Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Dit onthouden we van E3 2021

Een vraag die velen zich stelden na de voorbije E3: Was het allemaal een beetje in mineur? Niet elke grote studio deed mee en sommige langverwachte games werden zelfs niet vermeld. Sommige van de shows waren best saai. Sony was er bijvoorbeeld niet, wat onder meer betekende dat er geen Final Fantasy XVI of Final Fantasy VII: Remake Part II te bespeuren was. Ook geen Silksong! Toch waren er een aantal aankondigingen die ons blij konden maken. Ook een aantal traditionele cringe-momenten of momenten die tot memes geleid hebben (zij het dan tijdens de videos en niet door live presenters) mochten niet ontbreken.

Naar de volgende games kijken wij alvast uit:

Elden Ring

Het was tot het einde hopen, en uiteindelijk kregen we toch een zalige trailer van het volgende spel van From Software. En wat een trailer! Imposante vijanden, niet de beste graphics maar wel prachtige omgevingen, summons om je te helpen, stealth, een open world en een paard dat je kan laten tevoorschijn komen, duidelijke verwijzingen naar Dark Souls zelf en uiteraard: zalige bazen. En als kers op de taart: over een dik half jaar kunnen we dit allemaal beleven! (Michiel)

Kena Bridge of Spirits

De makers van het action adventure Kena hebben in een prachtige voorstelling duidelijk hun animatie-achtergrond getoond. Kena is een jonge gids van pas overleden zielen die de weg naar een volgende wereld moeten getoond worden. Het spel ziet er echt uit als een interactieve Pixar-film van de bovenste plank met prachtige beelden en muziek. De gameplay combineert traditionele third person action met iets wat lijkt op Pikmin. (Michiel)

Salt and Sacrifice

Misschien wel dé aangenaamste verrassing van deze E3 voor mij: Salt and Sanctuary krijgt een vervolg. Oké, het originele spel was in se gewoon Dark Souls in 2D met metroidvania-elementen en had niet de mooiste tekenstijl, maar het was heel goed gedaan en gaf je veel verschillende mogelijkheden. Deze keer wordt ons onder meer een uitgebreide lokale en online co-op beloofd! Benieuwd of we naast de traditionele stats nog steeds dezelfde leuke skill tree als in het eerste deel krijgen! (Michiel)

Solar Ash

Ik heb het wel voor indies dus als er nieuwe game uit de stal van HeartMachine – de makers van Hyperlight Drifter – komt, gaat mij hart sneller kloppen. We herkennen in deze trailer meteen hun stijl, deze keer overgedragen naar een prachtige 3D-wereld. Helaas was er weinig gameplay in deze al korte trailer, dus meer een soort vlot vloeiende platformer in een open wereld kunnen we er voorlopig niet van maken. Er was wel een gigantische wezen/monster (?) waar we op liepen in de trailer. Wie weet zitten er ook wat Shadow of the Colossus-vibes in deze titel? Enkel de tijd zal het uitwijzen, want meer dan ‘2021’ kregen we als releasedatum niet. (Jason)

Outer Worlds 2

Zowaar een lichtpunt in de anders droge persconferentie van Microsoft/Bethesda: een tweede Outer Worlds. We zien voorlopig nog geen druppel gameplay. Toch durft de ontwikkelaar de draak steken met alle andere gametrailers in zijn eigen parodie-trailer. De main takeaway is dat ook zij nog niets concreet te tonen hebben maar dat je hiermee alvast weet dat de toon nog altijd even sarcastisch en grappig zal zijn, alsook dat de gameplay dezelfde formule als zijn voorganger zal volgen. En meer hoef je als fan ook niet te weten eigenlijk. Opnieuw geen releasedatum helaas. (Jason)

Metroid Dread

Nintendo had naast de gebruikelijke Smash Bros DLC en wat indies ook nog een scoop achter de hand. Na 19 jaar krijgen we weer een originele 2D Metroid! Een nieuwe wereld vol geheimen met de vernieuwde controls van Samus Returns, al zal Samus ook voor de eerste keer kunnen sluipen in dit spel. Fun fact: deze game was ooit voor de Nintendo DS bedacht, maar de hardware kon dat helaas niet aan. Qua verhaal weten we helaas nog niets meer dan dat we het gaan opnemen tegen EMMI-robotten. Het zal ongetwijfeld wat meer vlees in de kuip hebben zodra het afgewerkt is maar voorlopig is het hierdoor voor mij nog schipperen tussen gillende fanboy die het nu wil spelen en door PTSD-getroffen redacteur die Metroid: Other M niet is vergeten. Verdict op 8 oktober 2021! (Jason)

Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin

Gezien de karrenvracht aan verschillende monsters in de Monster Hunter-franchise, zou je denken dat een mix tussen MH en Pokémon niets anders kan doen dan geld printen. En toch werd de eerste Monster Hunter Stories geen financieel succes, zowel op 3DS als op mobiel, ondanks een diepgaande gameplay loop en schattige art-design. Capcom laat het hoofd niet zakken en probeert het opnieuw op de Switch, tot groot jolijt van de fans. Als liefhebber van de eerste ben ik benieuwd naar het resultaat, maar ik moet toegeven dat de trailer maar bitter weinig vernieuwing toont buiten wat mooiere graphics. Deze zomer al zullen we kunnen zien welk vlees het in de kuip heeft, al weten we nog niet exact wanneer. (Jason)

Tunic

Deze kleine vos werd al een hele tijd terug aangekondigd maar kreeg nu ook een plekje op E3. Op Xbox is er een speelbare demo die heel wat mysteries met zich meebrengt. Je kleine vos mag gewapend met zwaard en schild al rollend vijanden verslaan. Het lijkt wel een combinatie van Dark Souls en Link’s Awakening. (Aaricia)

A Plague Tale: Requiem

Meer ratten! De eerste game, Innocence, krijgt een vervolg waar we enkel een cinematische video van zagen. De wereld ziet er echter kleurrijker en voller uit. Deze levendige wereld, inclusief meer ratten, vraagt om ontdekkingen. De naam, Requiem, is ook al bekend en het lijkt erop dat het verhaal vanuit de eerste game zich verder gaat ontwikkelen. Benieuwd wat er mogelijk zal zijn in dit vervolg. (Aaricia)

WarioWare: Get It Together!

Ja, het is er. Een nieuwe WarioWare met een boel gekke minigames waarbij je nooit weet wat er komt. Het was lang wachten op dit vervolg, maar Nintendo besloot het toch van onder het stof the halen. Ideaal als party game en nu ook speelbaar als co-op. De minigames lijken geen orde of thema te hebben, let the chaos begin! (Aaricia)

Geekster

Waar was jij geïnteresseerd in op deze editie van E3? Waren er dingen die je konden verrassen of eerder zaken die je teleurstelden? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Discord.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels