Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Castard Podcast S2E45: Mecc’anno 2021

Beste wensen iedereen! Namens het hele team echt het allerbeste voor dit onvervloekte jaar 2021. Eerste stop in ons ruimteschip voor dit nieuwe jaar is bij de stripredactie. Jeroen en Dennis zijn namelijk volledig wild door de nakende release van de nieuwste Hanco Kolk: Meccano. Beiden zijn enorme fans van de man en zijn kunstzinnige pen en hebben nu 14 jaar gewacht op een nieuw exemplaar. Reden genoeg om een Castard in te blikken en jullie mee op de kar te krijgen!

Dank u, corona

Jeroen en Dennis hebben het zo lang overleefd omdat ze nog niet wisten dat ze een nieuwe Meccano te goed hadden. Dankzij corona zat Hanco Kolk vast in het Franse Normandië op een prachtig landhuis. Fertiele grond voor een nieuw verhaal zo blijkt, want op zijn 63 kruipt ie terug in de pen voor een nieuw avontuur in zijn decadente fictiestaat. Beste van al? Deze wordt volledig gratis voorgepubliceerd – 3 pagina’s per keer – op zijn website en in het Nederlands blad Eppo. De joy is echter van kort duur voor onze stripveteranen. Een finale, echte publicatie zal er pas komen als Hanco Kolk hiervan de financiering kan volbrengen. Hoe? Door originele luxe-edities + een originele pagina te verkopen voor 1000 euro per stuk. Zo niet, dan bestaat de kans dat deze nieuwste Meccano gewoon verdwijnt. Jeroen en Dennis leggen uit.

Onze podcasts zijn zoals steeds te beluisteren via Anchor: hieronder, op hun website of via de app.

Of je kan ook luisteren en je abonneren via Spotify, Apple Music, Pocket Casts, Overcast, Google Podcasts, Breaker, Castbox en RadioPublic.

Decadente linklijsto

 • Eerst en vooral, enkele afbeeldingen om de stijl in de verf te zetten.
Hanco Kolk werkt aan nieuwe Meccano - Stripjournaal
Uit Mecanno 4: De Ruwe Gids © Arboris
 • Jeroen vond Hanco Kolk al cool voor ie cool was, getuige dit artikel uit 2016
 • De andere werken van Hanco Kolk o.a. Gilles de Reus, Robbedoes in Holland, De Mens van Nu en Retraite
 • De link naar de website van Hanco Kolk, waar – ten tijde van schrijven – de voorpublicatie staat.
 • De backstage content die Hanco Kolk nu ook al aanbiedt op Youtube
 • “Zin in gebakken zeemeermin?” Dat komt uit dit tv-spotje
 • Prins de Lignac? Heeft echt bestaan!
 • Kijken jullie uit naar de volgende Meccano?

  Of horen jullie pas voor het eerst over Hanco Kolk en zijn jullie geprikkeld? We willen alles horen! Vertel het ons op onze Facebook, op onze Twitter @podcastard_be of via onze officiële Geekster Discord. Mailen mag ook nog steeds naar castard[at]geekster.be.

  Algemene feedback en suggesties zijn nog altijd welkom via dezelfde kanalen. Als we iets beter kunnen doen, dan horen we dat graag!

  Total
  0
  Shares
  Een reactie achterlaten
  Gerelateerde artikels