhaou, maar nog het meest van al de zwarte titelbladzijden die het boek verdelen in hoofdstukken.

Tijdens het lezen lijkt het wel alsof elke scène een apart hoofdstuk is, de titels ervan teasende flarden dialoog die nog moeten komen. De strip gaat zo snel dat je het antwoord vergeet te verwachten op alle opgeworpen vragen. Of toch tot het einde, wanneer je rusteloos terug in dit raar universum wil duiken. Een vormexperiment als gimmick met impact.

What’s the Furthest Place from Here volume 1 bundelt #1-6 is gemaakt door Tyler Boss en Matthew Rosenberg met het letterdesign door Hassan Otsmane-Elhaou en uitgegeven door Image Comics op 29 juni 2022.

What's the Furthest Place
© Image Comics

Een eigenaardige post-apocalypse

what's the furthest place from here
4 5 0 1
What's the Furthest Place from Here is een boek voor wie houdt van mysteries en series zoals Yellowjackets en Station Eleven. Boss en Rosenberg serveren je een bikkelharde post-apocalyptische wereld waar toch nog plaats genoeg is voor veel kleur en komedie.
What's the Furthest Place from Here is een boek voor wie houdt van mysteries en series zoals Yellowjackets en Station Eleven. Boss en Rosenberg serveren je een bikkelharde post-apocalyptische wereld waar toch nog plaats genoeg is voor veel kleur en komedie.
4/5
Total Score

Raak

  • Overtuigende personages
  • Een markante stijl en vorm
  • Genoeg details om het twee keer na elkaar te lezen

Braak

  • Het mysterie kan uitgerekt worden
Total
2
Shares
Gerelateerde artikels