Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Pathea Games geeft meer details over multiplayer in My Time at Sandrock, en het is niet wat we verwachten…

My Time at Sandrock, opvolger van My Time at Portia, is nu officieel in Early Acces voor iedereen. In onze preview konden we al genieten van heel wat features en zagen we vooral dat heel veel verbeterd werd ten opzichte van voorganger Portia. Helaas was hét verkoopsargument van Sandrock – de multiplayer – nog nergens te bespeuren. Ontwikkelaar Pathea Games voelde de hete adem in de nek en formuleerde hier een antwoord op. Of het antwoord was waar iedereen op zat de wachten, dat is een andere zaak…

Multiplayer is zonder twijfel de grootste nieuwigheid waar iedereen op staat te wachten. Tegelijk is het ook gloednieuw territorium voor Pathea. Daarom nemen ze hun tijd en zal de multiplayer later dit jaar getest (niet gereleaset) worden in selecte groepen. Concrete data zijn er helaas nog niet maar de gewone speler zal zeker niet voor het najaar met vrienden aan de slag kunnen gaan.

Pathea loste ter compensatie dan nog wat inhoudelijke info over de multiplayer. Je zal met maximaal 4 tegelijk online kunnen spelen in een verschillende open wereld dan die van de singleplayermodus. Een kleinere map waar je weliswaar nog boeren en kerkers zal kunnen verkennen, maar waar sociale interactie met NPC naar de achtergrond verhuizen. Het verhaal zal daardoor ook lichtjes anders zijn en meer een proloog vormen voor de singleplayer. Toch iets anders dan wat je je inbeeldt als je multiplayer hoort in een life sim. Denk maar aan Stardew Valley, waar multiplayer gewoon singleplayer (en al diens features) met meerdere betekent.

my time at sandrock multiplayer
© Pathea Games

Pathea blijft ondertussen hard doorwerken en zal ongetwijfeld nog meer info en concrete data prijs geven in de komende maanden. Blijf Geekster volgen voor het laatste nieuws rond My Time at Sandrock en onze preview van de multiplayer van zodra die in testfase gaat!

Lees ook zeker onze Early Acces-preview van My Time at Sandrock:

Total
1
Shares
Gerelateerde artikels