Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

The Witcher: Nightmare of the Wolf review – verdiept het universum

The Witcher: Nightmare of the Wolf is de eerste spin-off in de wereld van The Witcher op Netflix en bekoort meteen zowel nieuwkomers als fans van de franchise met zijn bloederige actie en mysteries.

Na de boeken, de games, de serie én de bordspellen is er nu The Witcher: de animefilm. Want The Witcher wordt groot, denk universum-groot. De prequel op de verhalen van Geralt of Rivia is meer dan een rood druipend aperitiefhapje voor het volgende seizoen van de reeks met Henry Cavill. De animatiefilm verdiept alles wat je al kende over The Witcher en introduceert tegelijkertijd zijn universum aan nieuwelingen.

© Netflix

Niet Geralt, maar wel zijn mentor Vesemir (Theo James) speelt de hoofdrol in The Witcher: Nightmare of the Wolf. De goedlachse Vesemir kan zijn mond niet houden tijdens gevechten, houdt van humor en van de show te stelen. Daarmee is hij de tegenpool van de norse hoofdrolspeler die we al kenden en dat doet het herkenbare verhaal – in The Witcher eindigt alles in tragedie – alleen maar goed.

Zoals de franchise graag doet, wisselen we tussen twee tijdslijnen voor twee verhalen in één: Vesemir als kind en Vesemir als volwassen witcher. Terwijl de gemuteerde hekser een plaag van (verrassing!) gemuteerde beesten achterna zit, ontdekken we hoe hij als kind op gruwelijke wijze getransformeerd werd tot monsterjager. De flashbacks mogen dan het groter plaatje vertragen, de openbaring van het proces waarnaar vroeger enkel gehint werd, zal fans plezieren. En daar stoppen de onthullingen niet.

© Netflix

The Witcher: Nightmare of the Wolf dropt dus enkele bommetjes informatie, maar de film schittert nog het meest wanneer er bloed vergoten wordt. Liters bloed. Zonder de limieten van liveaction of een game engine zien we een kant van The Witcher die – visueel toch – verborgen bleef: nog nooit moorden de wangedrochten op zo’n gruwelijke wijze of haalde de held zo’n brutale toeren uit. Met de animatiestudio achter The Legend of Korra aan het roer zijn die capriolen een spel der elementen. Het zijn indrukwekkende, vliegensvlugge gevechten van leven op dood gevuld met magie.

Nu maar hopen dat wanneer Vesemir opduikt in het tweede seizoen van The Witcher op Netflix, hij zijn charisma en goochelkunsten met zich mee brengt.

The Witcher: Nightmare of the Wolf is nu te zien op Netflix.

Boeiend

Boeiend
3 5 0 1
The Witcher: Nightmare of the Wolf is een prequel op de verhalen van Geralt of Rivia die meer aanvoelt als nodige achtergrondinformatie dan als een bloederig tussendoortje tot het nieuwe seizoen verschijnt. Het verhaal verrast fans en maakt nieuwkomers warm voor meer.
The Witcher: Nightmare of the Wolf is een prequel op de verhalen van Geralt of Rivia die meer aanvoelt als nodige achtergrondinformatie dan als een bloederig tussendoortje tot het nieuwe seizoen verschijnt. Het verhaal verrast fans en maakt nieuwkomers warm voor meer.
3/5
Total Score
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels