Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Eve Stranger #1 review: leuke eigentijdse spionage & actie

Je bent in de war. Je weet niet waar of wie je bent. Je hebt ook geen idee waarom er een geweer op je bed ligt. Er ligt een brief op het laken waarin staat dat je luistert naar de naam Eve Stranger. De brief schreef je gisterenavond aan jezelf maar dat was je alweer vergeten.

Schrijver: David M. Barnett
Tekenaar: Philip Bond, Liz Prince
Uitgever: IDW Publishing
Verschijningsdatum: 30 juni 2020

Er zit ook opdracht in een envelop. Dit is misschien even schrikken, maar je kunt het. Stiekem kun je alles. Zorg er wel voor dat je je na het uitvoeren van de opdracht op de afgesproken tijd in het hotel bevindt. Er zal een spuit worden afgegeven en je dient jezelf te injecteren met de inhoud. Doe je dat niet, dan sterf je een snelle dood.

Het concept van Eve Stranger prikkelt de nieuwsgierigheid. Een huurlinge met geheugenverlies. De ideale persoon voor het uitvoeren van smerige klusjes met een hoog afbreukrisico.

©IDW Publishing

Deze comic zou natuurlijk dodelijk oninteressant zijn wanneer het hierbij bleef. Eve wordt tijdens haar missies gevolgd door een donkere man die over haar welzijn waakt. Het lijkt haar vrijer te zijn, maar hij dient zich elke keer opnieuw voor te stellen. Dan zijn daar ook nog de korte flitsen waaruit blijkt dat Eve zich nog wel haar jeugd kan herinneren.

Eve Stranger bestaat dus uit twee lagen. Los van de missies kijk je ook mee naar Eves zoektocht naar de reden van haar geheugenverlies. Wat veroorzaakt het? Welke rol speelde haar vader? Wat is er van haar ouders geworden? En kan die gorilla echt praten?!

Bond, Philip Bond

In 2017 strikt uitgeverij IDW Shelly Bond. Zij was het jaar daarvoor buitengewipt bij Vertigo en mocht nu onder de vlag van IDW een creator-owned imprint starten. Ze haalde enkele van haar voormalige Vertigo-contacten binnen en publiceerde samen met hen alleraardigste comics onder het Black Crown-label. Helaas heeft IDW om een waaier van redenen besloten om deze imprint te sluiten en dit is dus een van de laatste comics die gebundeld gaan worden.

Eve Stranger is dus een van de meer geslaagde comics van deze imprint. De eerste reden is het goede scenario van David M. Barnett. Het idee achter deze comic is natuurlijk niet nieuw. De manier waarop Barnett het opschrijft is dat wel. Hij kust de wereld van Eve en haar vrienden tot leven. Je kunt aan het acteren van de personages zien dat er over hen is nagedacht. Ze hebben een eigen motivatie en voorgeschiedenis waardoor ze op een unieke manier reageren.

Het grootste kunststukje is dat Shelly Bond haar teerbeminde echtgenoot weer eens heeft gemotiveerd om een comic te maken. We hebben het hier natuurlijk over Philip Bond.

©IDW Publishing

Hij is afkomstig van een groep Engelse tekenaars die begin jaren negentig publiceerde in het cultblad Deadline. Iemand die erg door Bond beïnvloed werd, was zijn kunstacademie vriend Jamie Hewlett. Je kunt jezelf dus voorstellen waarom zoveel lezers blij worden van zijn naam. Zijn werk is puik. Al moet worden gezegd dat er soms een vreemd soort realisme doorsijpelt in zijn werk. Sommige plaatjes ogen hierdoor soms wat ongemakkelijk. Alsof de personages zich verbijten.

Eve Strangers score

Dit was uiteindelijk een hele prettige comic. Hoewel deze trade een compleet verhaal vertelt, blijf je toch op je honger zitten. Je wil uiteindelijk meer! Zullen de avonturen van Eve ooit worden voortgezet?

Eve Stranger #1

Eve Stranger #1
4 5 0 1
4/5
Total Score
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels