Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Een godverdomse klootzak: Isabel review – goed begin

Als er een prijs werd gegeven voor de titel van het jaar dan scoorde Een godverdomse klootzak hoog op de lijstjes. Het nodigt als vanzelf uit om het album eens open te slaan om te zien waar het mee te maken heeft. 


Schrijver: Regis Loisel
Tekenaar:
Olivier Pont
Uitgever: Blloan
Aantal pagina’s: 88
Prijs: €10,25 (softcover) €18,45 (hardcover)
Verschijningsdatum: 8 oktober 2019

Als je dan ook nog ziet dat Olivier Pont en Regis Loisel tekenen voor dit album dan zit een beetje striplezer meteen rechtop. Pont is natuurlijk bekend van het epos Over de grenzen van de tijd waarmee hij aan het begin van deze eeuw doorbrak als stripmaker. Loisel behoeft geen introductie. Op zoek naar de Tijdvogel, Peter Pan en Magasin General zijn zomaar drie titels uit zijn veelomvattende oeuvre. Beide heren hebben een verhaal gecomponeerd dat meerdere delen zal tellen.

Roadtrip door Brazilie

Een godverdomse klootzak speelt in de jaren zeventig. De moeder van Max is overleden en in haar nalatenschap vindt hij twee foto’s van haar waarop ze samen met Max en een andere man staat. Zou een van deze mannen de vader kunnen zijn die hij nooit heeft gekend? Om dat mysterie op te lossen reist Max naar Brazilië, het land waar hij zijn jeugd heeft doorgebracht.

©Blloan

Tijdens zijn zoektocht wordt Max bijgestaan door twee lesbische verpleegsters en een doofstom meisje. Samen met hem verkennen ze de jungle op zoek naar aanwijzingen. Misschien weten de goudzoekers uit een nabijgelegen kamp wel meer? Deze rabauwen behoren wel tot het schuim der aarde, dus dat kan een zware dobber worden.

De vormgeving van de hardcover is prachtig. Het is een stevig gebonden album met een prachtige papiersoort die stevig aanvoelt. Het komt het tekenwerk van Pont ten goede, omdat op dit papier de mooie warme tropische kleuren goed naar voren komen.

Het is alleen jammer dat de makers zo nadrukkelijk voor de jaren zeventig hebben gekozen. Goed, de zoektocht van Max zou met een smartphone misschien wat korter duren. Maar voor de leeservaring heeft de jaren zeventig geen enkele meerwaarde. Waarschijnlijk ziet de omgeving waar dit verhaal zich afspeelt er anno 2019 nog hetzelfde uit ook.

Een godverdomse klootzak is geen drama. Het is eerder een amusante roadtrip (met een donker randje) waarvan we hier bij Geekster niet kunnen wachten op de volgende etappe.

Een godverdomse klootzak: Isabel

Een godverdomse klootzak: Isabel
4 5 0 1
4/5
Total Score
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels