Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Dark Ages #1 review: Marvel gaat steampunk

[columns][column size=”2/4″]Dark Ages is een zesdelige miniserie waarin Tom Taylor het Marvel Universum letterlijk in het duister stopt. Het is een op zichzelf staande miniserie zonder consequenties voor de andere lopende reeksen. Des te meer een reden om dit op te pikken.

[/column][column size=”2/4″]Schrijver: Tom Taylor
Tekenaar: Iban Coello
Uitgever: Marvel Comics
Verschijningsdatum: 1 september 2021[/column][/columns]

Tom Taylor is al even werkzaam als schrijver voor Marvel en DC Comics. Bij DC schiep hij zijn eigen niche met de cyclus van miniseries onder de naam DCeased. Voor Dark Ages maakt hij deels gebruik van hetzelfde principe. Dit verhaal speelt buiten de gangbare continuïteit. Iets wat al direct opvalt doordat Peter Parker samen met Mary Jane een gezin vormt. Iets wat ze recent natuurlijk deden in de reeks Spider-Man: Renew your Vows.

Tijdens een avondje chillen met Luke Cage en Jessica Jones worden Peter Parker en zijn dochtertje gekweld door een heftige aanval van hun Spider-Sense. Er dreigt een gevaar van epische proporties. Ondertussen bereiken deze signalen ook Lunella Lafayette, het slimste meisje van de wereld, die op haar dinosaurus richting het Baxter Gebouw snelt.

©Marvel Comics

Samen met Reed Richards stelt ze het gevaar vast. Ondertussen hebben zich een aantal helden in het hoofdkwartier van de Fantastic Four gemeld. Als zelfs the Watcher zijn snuitje laat zien, dan weet je dat het goed mis is. Een oud gevaar meldt zich vanuit het centrum van de aarde. Het kan met de grootste moeite worden gestopt met een zeer drastische maatregel. En deze maatregel komt met een prijs. Elektriciteit als energiebron houdt op te bestaan. Met alle gevolgen van dien.

Luchtige vermaak

De lettering van de creditpagina aan het begin van deze comic geeft aan wat de insteek is. Dark Ages is stiekem een steampunkversie van het Marvel Universum overgoten met een post-apocalyptisch sausje.

De pagina’s zien er goed uit. Coello tekent in een aantrekkelijke stijl die het beste van de jaren negentig combineert met de esthetiek van nu. Of het nu de kostelijke openingspagina is in het appartement van de Parkers of het grootste gevecht met het ‘gevaar dat de wereld breekt’: Coello kan het allemaal. Soms ademt het tekenwerk, mede dankzij de inkleuring, de sfeer uit van King in Black. Dit is toch echt iets geheel anders.

De doorgewinterde Marvel-lezer zal zich eventueel ergeren aan bepaalde zaken. Spider-Mans eerste webschieters hadden bijvoorbeeld niets met elektriciteit van doen. Hij doet in deze comic heel ingewikkeld om weer te kunnen webslingeren. Dat gevoel moet je als lezer achter je laten.

Het is echt een comic die er alles aan doet om je mee te slepen in een wonderlijke nieuwe wereld. Er is geen enkele connectie met lopende reeksen dus je kunt dit gewoon oppikken. Er zit zelfs een bijlage met leuke schetsjes in. Dark Ages is top vermaak.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels