Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Alan Moore werkt aan de afronding van een langverwachte titel

In 2018 ging Alan Moore met pensioen en was hij stripmaker af. Dat betekende niet dat hij op zijn handen ging zitten. Moore verlegde zijn aandacht naar andere media en gaf onlangs een interview voor het online magazine Deadline om zijn nieuwe project, een film genaamd Show, te promoten.

Verderop in het interview stond een eenzame zin die je snel over het hoofd kan zien. Gelukkig zijn daar je vrienden van Geekster om hem voor je uit de tekst te vissen:

“I’ve only retired from comics. I’m finishing off a book of magic now. “

Alan Moore als tovenaar

Alan Moore besloot op zijn 40ste verjaardag (1993) om een magiër te worden. De historie van de Westerse magische traditie tekende hij samen met J.H Williams op in de serie Promethea. Ondanks het vermakelijke lichtvoetige verhaal met de jonge Sophie Banks in de hoofdrol, kon de schrijver niet voorkomen dat deze serie uitmondde in droge kost.

In 2007 pakte uitgeverij Top Shelf uit met groot nieuws. Alan Moore en Kevin O’Neill hadden The League of Extraordinary Gentlemen bij Wildstorm (indertijd een onderdeel van DC Comics) weggehaald en bij deze kleine Amerikaanse uitgever ondergebracht. Top Shelf zou niet alleen de nieuwe delen van deze serie mogen publiceren, ze kregen bovendien een nieuw project van Moore dat geïllustreerd zou worden door enkele van zijn favoriete artistieke vrienden.

The Moon and Serpent Bumper Book of Magic

In 2009 zou er een stevige klepper verschijnen van zo’n 320 pagina’s dik waarin Alan, geholpen door vriend en mentor Steve Moore, een praktische gids zou schrijven voor de mensen die serieus geïnteresseerd zijn in magie.

Beide heren beloofden de lezer vele avonden vol plezier voor de hele familie. Het boek is vormgegeven zoals een ouderwets vakantieboek. Het bevat niet alleen de nodige getekende verhalen waarin diverse tovenaars van de ijstijd tot nu worden voorgesteld.

©Top Shelf

Er staat ook nog een stripje in. Een educatief bordspel dat de winnaar niets meer of minder dan spirituele verlichting belooft (mits je er geen groot ding van maakt). Verder zijn er ook nog stap-voor-stapgidsjes te vinden waarmee het mogelijk is om te reizen naar buitenaardse dimensies of om geesten en entiteiten op te roepen.

Op een minder jolig moment vertelde Moore dat het inderdaad de bedoeling is dat mensen dit boek kopen en gebruiken als een daadwerkelijk opstapje naar een leven als magiër. Het kan ook gebruikt worden als entertainment, maar dan mis je als lezer het punt.

Intussen is er veel gebeurd. Steve Moore overleed in 2014. Alan Moore schreef in de tussentijd een vuistdikke roman genaamd Jerusalem en ging na een paar comicprojecten met pensioen. Niet veel mensen hadden nog verwacht dat dit boek werd afgerond, maar het heeft er alle schijn van dat het echt komt.

Een publicatiedatum is alleen nog niet bekend gemaakt.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels