Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Batman: Reptilian 1 review – Batman volgens de schrijver van The Boys

[columns][column size=”2/4″]

Batman: Reptilian was oorspronkelijk bedoeld om Garth Ennis samen met zijn Preacher-maatje (en boezemvriend) Steve Dillon te herenigen. Helaas overleed Dillon in 2016 waardoor het script bleef liggen. Hoewel het een zekere poëtische meerwaarde zou hebben wanneer dit illustere duo de caped crusader op de pijnbank zou leggen, mogen we niet klagen met het alternatief voor deze tekenaar: Liam Sharp!

[/column][column size=”2/4″]Schrijver: Garth Ennis
Tekenaar: Liam Sharp
Uitgever: Image Comics
Verschijningsdatum: 23 juni 2021[/column][/columns]

Hoewel Sharp sinds 1987 actief is als stripmaker beleeft hij momenteel een heuse renaissance. Samen met Grant Morrison gooide hij al hoge ogen met Green Lantern. Daar kwam recent ook nog eens een goed gefinancierde kickstarter voor zijn eigen artbook bij.

©DC Comics

Hoewel zijn stijl natuurlijk behoorlijk andere koek is in vergelijking met het werk van Steve Dillon begrijpt Sharp wel wat er van hem verwacht wordt. Hij tapt voor deze comic uit een ander vaatje. Zijn geschilderde werk doet denken aan de komieke overdrijving van Engelse collega’s zoals Simon Bisley. Het past bij wat deze comic probeert te zijn.

Het verhaal is natuurlijk van Garth Ennis. Al sinds zijn beginjaren als schrijver heeft de man een hekel aan het superheldengenre. Iets wat hij al eens uiteen zette in het gruwelijk succesvolle The Boys. Een titel die als tv-serie zowaar beter is dan als strip maar dat geheel terzijde. Batman ziet hij als een van de weinig acceptabele uitingen van het superheldenmetier.

Waar is de Reptilian?

Deze issue begint een tikkeltje onsamenhangend. Een befaamd prijsvechter die twee vrouwen tot moes sloeg, wordt tot ontzetting van iedereen vrijgelaten door de rechter. Batman, die natuurlijk het bewijs leverde, wacht hem buiten het paleis van Justitie op en beukt hem in elkaar.

Daarna volgt er een harde overgang naar een ander verhaal. In de Batcave verneemt Bats dat twee van zijn opponenten een gruwelijke dood zijn gestorven. Ze zijn vermoord!

©DC Comics

Hij zoekt de tweede man van The Scarecrow op. Een loopjongen die luistert naar de naam Konstantin Volkov. Deze Volkov vertelt het verhaal van een onbekende aanwezigheid die loert vanuit de duisternis en ineens vanuit het niets toeslaat. Is het een vriend of een vijand?

Deze issue is eigenlijk veel te inleidend. The Reptilian is los van de cover nergens te zien. Er gebeurt ook niet zo gek veel. Het lijkt erop alsof Ennis er een duivels genoegen in schept om de lezer de kloppartijen en moorden te ontzeggen.

Het is ook een wat cynische Batman. Alsof hij tegen zijn wil wordt opgevoerd in een toneelspel dat niet het zijne is. De communicatie tussen Bruce Wayne en Alfred is erg passief agressief. Tegelijkertijd is de dlaloog tussen hem en Konstantin droogkomisch.

Batman: Reptilian valt onder het Black Label dus Ennis en Sharp hebben de vrije hand om hier iets tofs mee te doen. De voortekenen wijzen erop dat dit een hele toffe typische Ennis-comic gaat worden. Wacht alleen op de onvermijdelijke collectie.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels