Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Geekster Speelt #61: Trails in the Sky The 3rd en The Last of Us Part II

Dag beste Geeksters! In Geekster Speelt gaan we kort in op het spel waarmee we ons de laatste tijd bezig gehouden hebben. Soms is dat een grote release, soms is dat een kleintje dat misschien door de mazen van het net is geglipt, of een spel dat al jaren geleden is uitgekomen. Een videospel, een bordspel of nog iets anders: het kan allemaal. De voorbije weken kon het volgende ons boeien:

The Legend of Heroes: Trails in the Sky The 3rd

Michiel: Het was tijd om na deel één en deel twee een zeer goede trilogie te beëindigen. In Trails in the Sky The 3rd neemt Kevin Graham, badass superpriest, de teugels even over van Estelle en Joshua. Niet dat die laatste er niet inkomen, maar Kevin is nu het hoofdpersonage. In zijn zoektocht naar verboden voorwerpen die hij voor de Kerk moet bemachtigen, komt hij opeens terecht in een vreemde gesimuleerde wereld. Sterker nog, een aantal van zijn vrienden en vijanden lopen er na een tijdje ook rond. Ze moeten zien te ontsnappen, en Kevin moet in het reine komen met zijn verleden. Het verhaal is niet slecht, maar het is wel het minst goede uit de trilogie. Dat komt vooral omdat je niet echt in Liberl zit, maar eerder in een simulatie ervan, en dus veel minder kan gaan bezoeken. Daarnaast komen wel al onze favoriete personages terug, en zijn er veel leuke (maar soms langdradige) side stories waarin je kan leren hoe het met iedereen vergaan is.

De gameplay is niet zoveel veranderd sinds Second Chapter. Je speelt nog steeds met maximum vier personages op een isometrisch rooster. Dat is niet erg, want deze gameplay werkt gewoon goed. Wat wél opvalt, is dat je nu véél personages hebt om uit te kiezen, de volledige 24 vrienden (en vijanden). Na een tijdje lijkt het je zelfs een beetje té veel. Voor het grootste deel van het spel kan je met je favoriete team spelen, maar in de laatste dungeon moet je iedereen gebruiken, dus zorg je er maar beter voor dat ook je b-, c-, en d-team niet te laag qua level is. De muziek is nog steeds heel leuk, en uiteindelijk is het een leuke afsluiter van de trilogie. Op naar Cold Steel in Erebonia!

Kevin blijft wel zalig. © Nihon Falcom

The Last of Us Part II

Olivier: Na jaren wachten, is het eindelijk zover. Het vervolg op de PS3-klassieker The Last of Us is uit. Ondertussen heb ik nog maar een uur of vijf gespeeld, maar so far so good voor mij. Ik ben best zenuwachtig om verder te spelen. Het internet staat vol spoilers, die ik voorlopig best goed vermeden heb, waardoor ik niet goed weet wat te verwachten. Mocht je puur op bol.com-scores afgaan, dan zou je ‘s werelds grootste teleurstelling verwachten. Als je recensenten mag geloven, dan is de game een waardige opvolger.

Wie twijfelt om de game te spelen door deze gemengde scores raad ik aan om dieper te duiken in de redeneringen van enkele gamers. Zo lees ik vaak als negatieve kritiek dat een bepaalde politieke agenda zou opgedrongen worden in de game. Ik zie er ‘subtiele’ verwijzingen naar het forceren van LGBTQIA+-personages om PC te zijn. Lijkt me het werk van internettrollen waardoor ik neig om te luisteren naar de recensenten. Ik heb het plan om voornamelijk mijn eigen mening te gaan vormen door de game effectief zelf te spelen.

Ik vond de eerste game super vanwege de dramatische opbouw van een level in combinatie met de gameplay en het overkoepelende verhaal. Voorlopig zie ik dat veel van diezelfde zaadjes geplant worden in de eerste uren. Binnen enkele dagen beslis ik voor mezelf één uit twee opties: of de slechte online reacties zijn te wijten zijn aan de hoge verwachtingen die dit vervolg niet kan waarmaken of de reeks heeft enorm veel last van een toxic fandom.

Telkens de game opstart, krijg ik een glimp van wat nog te komen zal. © Naughty Dog
Geekster

Waar ben jij de voorbije week mee bezig geweest? Was er een videospel waardoor je je console of je pc-scherm niet kon verlaten of heb je met vrienden een leuk bordspel uitgeprobeerd? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Discord.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels