Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Geekster Speelt #30: Marvel’s Spider-Man en God of War

Dag beste Geeksters! In Geekster Speelt gaan we kort in op het spel waarmee we ons de laatste veertien dagen beziggehouden hebben. Soms is dat een grote release, soms is dat een kleintje dat misschien tussen de mazen van het net is geglipt, of een spel dat al jaren geleden is uitgekomen. Een videospel, een bordspel of nog iets anders: het kan allemaal. De voorbije weken kon het volgende ons boeien:

God of War (New Game +)

Michiel: Onlangs kwam er voor het schitterende God of War op PS4 een patch die onder meer New Game Plus met zich meebracht. Het spel vanaf het begin met al je verzamelde upgrades, armor en runic powers doorspelen terwijl alles moeilijker is gemaakt? Hell yeah! Om nog wat extra uitdaging te geven, koos ik voor Give Me God Of War als moeilijkheidsgraad, en ik zal het geweten hebben. Alle vijanden, zelfs die in de eerste gevechten, zijn bijzonder dodelijk en hebben best veel HP. Gelukkig heb ik een arsenaal aan wapens (ja, meervoud) en runic powers die ik meteen mocht gebruiken. Ook mijn Infinity Gauntlet met bijhorende Infinity Stones (een zalige easter egg, en o zo handig) helpt mij tijdens de gevechten.

De grootste moeilijkheid zit hem niet in de bazen, maar in het feit dat Atreus zijn boog nog geen speciale pijlen heeft in het begin en in het feit dat revenants nog steeds de lastigste en mijn meest gehate vijanden zijn. Mijn superdeluxe bepantsering uit mijn origineel spel heb ik ook al snel moeten upgraden, en gelukkig zijn er een paar nieuwe sets om uit te proberen. En er zijn amuletten die je in enchantments met dezelfde effecten (zoals realm shift!) kan veranderen aIs je hen volledig upgradet. Ik word wel gedwongen om terug alle side quests te doen als ik alles wil upgraden, want er is ook nieuw upgrademateriaal te vinden en alles kost stukken van mensen aan hacksilver.

Geekster Speelt God of War NG+
Klaar voor NG+

Terwijl je het spel herspeelt, ontdek je ook dat er in de eerste uren wat foreshadowing zit. Zo zijn er bepaalde afbeeldingen of runen te vinden op een grote steen tijdens het gevecht met de Stranger, en focust de camera heel eventjes op iets dat met een rode doek ingepakt is in het huis van Kratos en Atreus. Verder geniet ik uiteraard terug van de avonturen met de beste Boy.

Marvel’s Spider-Man

Jens De Wit: Voor mij was het geleden van Football Manager voor de Switch (“daar is hij weer”) dat ik nog eens écht uitkeek naar een spel. Tegenwoordig ben ik met zoveel verschillende hobby’s en pietluttigheden bezig (zoals stukjes schrijven over games) dat de gamer in mij ‘plat oep zé gat ligt‘, gelijk ze zeggen bij ons. Voor de nieuwste incarnatie van Spider-Man (lees hier onze review) wilde ik nog wel eens een uitzondering maken.

In vroegere dagen was ik altijd in dubio als het over een nieuw Spidey-spel ging. Ik was bang voor de generische gameplay waarbij je simpelweg het verhaal van de laatste nieuwe Toby Maguire-film zou uitbeelden. Voor de versie die ook op de Vita verscheen, waren de kritieken dan weer te ontmoedigend. Daarom is dit mijn allereerste Spider-spel. En boy, was de hype terecht.

Je wordt meteen in het spel gegooid, met toffe gevechten en al! Voor de iets minder gamende jongens van vandaag, waaronder ikzelf dus, is het begin zeer overweldigend. Zoveel combinaties en zaken waar je moet op letten (om nog maar te zwijgen van de duizenden menu’s en opties die ik voorlopig nog links laat liggen), dat ik me na een luttele drie uur spelen al afvraag of er niet te veel werd in gestopt?

Voor fans van de Arkham-reeks en – voornamelijk – Infamous zal het spel veel gelijkenissen vertonen. Op sommige momenten voelt het spel zó vertrouwd aan, simpelweg omdat ik het gevoel krijg dat ik opnieuw Infamous aan het spelen ben. Noem het derivative, ik noem het dikke fun. Het spel is overweldigend, maar tegelijk zo toegankelijk dat je al snel het gevoel krijgt dat je het al helemaal onder de knie hebt. De assistentie tijdens het webslingeren en de free running-knop hebben daar natuurlijk veel mee te maken. Aanrader!

Geekster

Waar ben jij de voorbije week mee bezig geweest? Was er een videospel waardoor je je console of je pc-scherm niet kon verlaten of heb je met vrienden een leuk bordspel uitgeprobeerd? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Discord.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels