Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Kang the Conqueror #1 review: gevangene en bewaker

[columns][column size=”2/4″]

In de 31ste eeuw leefde er eens een jongen. Zijn naam is Nathaniel Richards en hij is verveeld door het utopische paradijs waar hij leeft. Alle geneugten zijn er beschikbaar, er is niks meer te winnen.

[/column][column size=”2/4″]Schrijver: Collin Kelly, Jackson Lanzing
Tekenaar: Carlos Magno
Uitgever: Marvel Comics
Verschijningsdatum: 18 augustus 2021[/column][/columns]

Er is ook een mysterieuze man gehuld in een paars-groen pak en met een blauw masker. In sommige contreien noemen ze hem Rama-tut de farao. Voor anderen is hij de bewaarder van de tijd Immortus. Wij kennen hem echter als Kang de eeuwige veroveraar en hij en Nathaniel zijn dezelfde persoon.

Deze vijfdelige miniserie wil een poging doen om ons meer te vertellen over deze wandelende tegenstelling. Hij is immers de meester van de tijd en tegelijkertijd is Kang ook een gevangene van het principe dat geen geheimen voor hem lijkt te hebben.

Kang gaat Hollywood

Het is inmiddels wel duidelijk dat Kang een voorname rol gaat spelen in de nieuwe golf films die Marvel Studios over ons gaat uitstorten. En het werd tijd om dit personage, dat bijna 60 jaar geleden het levenslicht zag in de pagina’s van The Fantastic Four, weer aan de lezer te herintroduceren.

Voor dit euvel is het schrijversduo Collin Kelly en Jackson Lanzing aangetrokken. Beide heren hebben samengewerkt op de tv-series Kings of Atlantis en Vast. Ze bouwen een verhaal dat op het eerste gezicht doet denken aan het typische cliché van de mentor: een oudere persoon die de held of heldin onder zijn hoede neemt en deze nieuwe vaardigheden leert.

©Marvel Comics

Natuurlijk heb je hier de variant dat iemand zichzelf onderwijst. Toch zit er ook een dubbele lading in. Want de oude Kang lijkt er alles aan te doen om de jongere Kang te veranderen in een hardere versie van zichzelf. Iemand die zijn hart niet open zal stellen voor de liefde.

En dat is boeiend. Want de schrijvers bouwen heel nadrukkelijk het beeld van Kang op door zijn verhaal deels op te bouwen op het fundament van de continuïteit. Tegelijkertijd suggereren de makers ook dat hij op een bepaalde manier wordt vervangen. Hierdoor wordt het een heel intrigerende karakterstudie.

We denken allemaal weleens aan zaken uit het verleden en wat er gebeurd zou zijn als ze anders waren gelopen. Zou dat echt zoveel uitmaken? Kang gaat het ons vertellen en ik kan niet wachten.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels