Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Castard Podcast S2E24: Afscheid nemen van Uderzo, geestelijke vader van Asterix en Obelix

Ook in tijden van corona betekent woensdag een nieuwe Castard-aflevering! Hopelijk maakt iedereen het goed en zitten jullie veilig binnen tot alles overwaait. Deze week geen aflevering over het vervloekte virus, al is het alternatief helaas niet vrolijker. Op 24 maart 2020 hebben we afscheid moeten nemen van Albert Uderzo, geestelijke papa van Asterix en monument uit de eurostripwereld. Castard blikt terug op de carrière en het oeuvre van de man.

Afscheid nemen doet altijd pijn

Wie beter om de aflevering mee te vervolledigen dan strip-experten Dennis en Jeroen. Ook voor hen valt het afscheid zwaar. Niet alle albums van Asterix waren even geslaagd, maar de invloed van de dappere Galliërs is onmiskenbaar. Natuurlijk had Uderzo ook andere projecten. Hadden jullie al gehoord van Tanguy et Laverdure? Zo neen, dan kunnen jullie het alsnog allemaal ontdekken in deze nieuwe aflevering van Castard!

Onze podcasts zijn zoals steeds te beluisteren via Anchor: hieronder, op hun website of via de app.

Of je kan ook luisteren en je abonneren via Spotify, Apple Music, Pocket Casts, Overcast, Google Podcasts, Breaker, Castbox en RadioPublic.

Linklijsterix, bij Toutatis

Zoals iedere aflevering, vinden jullie hieronder alle vermeldingen van deze podcast.

Hoe herdenken jullie Uderzo?

Storten jullie je terug op de legendarische albums? Of houden jullie het – net als jullie host – bij alle langspeelfilms van de dappere Galliërs? Laat het ons weten! Het kan via onze Facebook, het kan op Twitter @podcastard_be of via onze officiële Geekster Discord. Mailen mag ook nog steeds naar castard[at]geekster.be.

Algemene feedback en suggesties zijn nog altijd welkom via dezelfde kanalen. Als we iets beter kunnen doen, dan horen we dat graag!

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels