Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

verhaal hitman

Het verhaal van Hitman tot nu toe

Vanaf 20 januari kunnen we het einde van de recente Hitman-trilogie spelen. Hoewel je deze reeks meer voor de dodelijke uitdagingen op exotische locaties speelt, heeft maker IO Interactive toch geprobeerd alles met een overkoepelend verhaal te verbinden. Hoewel Hitman geen echte reboot is, neemt dat spel zo goed als aan dat je de voorgeschiedenis van 47 zelf een beetje kent, en ook in Hitman 2 en vermoedelijk Hitman 3 zal dit nog belangrijk zijn. Alle verhaallijnen van alle vorige games kennen is niet nodig, maar hoe de kale moordenaar letterlijk gecreëerd is, blijft essentieel. Om door de elkaar in de rug stekende bomen het vermoorde bos nog te kunnen zien, geven wij hier een overzicht van de voorgeschiedenis en het verhaal van de nieuwe trilogie.

OPGELET: DIT ARTIKEL BEVAT UITERAARD GROTE SPOILERS VOOR HITMAN 1 EN 2

Birth of an Assassin

Kort gezegd is 47 de 47ste kloon in de vierde reeks klonen van het DNA van een vijftal mannen, en is hij maar met één doel op deze wereld gezet: de perfecte en meest gehoorzame moordenaar worden. Het is echter een moeilijk wetenschappelijk proces, en naast 47 overleven er niet veel andere klonen de experimenten van dokter Otto Ort-Meyer. 47 doorstaat jarenlange training in een Roemeens tehuis en wordt een zeer bekwame moordenaar die elke missie met succes kan uitvoeren. In dat tehuis sluit hij vriendschap met een andere kloon, Subject 6. Ze besluiten samen te ontsnappen, maar enkel Subject 6 slaagt hierin en neemt de naam Lucas Grey aan. 47 wordt terug in het tehuis opgesloten en gebrainwasht en gelooft daardoor dat 6 een vijand is die hij heeft gedood.

47 had niet de meest vrolijke jeugd. © IO Interactive

A Lasting Friendship

Jaren later ontmoet 47 Diana Burnwood, een handler van de huurmoordenaarsorganisatie International Contract Agency (ICA). Zij lijft hem in bij het ICA, maar het feit dat er over 47’s achtergrond niets te vinden is (en het feit dat 47 de beste moordenaar ooit blijkt te zijn), zorgt ervoor dat zijn trainer Erich Soders hem uit achterdocht en jaloezie probeert te saboteren. 47 slaagt echter in zijn trainingsmissies, en begint aan een lange en succesvolle carrière in (en soms tegen – maar dat is een lang verhaal) het ICA met de hulp van Diana.

Hitman time
Power duo! © IO Interactive

Shadow War

In 2019 voeren Diana en 47 een aantal ogenschijnlijk “normale” missies uit in Parijs, Sapienza, Marrakesh en Bangkok, maar na een tijdje merkt Diana dat deze opdrachten toch verbonden blijken te zijn zijn. Hun cliënten (waaronder zowel bedroefde families als zelfs MI6) hebben weliswaar allemaal zelf het ICA gecontacteerd en in dienst genomen, maar deden dit echter nadat ze van één en dezelfde bron informatie ontvangen hadden. Het ICA wordt dus vanuit de schaduwen gemanipuleerd om voor een Shadow Client moorden uit te voeren om één of andere reden. Diana begint dit te onderzoeken en ontdekt dat de info van de Shadow Client via de hacker Olivia Hall bij de cliënten van het ICA is geraakt.

hitman connecting dots
Diana begint het door te hebben. © IO Interactive

Diana en 47 volgen dit spoor naar Colorado en ontdekken dat de Shadow Client al heel zijn carrière 47 in de gaten heeft gehouden, wat impliceert dat de Shadow Client 47 kent. Ook leren ze dat de Shadow Client het ICA gebruikte om ervoor te zorgen dat hij een geheime illuminati-achtige elitaire organisatie met banden overal ter wereld in politiek, economie en macht, genaamd Providence, vanuit de schaduw kon aanvallen. Nog erger, Erich Soders blijkt een agent van Providence te zijn. Zonder dat Diana en 47 het weten, heeft de Shadow Client de mogelijkheid om 47 gemakkelijk te doden als hij zijn schuilplaats verlaat, maar dat doet hij niet. De Shadow Client vertelt aan Olivia Hall dat hij 47 kent en ooit geprobeerd heeft samen met hem te ontsnappen, wat betekent dat hij Lucas Grey, oftewel Subject 6 is. 

Shadow Client Lucas Grey had de mogelijkheid om 47 uit te schakelen, maar deed het niet. © IO Interactive

Diana trekt met de gevonden informatie naar haar bazen, en 47 krijgt de taak om Soders en zijn Providence-contact in Hokkaido uit te schakelen (omdat het ICA noch door de Shadow Client, noch door Providence wil gemanipuleerd worden en omdat Soders een lijst met alle ICA-agenten aan Providence zou kunnen geven), een missie die hij met succes kan uitvoeren. Na deze missie wordt Diana echter gecontacteerd door een mysterieus hooggeplaatst lid van Providence, genaamd The Constant. Hij vertelt dat Providence begrijpt dat de Shadow Client het ICA gemanipuleerd heeft om Providence aan te vallen en stelt voor om voorlopig samen te werken. Omdat hij meer lijkt te weten over het verleden van 47 gaat Diana hiermee akkoord.

The Constant heeft een deal voor Diana. © IO Interactive

47 Shades of Grey

Gedurende een paar missies elimineert 47 in opdracht van Providence en het ICA een aantal contacten van de Shadow Client in Hawke’s Bay, Miami, Santa Fortuna en Mumbai. Diana en 47 kunnen het spoor van de Shadow Client volgen naar het oude tehuis in Roemenië, waar deze aan 47 uitlegt dat het kloonprogramma van Ort-Meyer dat hen beide gecreëerd heeft, eigenlijk door Providence gefinancierd werd. 47 kan zich herinneren dat de Shadow Client Subject 6 is, en besluit om met hem samen te werken om Providence uit te schakelen. 

Hitman 47 and Lucas Grey
Een oude vriend. © IO Interactive

De Shadow Client/Lucas Grey legt uit dat Providence gecontroleerd wordt door drie schaduwfiguren, The Partners, en dat deze drie The Constant gebruiken om hun bevelen uit te voeren. Grey geeft 47 een serum dat hem beetje bij beetje helpt om zijn herinneringen terug te krijgen. Intussen zijn de Partners ontevreden met The Constant omdat Grey hen te veel schade heeft berokkend, en dwingen ze hem om nanomachines in zijn lichaam te spuiten die hen toelaten om The Constant op elk moment vanop afstand te doden.

De Partners zijn ontevreden. © IO Interactive

De groep van 47 slaagt na nog een paar moorden in Whittleton Creek erin om The Constant op het eiland Sgàil te ontvoeren, zijn nanomachines uit te schakelen en hij begint hem te ondervragen. The Constant vertelt hen dat Providence gecontroleerd wordt door drie belangrijke families: de Ingrams, De Carlisles en de Stuyvesants. Elke familie heeft één vertegenwoordiger in Providence: The Partners. 

The Constant wordt ondervraagd. © IO Interactive

The Hunt

De Partners panikeren na de verdwijning van The Constant, faken hun eigen dood en beginnen nieuwe identiteiten te creëren. 47 en Grey trekken naar New York om via de bankrekeningen van de Partners hun locatie te achterhalen, en leren dat de panikerende Partners via een bedrijf op een tropisch eiland in de Malediven hun identiteiten willen vernieuwen zodat ze nooit meer gevonden kunnen worden. De groep van 47 slaagt er daar in om de nieuwe identiteiten van de Partners te achterhalen. Intussen kan de Constant echter op mysterieuze wijze ontsnappen en kan hij de controle over het geld van Providence overnemen van de Partners. Hij weet ook iets wat Diana niet weet: toen 47 nog in het tehuis zat en eigenlijk voor Providence werkte, had hij de ouders van Diana vermoord.

The Constant neemt de controle over. © IO Interactive

Hoewel The Constant ontsnapt is, zegt Grey aan 47 dat alles volgens plan verloopt en ze de Partners kunnen beginnen uit te schakelen. Is dit omdat hij The Constant heeft helpen ontsnappen of wil hij gewoon focussen op de drie families? Zal dit niet opvallen als Diana of Hall aan 47 vertellen dat The Constant ontsnapt is en veel machtiger is geworden? Wordt Grey toch de uiteindelijke vijand van 47? We leren het binnenkort in Hitman 3.

Verraad? © IO Interactive

Geïnteresseerd in Hitman?

Lees hier al onze artikels over deze moordenaarsreeks.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels