Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

future state harley quinn

Future State: Harley Quinn review – een korte krachttoer

Future State: Harley Quinn is een cadeautje voor fans van de film van Harley.

De Future State-reeks van DC Comics – losstaande verhalen met de personages van DC in de nabije toekomst – is het enige wat overblijft van wat de zoveelste herlancering (en vervanging) van DC’s superhelden moest zijn. Een ontslaggolf en epidemie later krijgen we in de plaats smakende kortseries door talentvolle makers met een overkoepelend verhaal dat niet in elke Future State-titel nadrukkelijk aanwezig is.

Future State zal geen geschiedenis schrijven (collega Dennis vindt de reeks zelfs weinig overtuigend), maar het format geeft je wel de kans om snel en kort kennis te maken met (nieuwe) striphelden, tekenaars en scenaristen. In Future State: Harley Quinn schrijft Stephanie Philips een herkauwd miniverhaal voor Harley, uitgetekend door de talentvolle Simone Di Meo met opvallende neonkleuren van Tamra Bonvillain.

© DC Comics

Future State: Harley Quinn is een opstapje naar meer

Birds of Prey gezien en zin in Harley Quinn op papier? Wie de sprong nog niet heeft durven wagen, kan zonder twijfelen deze tweedelige reeks oppikken. De opzet is simpel: Scarecrow moet de boeven van Gotham oppakken en schakelt daarbij de hulp in van Harley. De grootste boef op hun bord: Black Mask, de schurk uit de film.

Stephanie Philips (Artemis & The Assassin, The Butcher of Paris) heeft het titelpersonage in de vingers. Haar geestige dialogen en monologen klinken zoals Margot Robbie uit Birds of Prey of Kaley Cuoco in de tekenfilmserie.

Philips brengt binnenkort nog een Harley Quinn-serie uit, een terecht gevolg. De scenariste moet er in deze Future State-titel te snel een einde aan maken, de ontknoping komt abrupt, dus een langlopende reeks kan Philips alleen maar meer ruimte geven om te doen wat ze wil.

© DC Comics

Flitsend futuristisch tekenwerk

Future State: Harley Quinn lees je misschien nog het meest voor de tekeningen. Simone Di Meo verscheen pas op onze radar voor zijn werk in het recente We Only Find Them When They’re Dead. De tekenaar valt op met zijn dunne lijnen, expressieve personages en vooral unieke camerastandpunten die actie, humor en gevoel onderstrepen.

Di Meo krijgt in het tweede nummer de hulp van invaller Toni Infante. Die tekent iets cartoonesker, maar zonder storend verschil omdat Infante ook met die camerahoeken speelt. Bovendien blijven de kleuren van Tamra Bonvillain consistent voor een echte neon future vibe.

Future State: Harley Quinn #1 en #2 zijn geschreven door Stephanie Philips, getekend door Simone Di Meo en Toni Infante met Tamra Bonvillain en uitgegeven door DC Comics op 2 februari 2021.

Smakelijk

Future State: Harley Quinn
3 5 0 1
Future State: Harley Quinn is een plezant tussendoortje voor de fans van het personage.
Future State: Harley Quinn is een plezant tussendoortje voor de fans van het personage.
3/5
Total Score

Raak

  • Uniek tekenwerk van Di Meo
  • Geestige dialogen

Braak

  • Enkel voor de fans van Harley Quinn
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels