Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

prachtige afbeeldingen

Met Strider Mode krijgt The One Ring RPG een solomodus

We kunnen intussen al een tijdje van de schitterende tweede editie van de tabletop RPG The One Ring van Free League Publishing genieten. In onze review bestempelden we dit als een van de beste methoden om Middle-Earth in een tabletop RPG te beleven. Een van de behaalde stretch goals van de zeer succesvolle Kickstarter van dit spel was een optie om een speler te introduceren: Strider Mode. Hierbij heb je geen Loremaster nodig en kan je The One Ring met één of twee spelers spelen. Wij konden intussen de pdf (Strider Mode komt enkel digitaal uit) geschreven door Shawn Tomkin en Matt Click bestuderen.

One of the wandering folk

Waarom zou je nu in hemelsnaam een tabletop RPG op je eentje of met twee willen spelen? Het is (zeker als je ouder wordt) nu eenmaal niet altijd gemakkelijk om regelmatig avonden te organiseren waarop steeds dezelfde groep samenkomt. De pandemie dwong ons ook om alleen of samen met één teerbeminde lang binnen te blijven. Je kan tabletop rpg’s uiteraard ook online met elkaar spelen, maar niet iedereen is daar een grote fan van. In dat geval kunnen deze regels een oplossing bieden. Je hebt geen Loremaster nodig, zelfs niet als je met twee bent, maar het mag natuurlijk nog steeds. Alleen of met twee kan je je ook meer focussen op bepaalde elementen die minder aan bod zouden komen in een groepsspel. Daarnaast kan het ook zijn dat je personage even in het verhaal van je grote groepscampagne er alleen of in een klein groepje op uittrekt om een kleinere queeste te vervullen.

Toch blijft het raar om deels tegen jezelf te spelen. Het belangrijkste is natuurlijk niet dat je moet “winnen” tegen jezelf, maar dat je plezier moet hebben en leuke narratieve momenten kan creëren. Om je hierbij te helpen, heeft Strider Mode een aantal extra regels ter beschikking.

©Free League Publishing

Kleine maar belangrijke veranderingen

Je krijgt immers nieuwe elementen zoals een heleboel tabellen die de functie hebben om te antwoorden op mogelijke vragen die je normaal gezien aan de Loremaster zou stellen zoals “Is hier een ladder?”, “Wie komt daar in de verte aan?” of “Welke opdracht zal Balin mij geven?”.

De gameplay is voor het grootste deel hetzelfde gebleven, maar uiteraard zijn er een paar kleine wijzigingen doorgevoerd. Zo moet je in een sologame bijvoorbeeld geen rol krijgen bij Journeys maar dien je alles uiteraard allemaal zelf te doen. Daarnaast is er ook een nieuwe combat stance, skirmish, om het feit dat je geen medespelers hebt te compenseren. Je krijgt ook iets meer punten om te spenderen bij het maken van je personage. Verder kan je ook alle speciale regels of mechanics die over een Bondgenootschap gaan negeren. Een van de belangrijkste mechanische veranderingen is verder dat je tijdens het avonturieren als eenzaat bij elke skill roll Inspired bent en dus een extra D6 krijgt wanneer je Hope inzet.

©Free League Publishing

Hoewel Strider Mode niet in fysieke vorm uitkomt, is het wel een leuke toevoeging aan onze The One Ring-collectie. De lay-out en de illustraties zijn van dezelfde mooie kwaliteit als de Core Rules, hoewel een aantal van de illustraties niet nieuw zijn. Je kan de meeste regels blijven gebruiken, maar andere zijn noodgedwongen aangepast. Opgelet: dit betekent uiteraard wél dat je het Core Book van The One Ring moet bezitten in fysieke versie of op pdf.

Strider Mode is voor €4.99 beschikbaar op Drivethrurpg.

Geïnteresseerd in The One Ring of spellen of boeken van Free League Publishing?

Lees hier al onze artikels.

Total
1
Shares
Gerelateerde artikels