Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

the many deaths of laila starr

The Many Deaths of Laila Starr is een klein mirakel

Het prachtige The Many Deaths of Laila Starr zweeft door de tijd op zoek naar het eeuwige leven.

Scenarist Ram V (These Savage Shores, Blue in Green) en tekenaar Filipe Andrade (Captain Marvel) vieren in dit verhaal het leven en de dood. Dat doen ze met humor, warmte en vooral heel veel magie.

De godin van de dood heeft geen job meer. Een jongetje is geboren dat later een mirakel zal verrichten: hij vindt het middel tegen ons onvermijdelijke einde uit. De godin wordt verstoten naar de aarde in het steeds reïncarnerende lichaam van twintiger Laila Starr. Koste wat kost wil ze de voorspelling voorkomen. Een missie die minder dringend wordt wanneer ze de sterfelijke mens beter en beter leert kennen.

the many deaths of laila starr
© BOOM! Studios

Moeder, waarom sterven wij?

Ram V is, net zoals zoveel schrijvers, bekommerd om levens grootste vraagstukken. In The Many Deaths of Laila Starr lukt het hem om een metafysisch antwoord erop te verwoorden dat even simpel als inspirerend is. De auteur zoekt zijn waarheden nooit te ver van huis en neem dat maar letterlijk, want de strip speelt zich af in zijn geboortestad Mumbai.

Op een geheel unieke manier combineert Ram V universele ervaringen – we zien de dood door de ogen van een kind, van een door verdriet verwrongen man of van een godin die niet weet wat overlijden is – met Indiase cultuur en mythologie. Het hiernamaals als een bureaucratie, het werkt precies altijd.

Rond het ongecompliceerde uitgangspunt dat tot diep nadenken en voelen kan leiden, is een mooie strik van magisch realisme getrokken. Het zit in de dichterlijke vertelstandpunten zoals dat van een filosoferend sigaretje, maar nog het meest van al in de lijnen van Filipe Andrade en de kleuren van Inês Amaro. In de pupilloze ogen van de karaktervolle personages huizen hele werelden, de werelden zelf stellen tentoon hoe mooi chaos is vanuit het juiste perspectief. De bladzijden van The Many Deaths of Laila Starr stralen een onnavolgbare energie uit.

The Many Deaths of Laila Starr verzamelt issues 1-5 geschreven door Ram V, getekend door Filipe Andrade en uitgegeven door BOOM! Studios op 12 januari 2022. Het is te koop bij bol.com.

© BOOM! Studios

Stof tot nadenken

The Many Deaths of Laila Starr
4 5 0 1
The Many Deaths of Laila Starr is een universeel verhaal over leven en dood, en het bezingen van allebei.
The Many Deaths of Laila Starr is een universeel verhaal over leven en dood, en het bezingen van allebei.
4/5
Total Score

Raak

  • Herkenbaar voor iedereen
  • Schitterend getekend

Braak

  • Mocht langer duren
Total
17
Shares
Gerelateerde artikels