Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Nieuw voer voor je boekenkast: juni

Elke maand komen er nieuwe boeken uit, maar hoe hou je dit allemaal bij? Hoe ontdek je al deze nieuwe boeken? No stress, wij bij Geekster komen met de oplossing. Elke maand bundelen we de meest interessante, nieuwe Nederlandstalige publicaties en jij moet alleen maar op dit artikel klikken!

Bloem door Kevin Panetta en Savanna Ganucheau

Hoewel Ari Kyrkos het als kleine jongen heerlijk vond om zijn vader te helpen in de familiebakkerij, ziet hij zichzelf dat niet zijn hele leven doen. Hij wil naar de grote stad om bekend te worden met zijn muziek. Maar als hij sollicitatiegesprekken afneemt om een goede vervanger te vinden voor in de bakkerij, leert hij Hector kennen.

Hector is dol op bakken en is relaxed, grappig en knap. Terwijl ze samen het ene brood na het andere bakken, lijkt er iets op te bloeien tussen de twee jongens… als Ari het tenminste niet verpest.

Verschijnt op 13 juni

De Liefdes hypothese door Ali Hazelwood

Promovendus Olive Smith gelooft in wetenschap, niet in iets onvoorspelbaars als liefde. Maar door een misverstand met haar vriendin Anh wordt ze plotseling gedwongen een relatie te faken. In paniek kust ze de eerste man die ze tegenkomt. Deze kus veroorzaakt niet alleen een reeks irrationele gevoelens, de gekuste persoon blijkt ook Adam Carlsen te zijn: een jonge professor en de grootste laboratoriumtiran van de campus. Al snel komt Olives wetenschappelijke carrière in het gedrang en ontdekt ze dat haar eigen hart onder de loep nemen nog ingewikkelder is dan een hypothese over liefde.

Verschijnt op 15 juni

De man van rook door J.M. Miro

Engeland, 1882. Op de huid van de zestienjarige Charlie Ovid is geen litteken te bekennen, ondanks zijn traumatische jeugd in Mississippi. Zijn lichaam geneest zichzelf razendsnel, of hij dat nu wil of niet. Marlowe, die te vondeling is gelegd in een goederenwagon, stoot een sinister blauw licht uit. Hij kan ervoor kiezen mensen te helen of te verwonden. Wanneer detective Alice Quicke de opdracht krijgt om deze twee kinderen in veiligheid te brengen, uit naam van het instituut waarvoor ze werkt, beginnen ze alle drie aan een ongelofelijk avontuur waarbij ze het rijk van de levenden en de doden ontdekken. Eenmaal op reis stuit het drietal op een dreiging: Jacob Marber, een man gemaakt van rook, die de kinderen koste wat het kost in handen wil krijgen voor zijn eigen sinistere doeleinden. Er volgt een klopjacht vol wonder en verraad, via de gasverlichte straten van Londen en het Meiji-tijdperk in Tokio, die eindigt bij het instituut Cairndale, een naargeestig landgoed buiten Edinburgh. Hier voegen Charlie en Marlowe zich bij andere kinderen met bijzondere gaven. Daar dreigt het rijk van de doden samen te smelten met dat van de levenden en al snel blijkt dat Jacob hen ook hier kan bereiken. Zonder de hulp van Alice is het aan Marlowe, Charlie en de andere kinderen om de geschiedenis van het instituut te ontrafelen, hun talenten te ontdekken en er eens en voor altijd achter te komen wat de aard is van het kwaad dat hen achtervolgt.

Verschijnt op 28 juni

Kroon van gouden beenderen door Jennifer L. Armentrout

Poppy heeft recht op de kroon van het koninkrijk Atlantia, maar er liggen veel obstakels op haar pad. Duistere geheimen komen aan het licht en een langvergeten kracht doet er alles aan om te voorkomen dat de kroon op Poppy’s hoofd belandt. De grootste dreiging is de Koningin van Bloed en As die haar eigen plannen smeedt. Poppy zal samen met Prins Casteel naar het land van de Goden moeten reizen om de koning te wekken. Onderweg ontdekken ze hoever ze willen gaan voor het volk, en voor elkaar.

Verschijnt op 14 juni

De terugkeer van de dwergen door Markus Heitz

Honderden cycli zijn voorbijgegaan in het Veilige Land. De dwerg Goïmron werkt als edelsteenslijper in de stad Malleniaswacht. Maar de jonge dwerg is vooral geïnteresseerd in de oude dagen, de tijd van de vijf dwergenstammen, en zoekt keer op keer de markten af naar schriften en artefacten die hem meer kunnen vertellen over de geschiedenis van zijn trotse volk.
Tijdens zijn zoektocht vindt Goïmron een met de hand geschreven boek in de Dwergentaal. Er is geen twijfel over mogelijk: dit boek moet geschreven zijn door de grote held Tungdil Goudhand zelf, maar die verdween honderden cycli geleden na een grote aardbeving in het Grijze Gebergte. De laatste aantekening in het boek is echter van nog niet zo lang geleden… Als Goïmron eropuit trekt om de legendarische dwerg te vinden, komen hij en zijn kameraden terecht in een eeuwenoude intrige en dodelijke machtsstrijd tussen gewetenloze mensen, mysterieuze Alfen – en draken!

Verschijnt op 16 juni

Liefdeloos door Alice Oseman

Georgia is nog nooit verliefd geweest en ze heeft ook nog nooit iemand gekust – maar als fanfic-geobsedeerde romanticus weet ze zeker dat ze ooit iemand zal vinden. Als ze met haar beste vrienden Pip en Jason naar de universiteit gaat, is Georgia klaar om de liefde te vinden. En met haar extraverte kamergenoot aan haar zijde en een plaats in de Shakespeare Society, lijkt haar tienerdroom steeds dichterbij te komen. Maar door haar romantische plan drijft ze steeds verder van haar vrienden af. Ze vraagt zich af waarom liefde zo gemakkelijk lijkt voor anderen, maar niet voor haar. De woorden die ze naar haar hoofd geslingerd krijgt – aseksueel, aromantisch – maken Georgia onzekerder dan ooit over haar gevoelens. Is ze voorbestemd om liefdeloos te blijven? Of is ze al die tijd op zoek geweest naar het verkeerde?

Verschijnt op 29 juni

Total
1
Shares
Gerelateerde artikels