Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

De 10 beste series op Disney Plus

Op Disney Plus kan je meer bekijken dan enkel de Pixarfilms en de laatste nieuwe blockbuster van Marvel. In deze lijst verzamelen we de 10 beste series op Disney Plus van het moment.

Disney Plus heeft dankzij de overname van 21st Century Fox een hele reeks parels in zijn catalogus staan. De onderstaande lijst combineert die met ook het beste uit de stal van Marvel en Star Wars.

Onze toplijst krijgt elke maand een update zodat je verzekerd blijft van alleen de beste series van het moment. Disney Plus uitgekeken? Check onze aanraders voor Netflix, Amazon Prime Video. en Streamz.

beste series op disney plus
© Disney

WandaVision

Wat WandaVision klaarspeelde, gebeurt geen twee keer. Gestuwd door (misleidende) easter eggs discussieerden fans honderduit over hun intense verwachtingen: WandaVision ging het filmuniversum van Marvel op zijn kop zetten (en deed dat uiteindelijk niet).

WandaVision scoort wel omdat het eindelijk aandacht geeft aan twee ondergewaardeerde personages terwijl het speelt met tv-formats. De reis door de geschiedenis van sitcoms is op zijn best een meeslepend verhaal over de gevolgen van onverwerkt verdriet, op zijn minst typisch Marvelplezier. (Matti)

beste series op disney plus
© Disney

Agents of S.H.I.E.L.D.

Of mensen het nu beu zijn om het van mij te horen of niet: voor het Disney+-tijdperk had Marvel al een goeie tv-reeks lopen. Zeven seizoenen lang was AoS het buitenbeentje van het MCU maar daardoor konden ze ook hun ding doen met enkele van de minder populaire topics (eigenlijk de afdankertjes van het MCU). Daar kwamen keer op keer sterke verhalen uit, zoals de introductie van de Inhumans, LMD’s, Ghost Rider en uiteindelijk ook tijdreizen. Voeg daar nog een sterke, diverse cast aan toe en muziek van Bear McCreary en je hebt een reeks die je niet anders kan dan inhalen (of voorlopig de eerste 6 seizoenen toch). (Jana)

beste series op disney plus
© Disney

Bob’s Burgers

Geen The Simpsons in de top 10, wel zijn optimistischere opvolger Bob’s Burgers. De familie Belcher met vader Bob en moeder Linda achter het fornuis van hun burgertent verwarmt je hart met hun dolle fratsen, meestal wedstrijden die ze moeten winnen vanuit hun underdog-gevoel. Al 11 seizoenen lang vertier met een hilarische stemmencast (H. Jon Benjamin! Kristen Schaal!), plezante personages en musicalnummers. Tel de woordmopjes: naast elke aflevering een andere burger van de dag, verstopt elke intro twee grappen. (Matti)

beste series op disney plus
© Disney

Futurama

Die andere, hoogst obscure serie van Matt Groening moet je gezien hebben. Op oudejaarsavond 1999 wordt Fry ingevroren, 1000 jaar later wordt hij wakker in een onherkenbare wereld waarin alles mogelijk is. Fantastische personages, slimme verhaallijnen en de occasionele traan (ik denk aan jou, Jurassic Bark): Futurama is simpelweg een van de beste series ooit. (Matti) beste series op disney plus

beste series op disney plus
© National Geographic

Mars

In het jaar 2033 vertrekt een groep astronauten naar Mars om de eersten te worden die voet zetten op de planeet. Daar moeten ze ook het eerste kamp opzetten. Maar ze landen ver van de kampplaats waardoor ze ook moeten zien te overleven. Het speciale aan deze reeks is niet alleen dat het een redelijk geavanceerde sciencefictionreeks is, maar ook dat het deels fictie en deels documentaire is. Er wordt namelijk gewisseld met experts die uitleg geven over hoe de reeks gebaseerd is op de werkelijkheid van hoe we het zouden aanpakken. Er waren amper 12 afleveringen voor het gecanceld werd door National Geographic, dus van mij had het langer mogen duren. (Jana) beste series op disney plus

© Disney

New Girl

Vergeet Friends: New Girl is de twentysomething sitcom waar je mee kan blijven lachen. New Girl kijk je voor de dolle fratsen van Winston, voor de evolutie van de maniakale Schmidt tot meelevend mens, voor de veel te herkenbare luilak Nick en natuurlijk voor de charme die hoofdrolspeelster Zooey Deschanel uitstraalt. De sitcom confronteert je met het feit dat iedereen uiteindelijk wel volwassen moet worden. En wat volwassen zijn is, dat mag je gerust zelf invullen. (Matti)

© Disney

Blackish

Onze generatie groeide op met sitcoms zoals Full House, Friends, Family Matters en The Fresh Prince of Bel-Air. Het lijkt wel alsof de jaren 90 meer gezond verstand hadden, want de sitcoms die later kwamen bleven overwegend wit. Tot black-ish op het scherm kwam. beste series op disney plus

Dre Johnson (een geniale Anthony Anderson) heeft geen gezin zoals we vroeger vaak zagen. Dre is een gevoelige reclamemaker, zijn vrouw Rainbow een dokter, ze wonen met hun drie kinderen en Dres vader in een welgestelde buurt. Zo zijn er natuurlijk steeds meer gezinnen, maar dat hebben bepaalde witte mensen niet altijd door. Die vooroordelen komen vaak in de serie aan bod, net zoals veel andere actuele onderwerpen. Maar bovenal zijn de Johnsons een familie, en een bijzonder grappige familie dan nog ook. En met afleveringen van 20 min. heb je geen excuses om niet te kijken. (Elien)

© Disney

Gravity Falls

Gravity Falls is het zomeravontuur van een tweeling dat op monsters jaagt. X-Files-gewijs confronteren ze in elke aflevering een ander monster. Net wanneer je aan die formule gewend geraakt, overvalt het overkoepelende verhaal je en komt alles mooi samen in een sublieme finale. Gravity Falls is naast één van de mooiste en grappigste moderne tekenfilms, een meeslepend verhaal waarin echt alles mogelijk is. Zonder ooit de emotionele connectie met de kijker te verliezen. (Matti)

© Disney

Solar Opposites

Echt waar: Solar Opposites is geen flauw afkooksel van Rick and Morty, ook al zijn er veel gelijkenissen in animatiestijl, humor en uitgangspunten van afleveringen. Justin Roiland, co-bedenker van die laatste, dropt een familie aliens op de aarde zoals in 3rd Rock from the Sun. Dankzij hun supergeavanceerde sciencefiction-apparaten verspreiden ze niet te stoppen chaos op onze planeet. Deze animatieserie graaft nooit zo diep zoals Rick and Morty, maar graaft gewoon alle richtingen op. Het plezante schuilt in het onverwachte. (Matti)

© Disney

The Mandalorian

Verpakt als knappe westernserie, boordevol praktische visuele effecten en digitale effecten die praktisch aanvoelen, vertellen de afleveringen elk een apart en simpel verhaal rond de eenzame wolf en zijn groene baby. Wanneer alles samenkomt, zie je The Mandalorian doen wat de laatste filmtrilogie niet kon: het universum van Star Wars groter maken dan enkel de familiebanden van Luke Skywalker. (Matti)

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels