Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Geekster Speelt #48: Iceborne, Warframe en Subnautica

Dag beste Geeksters! In Geekster Speelt gaan we kort in op het spel waarmee we ons de laatste tijd bezig gehouden hebben. Soms is dat een grote release, soms is dat een kleintje dat misschien door de mazen van het net is geglipt, of een spel dat al jaren geleden is uitgekomen. Een videospel, een bordspel of nog iets anders: het kan allemaal. De voorbije weken kon het volgende ons boeien:

Monster Hunter World: Iceborne

NilsSit down bitch, be humble. Meer dan anderhalf jaar na de release van Monster Hunter World, is de eerste grote DLC gearriveerd. Monster Hunter World Iceborne komt met een hele resem QoL-aanpassingen, updates en een nieuw doodseskader aan geweldige monsters. Voor de hunters onder ons die Monster Hunter World “uitgespeeld” hadden, is deze nieuwe Master Rank-modus genieten. Waar je in World stilletjes aan de apex van de omgeving kon genoemd worden, is deze dynamiek in Iceborne zwaar onder de Banbaro gegooid. Want ja hoor, je geweldig endgame armor uit World? Voor de Acidic Glavenus slechts een mopje vooraleer hij je vierendeelt in twee moves. Voor de Velkhana slechts een stille gedachte voor hij je moleculen tot het absolute vriespunt reduceert.

Iceborne is de uitbreiding die het succesverhaal van Monster Hunter World verderzet. Met uiterste zorg, aandacht voor de feedback van spelers en de bijhorende fan-favorite monsters die terugkeren (RIP Lagiacrus) is Iceborne bijna een nieuwe game te noemen. Voor een simpele DLC-uitbreiding is dit echt een van de meest verregaande die ik al heb meegemaakt. Zeker als je beseft dat Capcom dit in het verleden ook echt zo deed, door een game heruit te brengen, inclusief uitbreidingsmodule. Denk maar aan Generations en Generations Ultimate. Kort gezegd, we duiken tot onze schouders in de sneeuw om de game verder voor jullie uit te spitten. Hou Geekster in de gaten voor onze review!

The Thrill Of The Hunt, terug van weggeweest. En hoe. Vind me in de hot springs op Seliana!

Maar eerst een bad nemen met makaken.

Warframe

Martin: Het heeft enorm veel pogingen en tijd gekost voordat het mij lukte om Warframe goed te begrijpen. Pas toen ik mijn profiel overzette naar de Nintendo Switch-versie van de game en ik het in korte bursts ging spelen, viel alles op zijn plaats. Ondertussen heb ik bijna alle verhaal quests gedaan en heb ik (eindelijk!) de laatste reward van de Nightwave Series 2, een reeks van daily quests met verschillende rewards. Ook heb ik mijn eerste echté Prime-variant van een Warframe bij elkaar gesprokkeld en in elkaar gezet. In andere woorden: Warframe heeft mij eindelijk weten te pakken. Zojuist is de Valkyr Prime Warframe weer beschikbaar geworden en daarmee dus een nieuw doel om voor te grinden terwijl ik half op de bank hang met Nintendo Switch in de hand.

Warframe_en_operator
Eindelijk de laatste reward van de Nightwave dailies © Digital Extremes

Subnautica

Jason: Voor mij was het al Subnautica wat de klok sloeg de voorbije dagen. Zelfs zonder de Below Zero-uitbreiding bood het onderzee survival spel al een hele uitdaging. Ik ben al heel wat van die spellen gewoon, dus het was niet de crafting en heel de gameplay loop die me moeilijkheden gaven. Het was mijn hartslag. Subnautica is – eens voorbij de eerste uurtjes in ondiep water waden – ontzettend drukkend en angstaanjagend. Onder de 700m is Subnautica pure horror eigenlijk. Je ziet geen hand voor ogen want het zonlicht geraakt zo diep niet en het is er muisstil. Wanneer het minste steentje valt verschiet ik al, dus als er een dikke vis van 13m lang mij opeens begroet met een luide schreeuw, kost het me letterlijke levensjaren. En je moet uiteindelijk nog dieper gaan om alle resources te vinden maar ook om te begrijpen wat er allemaal gaande is op de alien planeet.

Uiteindelijk heb ik doorgezet en het einde van het verhaal (dat overigens keigoed is) gehaald in een kleine veertig uur spelen. Toch heb ik me af en toe moeten forceren om door te gaan. Mijn brein had zoiets van ‘nee, niet opnieuw, pls’. Maar al bij al viel het goed mee en is het plezier van ontdekken en de daarbij gepaarde horror meer dan de moeite waard. Dank u Michiel voor deze aanrader; ik stuur de factuur van mijn cardioloog wel door.

Geekster

Waar ben jij de voorbije week mee bezig geweest? Was er een videospel waardoor je je console of je pc-scherm niet kon verlaten of heb je met vrienden een leuk bordspel uitgeprobeerd? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Discord.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels