Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Symbiote Spider-Man is de opmaat voor King in Black

In december begint het Marvel-event King in Black. Het is een event dat is uitgedacht door Donny Cates, die al meer dan een jaar bezig is om de hele setting voor dit gebeuren op te zetten. Vorig jaar bespraken we op deze website het prachtige Silver Surfer: Black. Hierin werd al melding gemaakt van de symbiote-god Knull (spreek uit: Null). Het verhaal van deze symbiote-god werd al enigszins uit de doeken gedaan in de Venom-serie.

Schrijver: Peter David
Tekenaar: Greg Land
Uitgever: Marvel Comics
Verschijningsdatum: 17 november 2020

Wat is een symbiote?

Het is je vergeven dat het woord symbiote niet direct associaties bij je oproept. De oorsprong van dit woord in het Marvel-universum begon ergens in 1984.

© Marvel Comics

In dat jaar organiseerde Marvel hun eerste event ooit met de titel Secret Wars. Een groep van helden en schurken werden door een kosmisch wezen genaamd the Beyonder naar een afgelegen planeet gebracht om daar een oorlog uit te vechten. Er werd niet alleen geknokt. Tijdens dit gebeuren werden er ook kleine verhaallijntjes uitgewerkt waarmee andere comicmakers later in hun eigen serie aan de slag konden. Zo werd She-Hulk een lid van The Fantastic Four en kreeg Spider-Man een nieuw zwart kostuum dat hij mee naar huis nam.

Dit kostuum werd geïntroduceerd in Amazing Spider-Man 252. Het zorgde niet alleen voor een toffe nieuwe look. Het kende ook allerlei trucjes. Zo genereerde het zijn eigen web waardoor Spidey geen webschieters meer om hoefde te doen. En het kon zich veranderen in gewone kleding.

Helaas bleek ook dat het kostuum eigenlijk een levend wezen was waar Spider-Man zich maar met moeite van kon ontdoen. Het kostuum vond een nieuwe gastheer in de vorm van de gewezen journalist Eddie Brock. Ze vonden elkaar in hun haat voor de webspinner en werden Venom.

Terug naar de eighties (Nou ja, een beetje dan..)

Trouwe lezers van dit platform wisten natuurlijk al dat Marvel zijn verleden had herontdekt. Het is dan ook een tikkeltje poëtisch dat juist de serie Symbiote spider-Man wordt gebruikt als een prequel voor King in Black. Deze serie wordt geschreven door Peter David die hiervoor terug mag naar het midden van de jaren tachtig. Samen met Greg Land maakte hij verhalen die in de continuïteit van de Spider-Man-serie speelden in de periode dat hij het zwarte kostuum net had.

© Marvel Comics

En wat een issue is dit! David windt er geen doekjes om. The Watcher wordt ontvoerd door de tijdreiziger Kang. Deze wil de kennis van de waarnemer gebruiken om het universum te redden. The Watcher is geboeid door het verhaal van Kang en gebruikt dit rustmomentje om in de toekomst te kijken naar dit potentiële gevaar. De toekomst kijkt echter terug.

Op aarde krijgen Peter Parker en reporter Ned Leeds een opdracht om de knotsgekke Alistair Smythe te bezoeken om een wilde claim van hem te controleren. Maar aangekomen in het ziekenhuis komen ze terecht in een heuse crisis. Er lopen zwarte wezens rond en een van hen spreekt Spider-Man aan als broeder?

Het verhaal is een amusant mengsel van heden en verleden. Een beetje purist zal misschien gruwelen van het idee dat de geschiedenis van de symbiote deels wordt herschreven. Peter David is competent genoeg om het gladjes te laten verlopen. En het gastoptreden van Kang is wilde, ongecontroleerde gekte zoals dat alleen in comics kan. Het is hem vergeven dat je redelijk gespoiled lijkt te worden over de identiteit van de Black King.

Het tekenwerk van Greg Land is helaas even matig als altijd.

Deze nieuwe verhaallijn weet toch de nieuwsgierigheid te prikkelen. Hoe loopt het af? Hoe goed gaat King in Black worden?

Symbiote Spider-Man

Symbiote Spider-Man
3 5 0 1
3/5
Total Score

Raak

  • Leuk mengsel van heden en verleden.

Braak

  • Greg Land is yukkie
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels