Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Superman Vol 03: The Truth Revealed review: de waarheid etc

Brian Michael Bendis  is al ruim een jaar bezig voor DC Comics. Hij schrijft diverse reeksen waaronder Superman en Action Comics. We zijn als lezers inmiddels aangekomen bij het eerste serieuze event waarbij deze twee series een belangrijke rol spelen: Leviathan. Het thema is de waarheid.

Schrijvers: Brian Michael Bendis,Matt Fraction
Tekenaars: Ivan Reis, Kevin Maguire
Uitgever: DC Comics
Verschijningsdatum: 26 mei 2020

De inlichtingendiensten van het DCU zoals Spyral en Task Force X zijn weggevaagd door een nieuwe speler genaamd Leviathan. Deze ziet zichzelf als de voorloper van een nieuwe orde. Een andere manier van doen met meer respect voor zaken als waarheid en zuiverheid. Na een eerste confrontatie tussen de helden van het DCU en Leviathan blijft Superman achter met nieuwe inzichten.

Leviathan heeft misschien een punt? Hoe kan Superman voor de waarheid staan terwijl hij op een bepaalde manier ook liegt tegenover de mensheid voor wie hij zoveel doet? Een idee vormt zich langzaam in zijn hoofd. Een radicaal besluit waarvoor hij eerst een rondgang zal maken langs enkele mensen die hem lief zijn. Zijn eventuele besluit kan hen ook treffen.

De ongemakkelijke kanten van de waarheid

Bendis weet redelijk in te pluggen op de huidige tijdsgeest. Superman wordt hier gepresenteerd als het morele baken waar veel mensen naar op zoek zijn. Toch kun je jezelf ook afvragen of de motieven van Supes niet wat te simplistisch zijn?

©DC Comics

Het is allemaal wel een uitstekend opstapje naar het DC Generations-verhaal dat hopelijk dit najaar zal plaatsvinden. Als het hier niet voor gebruikt wordt, dan zal Bendis hier later alsnog de rekening voor betalen. Want dan is het gewoon een gimmick.

Deze bundel is grafisch nogal wisselend. Er werken teveel tekenaars aan die niet bij dit type verhaal passen. Iemand als Ivan Reis gebruik je bijvoorbeeld niet voor een verhaal waarin amper actie voor komt. In een ideale wereld was deze gehele bundel getekend door Kevin Maguire, wiens theatrale manier van werken perfect past bij dit type verhaal.

Deze derde bundel is alleraardigst. Voorlopig doen Brian Michael Bendis en consorten het, ondanks de kritiek, best goed.

Superman Vol 03: The Truth Revealed

Superman Vol 03: The Truth Revealed
4 5 0 1
De eerste apotheose van de Superman run van Brian Michael Bendis.
De eerste apotheose van de Superman run van Brian Michael Bendis.
4/5
Total Score
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels