Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

nottingham

Nottingham 1 review: zeer realistische versie van de legende

Het is in 2021 alweer dertig jaar geleden dat acteur Kevin Costner (met in zijn kielzog Morgan Freeman ) het hoogtepunt van zijn carrière beleefde met de film Robin Hood: Prince of Thieves. Waarschijnlijk de succesvolste bewerking van de klassieke legende in de popcultuur. Sindsdien was het best rustig rondom de prins der dieven.


Schrijver: Emmanuel Herzet en Vincent Brugeas
Tekenaar:
Benoit Dellac
Uitgever: Le Lombard
Aantal pagina’s: 54
Prijs: € 8,50
Verschijningsdatum: 9 februari 2021

Bij Le Lombard verscheen deze maand het album Nottingham. In dit album wordt de legende rond Robin Hood weer eens van stal gehaald. Het moet de opstap worden van een nieuwe reeks en het is meteen al erg opvallend dat de clou in de promotie tekst wordt verklapt.

Wat als de sheriff van Nottingham en Robin Hood één en dezelfde man waren? Legendes zitten eenvoudig in elkaar: elke held heeft een geheim. Elke held heeft een aartsvijand waar hij voortdurend mee in aanraking komt. Het belooft ingewikkeld te worden voor de sheriff van
Nottingham… want hij die de wet handhaaft, kan hem ook overtreden!

Het is best een origineel uitgangspunt. Dit album wordt geschreven door de scenaristen Emmanuel Herzet en Vincent Brugeas. Ze nemen een heel album de tijd om deze serie en zijn wereld op te zetten.

© Le Lombard

Koning Richard Leeuwenhart zou tijdens de terugreis van de kruistochten gedood zijn. Hierdoor is er een machtsvacuüm ontstaan in Engeland. Zijn echtgenote zit nu nog op de troon maar diverse partijen uit binnen- en buitenland azen op de macht. De belangrijkste partij lijkt Jan zonder Land, de jaloerse broer van Richard Leeuwenhart te zijn. Deze corrupteling is nu al een plaag voor de bewoners van Nottingham. Kun je nagaan wat er gebeurt als hij koning wordt.

Er gloort hoop aan de horizon. Vanuit Europa komt het nieuws dat Richartd Leeuwenhart nog leeft en gevangen zit in Oostenrijk. De jonge Marian maakt samen met Robin Hood een plan om geld te stelen om de koning vrij te kopen.

Nottingham is een goed album

Het tekenwerk van Dellac oogt erg Amerikaans. Idem voor de pagina-indeling. Zijn perspectief gebruik is degelijk en zijn actiescènes springen van het papier.

Het verhaal is heel boeiend. Het overtuigt je als lezer dat je nog altijd op een andere manier naar de legende kunt kijken en er iets uit kan halen. Er zit ene hele belangrijke politieke component in. “Robin Hood” wordt hier gebruikt voor een logisch plan, maar voor zijn functie als sheriff heeft het grote gevolgen.

Het is heel lastig om dit album goed te bespreken. Het verhaal telt 54 pagina’s maar leest alsof het veel dikker is. Het is van belang om goed op de dialogen van de verschillende personages te letten. De actiescènes zijn spectaculair maar dit politieke gekonkel is minstens zo boeiend. Hierdoor wordt er een extra laagje over het verhaal gelegd dat het heerlijk complex maakt.

Nottingham is een verhaal gemaakt voor deze Netflix-era.

Nottingham 1

Nottingham 1
0 5 0 1
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels