Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Castard Podcast S2E22: Is de Trigië-integrale de laatste druk van de reeks?

Het is alweer tijd voor een nieuwe aflevering van Castard! Deze aflevering zakken we nog eens af naar het stripgedeelte van ons ruimteschip. Want een monument uit 9de kunstvorm zou wel eens voor de laatste keer in de winkelrekken kunnen liggen. Trigië, meerbepaald de opkomst en de ondergang van het keizerrijk, krijgt maar liefst 6 integrale uitgaven met niet alleen de verhalen maar ook lijvige dossiers over de schrijver en tekenaar. Redacteur Dennis moest dit kantelpunt voor de scifiklassieker absoluut onder de aandacht brengen, dus maakten we er een aflevering van!

Een Nederlands stripmonument uit Engeland

Dennis wou het absoluut over Trigië hebben omwille van zijn dubbele bestaan in ons collectief geheugen. Want de kans is groot dat Trigië je als Belg helemaal niets zegt. Dat terwijl bij onze noorderburen iedereen wel een exemplaar van deze reeks bezit. Straffer nog, zonder de talrijke Nederlands lezers had de reeks misschien nooit een integrale gekregen. Hoe de vork in de steel zit, dat ontdek je in deze nieuwe aflevering van Castard.

Onze podcasts zijn zoals steeds te beluisteren via Anchor: hieronder, op hun website of via de app.

Of je kan ook luisteren en je abonneren via Spotify, Apple Music, Pocket Casts, Overcast, Google Podcasts, Breaker, Castbox en RadioPublic.

De annotaties van de opkomst en de ondergang van het keirzerrijk Trigië

Zoals gewoonlijk vind je hieronder handige links naar al het moois dat we bespreken in de aflevering. En ja, jullie mogen Dennis contacteren over jullie liefde voor Trigië, hij zal oprecht de meest blije redacteur van ons ruimteschip zijn.

Hoe belangrijk is deze integrale?

Hadden jullie al gehoord van Trigië? Of zijn jullie na deze aflevering nog steeds niet mee? Laat het ons allemaal weten, wij vragen niet liever. Het kan via onze Facebook, het kan op Twitter @podcastard_be of via onze officiële Geekster Discord. Mailen mag ook nog steeds naar castard[at]geekster.be.

Algemene feedback en suggesties zijn zoals altijd welkom via dezelfde kanalen. Als we iets beter kunnen doen, dan horen we dat graag!

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels