Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Terug naar de frontlinie met Arrowsmith #1

Kurt Busiek en Carlos Pacheco vonden elkaar bij Marvel Comics waar het duo eind jaren negentig de miniserie Avengers Forever maakte. Pacheco was op dat moment een van de commercieel interessantste tekenaars van dat moment. Samen met Busiek vertrok hij naar DC Comics waar beide heren een korte run op Superman hadden en in 2003 een eigen comic begonnen met de titel Arrowsmith.

Arrowsmith verscheen in een zesdelige miniserie. Het is een alternatieve geschiedenis. Stel je voor… Het is 1915 en de jonge Fletcher Arrowsmith leeft in een wereld die verscheurd wordt door de Eerste Wereldoorlog! In de wereld van Fletcher zijn wapens net zo belangrijk als magie. Arrowsmith verlangt naar avontuur in een wereld waarin de hoogste roep die is om de wapens op te nemen, en het verhevenste doel is om je eer te behouden!

Het was een vermakelijke comic waarin het duidelijk is waar Busiek de mosterd vandaan haalt en het tegelijkertijd toch nodig vindt om alles een andere naam te geven. Amerika heet hier bijvoorbeeld Colombia en Duitsland heet Prussia. Redelijk irritant maar niet hinderlijk irritant.

Arrowsmith en Hilda
©Image Comics

Verder met Arrowsmith

Na een kleine 20 jaar vol mislukte pogingen gaan Kurt Busiek en Carlos Pacheco weer terug naar hun wereld van kogels en magie. De hoofdpersoon is nog altijd Fletcher Arrowsmith die weer op missie wordt gestuurd. Zie het als een avontuurlijke oorlogsfilm maar dan met draken en trolletjes.

De schrijfstijl is heel lijvig. Los van het lopende verhaal zijn er diverse dagboekfragmenten waarbij dit verhaal van meer context wordt voorzien via de binnenwereld van Fletcher. Deze comic geeft je echt een stevige bundel. Het is een reguliere issue maar bevat genoeg voor een 62 pagina’s tellend album.

Liefhebbers van Carlos Pacheco moeten misschien even wennen. Zijn stijl oogt tegenwoordig meer Europees dan de typische comicstijl. Dat komt niet alleen door zijn evolutie als artiest. Pacheco heeft sinds 2003 een andere inkter. Jesus Merino ging verder als tekenaar en werd vervangen door Jose Rafael Fronteriz. De inkleuring wordt gedaan door José Villarubia die de boel met verf lijkt in te kleuren. Ook dat oogt erg Europees maar is wel een sobere versie van het palet uit de eerste miniserie.

Het is een lekkere comic die ook de doorgewinterde lezer van Europese strips kan aanspreken.

Deze comic wordt gemaakt door Kurt Busiek en Carlos Pacheco en verscheen op 18 januari 2022.

Eindelijk terug

Arrowsmith 1
4 5 0 1
4/5
Total Score

Raak

  • Lijvig verhaal

Braak

  • Geen lekkere inkleurder
Total
21
Shares
Gerelateerde artikels