Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Ondanks Alles review: don’t believe the hype maar het lezen waard

Ondanks Alles is het solodebuut van Jordi Lafebre. Redacteur Jeroen heeft een bijna jaarlijkse “date” met hem wanneer er weer een nieuw album van Mooie zomers verschijnt. Dit keer moet hij het doen zonder script van Zidrou.


Schrijver: Jordi Lafebre
Tekenaar: Jordi Lafebre
Uitgever: Standaard Uitgeverij
Aantal pagina’s: 152
Prijs: € 29,95
Verschijningsdatum: 10 februari 2021

We hebben het op Geekster al genoeg gehad over de tekentalenten van de man. Ook in dit album levert hij weer vakwerk. Jordi Lafebre manifesteert zich ook als schrijver maar kiest ervoor om zich het niet al te makkelijk te maken. Hij vertelt een liefdesverhaal tussen een man en een vrouw en begint zowaar bij het einde. Met elk hoofdstuk ga je een paar jaar terug in de tijd waarin je de opmaat naar het vorige hoofdstuk krijgt opgediend en tegelijkertijd een verdieping van het verhaal ervaart. Grafisch brengt Lafebre dit subtiel tot uiting door middel van kleine veranderingen in de omgeving en bij de personages.

© Standaard Uitgeverij

Ondanks Alles wordt door veel lezers nu al genoemd als een van de kanshebbers om hoog in de eindejaarslijstjes te eindigen. En het moet worden gezegd dat Jordi Lafebre echt imponeert met dit album. Zidrou mag zich al een beetje zorgen gaan maken. Tegelijkertijd zou een verkiezing tot album van het jaar misschien wat vroeg zijn.

De observaties die de stripmaker doet over liefdesrelaties zullen bij enkele lezers zeker een pijnlijk gevoel van herkenning oproepen. Het verhaal wordt magistraal opgediend maar de twee hoofdrolspelers blijven wat vlak. De personages zijn zo herkenbaar dat het bijna saai wordt. Sommige mensen zullen dat een kwaliteit vinden en dat mag. Maar dit album lijdt aan de typisch Europese ziekte dat het meer plot is dan serieuze karakterontwikkeling.

Kunnen we dit album aanraden? Zeker en vast want het is interessant om te zien hoe Lafebre een nieuwe kant van zichzelf laat zien. Laat je alleen geen druk opleggen door de mensen die dit pluggen als hét album van het jaar. Want dan leg je de lat echt te hoog en daar heb je als lezer niks aan en je doet de maker van dit album er geen plezier mee.

Ondanks Alles

Ondanks Alles
0 5 0 1
Ondanks alles is een liefdesverhaal wat op een originele manier word verteld.
Ondanks alles is een liefdesverhaal wat op een originele manier word verteld.

Raak

  • Kundig tekenwerk.
  • Origineel verteld

Braak

  • De personages blijven wat vlak.
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels