Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Mister Miracle pakt beeldjes op de Eisner Awards 2019

Naar jaarlijkse gewoonte werden op San Diego Comic-Con de Eisner Awards uitgedeeld. Dit weekend viel vooral Mister Miracle van Tom King en Mitch Gerards in de prijzen.

Elke geek kijkt elk jaar uit naar de hoogmis van superhelden en alles daarrond: San Diego Comic-Con. Naast veel nieuws en trailers voor onze favoriete films, series en comics die Marvel en andere leveranciers van onze escapades aan de realiteit er uitbrengen, is de conventie ook de plek waar de prestigieuze Eisner Awards worden uitgedeeld. De prijzen voor de Engelstalige stripindustrie zijn ook het moment om enkele nieuwe comics en makers te ontdekken.

© DC Comics

Beste series en graphic novels

Mister Miracle van Tom King en Mitch Gerards won de prijs voor Beste korte serie. Dennis noemde het openingsnummer van de serie, waarin het personage probeert te ontsnappen aan zichzelf, al een klassieker in wording. Deze prijs en de beeldjes die de makers ervoor ontvingen, bevestigen dat sentiment.

De beste langlopende serie is Giant Days van John Allison, Max Sarin en Julia Madrigal. In de strip van Boom! Studios volgen we drie vrouwen aan een universiteit. Giant Days heeft een lange weg afgelegd: de reeks begon als webcomic en daarna als zelf uitgegeven strip voordat Boom! Studios Giant Days oppikte. De reeks werd in 2016 ook al genomineerd voor de Eisner Awards.

Gideon Falls van Jeff Lemire en Andrea Sorrentino werd bestempeld tot Beste nieuwe serie. Lemire onderzoekt in Gideon Falls de natuur van het kwaad en het resultaat is een enerverende horrortrip. Het beeldje voor Beste webcomic ging dan weer naar The Contradictions van Sophie Yanow.

Het einde van Chip Zdarsky’s schrijverschap over de reeks Peter Park: The Spectacular Spider-Man won de prijs voor Beste individueel nummer. Zdarsky schreef niet alleen het slotstuk, maar tekende meteen ook het beste nummer uit de volledige serie dat je in tranen achterlaat.

© Jen Wang

Beste tekenaars en schrijvers

Jen Wang won met The Prince and the Dressmaker het beeldje voor Beste tekenaar/artiest (en voor Beste tienerpublicatie). Wang brengt met die graphic novel een hartverwarmend sprookje tot leven over gender en liefde die vriendschap kan worden. Een aanrader van jewelste.

Mister Miracle duikt opnieuw op, want scenarist Tom King mag zich kronen tot Beste schrijver voor die reeks, en voor Batman, Heroes in Crisis en Swamp Thing Winter Special. Zijn rechterhand voor Mister Miracle, Mitch Gerards, is de beste tekenaar volgens de jury.

Daarnaast maakt Jen Bartel (Blackbird, Submerged) momenteel de beste covers en kan er geen enkele andere inkleuren zoals Matt Wilson (Black Cloud, Paper Girls, The Wicked + The Divine, The Mighty Thor en Runaways). Voor zijn schilderwerk in Descender won Dustin Nguyen de prijs voor, jawel, Beste schilder. En als laatste kreeg Todd Klein een onderscheiding voor zijn letterwerk in Black Hammer: Age of Doom, Neil Gaiman’s A Study in Emerald, Batman: White Knight, Eternity Girl, Books of Magic en The League of Extraordinary Gentlemen: The Tempest.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels