Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

het lange wachten

Het lange wachten is een nakomer uit 2021

In december 2021 kregen we dit album opgestuurd via de auteur Dagmar Verfaillie. In zijn dagelijks leven verdient hij zijn brood als tatoeëerder. Natuurlijk werd zijn studio ook getroffen door de coronasluiting. Maar deze tijd bracht Verfaillie zeer productief door een oud stripproject op te pakken en dat werd dus Het lange wachten.

Intiem verhaal

Het is een fraai geproduceerd album dat wordt gepubliceerd door de Belgische uitgever Lijnwerk. Het album ligt goed in de hand en is redelijk ‘zwaar’. Een mysterie dat je als lezer pas zult begrijpen wanneer je het uitleest. Meer vertellen zou niet chique zijn.

Het lange wachten is een klein intiem verhaal over toeval en niet genomen afslagen in het leven.

Het lange wachten is deels gebaseerd op iets wat Dagmar echt heeft meegemaakt. De hoofdpersoon is een naamloze jonge vrouw die een goede band heeft met haar grootvader. Tijdens een bezoekje aan de man vertelt deze haar het verhaal van zijn eerste grote liefde: Marie-José Lagrange. Dat roept in het meisje een verlangen op om meer over haar te weten te komen. Dit is het verhaal van haar zoektocht.

Het lange wachten is een klein intiem verhaal over toeval en niet genomen afslagen in het leven. Je kunt het verhaal verwijten dat het soms iets te lang wordt uitgesponnen met iets te weinig inhoud. Het is een anekdote waar lucht in is geblazen om meer van dit album te maken dan slechts een kortverhaal. Het onderliggende thema is echter sterk genoeg waardoor het verhaal lezenswaardig is.

het lange wachten
©Lijnwerk

Potentieel romanticus

Het tekenwerk is apart. De figuren ogen soms zeer naïef terwijl de decors simpelweg onberispelijk zijn. Het is jammer dat er veel gebruik wordt gemaakt van een soort grijze arceringen. Ze brengen weliswaar een bepaald contrast aan in de tekeningen maar ze zijn te dominant aanwezig. De fraaie zuiverheid qua beeld die je op de wonderschone cover ziet kom je in dit album daarom verder niet tegen. Dat is wel spijtig.

Het heeft mij ondanks alle mitsen en maren dus toch geraakt.

Met een goede redacteur is er waarschijnlijk nog veel meer uit de man te halen want het album laat zien dat er potentieel een heuse romanticus in Dagmar Verfaillie schuilt. De man kan best vertellen. Al is dit verhaal meer een goed uitgewerkte anekdote met een sterke onderliggende boodschap dan een mededinger voor de titel “Album van het jaar”. Ergens is ook dat spijtig.

Het grootste compliment dat ik dit werk namelijk kan geven is dat het mij stimuleerde om in mijn privéleven een keer “ja” te zeggen tegen iets waar ik een week eerder meteen “nee” had geroepen. En daar heb ik tot nu toe geen spijt van. Het heeft mij ondanks alle mitsen en maren dus toch geraakt.

Het lange wachten verscheen in december 2021 bij Lijnwerk en is gemaakt door Dagmar Verfaillie. Het album is te koop op bol.com, bij de betere stripwinkel of te verkrijgen bij de tekenaar zelf.

3/5
Total Score

Raak

  • Mooie cover
  • Sterk thema

Braak

  • De arceringen / schaduwen zijn minder.
Total
1
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels