Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

suspicion

Suspicion neemt de tijd om op gang te komen

Nadat Apple TV+ met The Afterparty voor een creatieve aanpak koos voor de whodunit, gaat de nieuwste reeks Suspicion met onder andere Uma Therman eerder voor de traditionele aanpak. En daarbij wordt ook niks overhaast.

Voor deze review mochten we enkel de eerste twee afleveringen bespreken.

Persons of interest

Een jongeman loopt door de gangen van een hotel in New York, waarschijnlijk onderweg naar z’n kamer. Maar onderweg duikt iemand achter hem op met een masker van Prince William. Daarna volgen ook nog Kate, Charles en de Queen, die de jongen overmeesteren, in een koffer stoppen en meenemen. Hij blijkt de zoon te zijn van Katherine Newman (Uma Therman). Zij staat op het punt benoemd te worden tot Amerikaanse ambassadrice van het Verenigd Koninkrijk. Agent Anderson (Noah Emmerich, The Americans) wordt op de zaak gezet maar moet samenwerken met Britse agente Okoye (Angel Coulby, Merlin). Vanwege de maskers worden namelijk vier Britten verdacht die op dat moment in het hotel waren en daarna terugkeerden naar huis.

© Keshet Productions / Apple

De meesten lijken nochtans een gewoon leven te leiden. Tara (Elizabeth Henstridge, Agents of S.H.I.E.L.D.) is professor aan Oxford, Aadesh (Kunal Nayyar, The Big Bang Theory) wil meer zijn dan iemand die meehelpt in de tapijtenzaak van zijn schoonvader en voor Natalie (Georgina Campbell, Broadchurch, Krypton) is haar trouwdag aangebroken. De uitzondering is Sean (Elyes Gabel, Scorpion), die op een vlucht naar huis zit maar geen gewone burger blijkt. Toch belanden ze allemaal op de radar van de politie en moeten ze hun eigen onschuld zien te bewijzen.

Een diesel

Het begin intrigeert maar duurt wel even om op gang te komen.

De serie is een remake van de Israëlische serie False Flag, die in première ging op het Filmfestival van Berlijn en daarna in 128 landen werd uitgezonden. Het verhaal van deze reeks lijkt wel lichtjes anders te zijn. Het begin intrigeerde me alleszins wel al. In de eerste aflevering worden vooral de personages voorgesteld en wat er precies gaande is in hun leven. Meteen beginnen ook de eerste geheimen naar boven te komen.

© Keshet Productions / Apple

Tegelijk krijg je naar het einde van de eerste aflevering toe ook al de opbouwende spanning dat ze opgepakt zullen worden, en is het vooral de vraag op welk ongepast moment dat zal zijn. In het geval van Natalie wel zo ongelegen dat je je afvraagt of zoiets in het echt ook zou gebeuren. In de tweede aflevering volgen vooral verhoren waarbij nog meer intriges aan het licht komen. Maar ook aan de familie Newman blijkt er iets louche te zijn.

De cast houdt je aandacht

Hierdoor is eigenlijk iedereen verdacht waardoor ik me in een soort geüpgradede, fictieve versie van De Mol waande. Alles ziet er namelijk heel slick uit met een eerder koele cinematografie en fancy surveillance-overlays. Op basis van de eerste twee afleveringen is Suspicion nog geen hoogvlieger. (Maar ik zit intussen een aantal afleveringen verder en kan wel zeggen dat ik steeds benieuwder ben hoe het zal eindigen.) Ook van de muziek van Gilad Benamram (The Girl On The Train) ben ik wel fan.

suspicion
© Keshet Productions / Apple

De voornaamste reden waarom ik naar Suspicion bleef kijken, was de cast van vagelijk bekende namen. De echte trekpleister voor mij was Elizabeth Henstridge, die ik ken van Agents Of S.H.I.E.L.D. en daar vaak de pannen van het dak acteerde. Hier krijgt ze voorlopig wel minder uitdagende dingen te doen. Daarnaast is het net als bij De Mol ook wel een goed idee om minder bekende namen als je verdachten te casten want zo schiet er niemand bovenuit. Voor iemand die Kunal Nayyar alleen kende van The Big Bang Theory is hij een van de pluspunten. Daarnaast was ik ook al fan van Elyes Gabel, die hier ook een andere kant van zichzelf laat zien dan ik kende.

De voornaamste reden waarom ik bleef kijken, was eigenlijk de relatief onbekende cast.

Een van de meest aangename verrassingen was ook Angel Coulby, die ik na Merlin wat uit het oog verloor maar elke agent voor mij instant sympathieker maakt. De revelatie hier lijkt me wel eerder Georgina Campbell te worden, want haar personage krijgt nog heel wat over zich heen. De grootste ster is ongetwijfeld Uma Thurman maar persoonlijk heb ik maar weinig voeling met haar als actrice. Echte fans van haar zullen voorlopig wel wat op hun honger blijven zitten, want zo veel komt ze nog niet aan bod. Het verhaal heeft dus nog even tijd nodig om op gang te komen maar de nieuwsgierigheid naar hoe het afloopt en de cast zijn wel de redenen waarom ik blijf kijken.

De eerste twee afleveringen van Suspicion verschenen op 4 februari op Apple TV+. Daarna volgt elke week een nieuwe aflevering.

Total
12
Shares
Gerelateerde artikels