Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Ant #1 review: een nieuwe introductie voor een oude heldin

Ant is toch wel een comic die je deze week vrij gemakkelijk over het hoofd kan zien. Het lijkt een gloednieuwe reeks met een onbekend personage maar niets is minder waar. Ant maakte haar debuut in 2005 in een miniserie. Oorspronkelijk was het een creatie van Mario Gully. Een vergeten comictekenaar wiens stijl wel wat weg had van mensen als Greg Capullo en Marc Silvestri.

Wat deze titel indertijd een bepaalde gunfactor gaf was het feit dat Mario Gully haar had bedacht in de periode dat hij een celstraf uitzat. De comic was een bescheiden succes maar bracht financieel niet genoeg op om er een fulltime job van te maken. Gully gooide zijn leven weer om en verkocht deze comic aan Erik Larsen.

Erik Larsen maakte natuurlijk carrière als tekenaar bij Marvel Comics. De royalties op Spider-Man maakten van hem een rijk man. En zijn betrokkenheid bij Image Comics zorgde ervoor dat hij vanaf zijn dertigste schatrijk is. Zijn charme is dat hij een simpele, stereotype Amerikaan is gebleven. Een meat & potatoes-man. Hij had Gully als redacteur geholpen met deze comic dus de verkoop kwam niet onverwacht. Deze comic wel.

Het verhaal van Ant

Hannah woont bij haar vader die een wetenschapper is. Op een mooie dag tekent ze in haar schetsboekje. Het is een plaatje van zichzelf als een held in een spijkerhard rood kostuum. Het inspireert hem tot iets bijzonders. Hij werkt voor de Lex Luthor-achtige wetenschapper Apollo Steele. Iemand die hij niet vertrouwt.

Ant
©Image comics

En dat is terecht. Er wordt een reeks gebeurtenissen in gang gezet die ervoor zorgen dat Hannah verandert in Ant en haar leven simpelweg niet meer hetzelfde zal zijn.

Het is best oké. Nee, serieus

Erik Larsen is natuurlijk vooral bekend van zijn titel Savage Dragon. Een titel waarin eigenlijk alles mogelijk is. Ant heeft wat dat betreft meer structuur. Het speelt in een wereld die lijkt op de onze en draait om mensen in herkenbare rollen. Het heeft dus het potentieel om meer lezers naar Larsens werk te trekken.

Met deze eerste comic levert Larsen een goede introductie af voor Ant en haar wereld. De tien mensen die zestien jaar geleden de originele serie lazen zullen veel herkennen want er wordt duidelijk geput uit het oude werk van Gully. Maar dat is voor nieuwe lezers geen bezwaar.

Wat opvalt is dat Erik Larsen een uitgeklede versie van zijn tekenstijl gebruikt. Voor deze comic doet hij bijna alles zelf. Het is duidelijk dat hij een soort klare lijn gebruikt om tempo te maken. De tekeningen zijn goed maar ogen soms erg simpel.

Lezers die op zoek zijn naar ongecompliceerd superhelden vermaak zouden hier eens naar kunnen kijken. Dat biedt Ant namelijk volop. Deze eerste issue draagt de echo van een oude Marvel-serie in zich.

Ant #1 is geschreven en getekend door Erik Larsen en uitgegeven door Image Comics op 27 oktober 2021.

Goed

Goed
3 5 0 1
Ant is ongecompliceerd superheldenvermaak.
Ant is ongecompliceerd superheldenvermaak.
3/5
Total Score
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels