Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

X-Men: Grand Design en meer nieuwe comics die je deze week moet lezen

Je plaatselijke comicshop vult wekelijks zijn rekken met gloednieuwe reeksen. Welke waren het waard om deze voorbije week op te pikken?

Vorige week kwam eindelijk het nieuwe deel uit de X-Men: Grand Design-reeks uit, de ambitieuze hervertelling van de geschiedenis van de X-Men. Daarnaast gaat DC Comics de magische toer op met Justice League Dark, start er een nieuw event bij Marvel én wordt er getrouwd onder de X-Men.

X-Men: Grand Design – Second Genesis #1 door Ed Piskor (8/10, Dennis)

Ed Piskor heeft het op zich genomen om de geschiedenis van de X-Men in stripvorm te gieten. Met dit tweede verhaal zijn we aangekomen bij de run van schrijver Chris Claremont. Zijn ideeën zorgden er samen met de toptekenaars voor dat de X-Men uitgroeiden tot dé topreeks bij Marvel. Een titel die de serie pas in het vorige decennium kwijtraakte.

We zijn dus aangekomen bij The Dark Phoenix-saga, misschien wel de belangrijkste gebeurtenis uit het leven van de X-Men. Ook wanneer je deze verhaallijn achterstevoren kunt spellen, levert deze versie weer nieuwe inzichten op. Piskors perspectiefkeuze zorgt er bijvoorbeeld voor dat  de eerste scène waarin Wolverine echt losgaat ineens meer impact heeft.

Dit blijft de beste comic voor wie de geschiedenis van de x-Men wil kennen, maar niet door bijna veertig jaar aan comics willen ploeteren.

Justice League Dark #1 door James Tynion IV, Raul Fernandez en Alvaro Martinez (8/10, Matti)

Justice League Dark is het superheldenteam dat bestaat uit de bovennatuurlijke antihelden uit het stripuniversum van DC Comics. De nieuwe reeks trommelt enkele oude en nieuwe leden op met Zatanna, Swamp Thing, Man-Bat en Detective Chimp. Onder leiding van niemand minder dan Wonder Woman moeten ze het opnemen tegen geheimzinnige vijanden die de wereld van zijn magie wil veroveren.

Na het succes van Wonder Woman op het witte doek is het maar logisch dat ze zo prominent opduikt op de cover van andere stripreeksen. Als bekend personage trekt ze je een, voor mij toch, onbekende en magische wereld binnen. En ik ben snel geboeid door magie, al zeker als het zo donker en Cronenbergiaans is weergegeven zoals tekenaars Fernandez en Martinez dat doen. Daarnaast worden de personages ook voldoende geïntroduceerd om niet volledig verward te zijn als nieuwe lezer. Eentje om in te gaten te houden dus!

Infinity Wars: Prime #1 door Gerry Duggan en Mike Deodato (5/10, Davy)

Infinity Wars moet het startschot worden van een nieuw boeiend crossover-event maar het hele verhaal heeft me tot op heden nog altijd niet kunnen vastgrijpen. Wat verwonderlijk is na een inleiding van 6 issues. Deze Infinity Wars: Prime probeert te choqueren met de dood van een groot personage maar het is een druppel op een hete plaat op dit punt.

Het verhaal gaat heel traag vooruit, met weinig interessante wendingen in het verhaal en de tekenstijl kan maar heel weinig compenseren. Vooral de manier waarop Dr. Strange getekend wordt, is heel vreemd. Ik verwacht meer van crossover-events en ik vrees dat ik ook deze aan me laat voorbij gaan.

Mr. & Mrs. X #1 door Kelly Thompson en Oscar Bazaldua (7/10, Matti)

Eindelijk, Gambit en Rogue hebben hun ja-woord gegeven aan elkaar! Het pas gezegende koppel komt echter al snel voor nieuwe obstakels te staan in de vorm van enkele oude bekenden. Hun huwelijksreis draait uiteindelijk uit op een intergalactisch avontuur.

Het straf creatief team van scenarist Kelly Thompson (Rogue & Gambit, Hawkeye) met tekenaar Oscar Bazaldua (de stripadaptatie van Rogue One: A Star Wars Story) scoort heel wat punten. Ze zetten een huwelijk neer met twee wederhelften die plezier hebben en elkaar door en door steunen, iets wat je niet veel tegenkomt in comics. Naast veel gepraat over de trouw, serveren ze gelukkig ook een goeie portie actie. Het is leuk om Rogue en Gambit de confrontatie zien aan te gaan met de Shi’ar, maar met de introductie van Deadpool gaan de makers dan opnieuw weer een stapje te ver. Moet hij echt in elke Marvel-comic zitten?

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels