Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

to all the boys 2

To All the Boys: P.S. I Still Love You review: onzekerheid troef

Na het grote succes van de eerste film uit de To All the Boys-trilogie was het wachten op het vervolg. To All the Boys: P.S. I Still Love You (een hele mond vol) steunt nog steeds op de chemie tussen de castleden, maar zal wellicht minder obsessief herbekeken worden.

Spanningen

Wat komt er na de romantische kus op het einde? To All the Boys 2 gaat er dieper op in.

Wat komt er na de romantische kus op het einde? Er zijn weinig films die het zich afvragen. In de wereld van de romantische komedie is het samenkomen vaak het obstakel dat de hele speelduur inneemt. In het echt is wat erachter komt het moeilijke deel: een relatie in stand houden. Dat ondervindt ook Lara Jean (Lana Condor, Deadly Class), die na de paar valse starten uit de eerste film nu ook echt samen is met Peter Kavinsky (Noah Centineo, Charlie’s Angels).

P.S. I Still Love You begint dan ook bijna meteen na het einde van To All the Boys I’ve Loved Before. Peter en Lara Jean gaan op date en zijn superschattig eender waar ze zijn. Lara Jean probeert om te gaan met haar nieuwe plaats in de schoolhiërachie. Maar al snel slaat de twijfel toe bij Lara Jean. Ze voelt zich onzeker over haar gebrek aan ervaring met relaties. Ze vergelijkt zichzelf constant met Peters ex, haar voormalige beste vriendin Gen (Emilija Baranac). Zowel Peter als Lara Jean komen opnieuw in de patronen en gewoontes van hun eigen leven terecht, en ook dat maakt Lara Jean onzeker. Hun verschillen worden duidelijker en de spanningen lopen op.

to all the boys 2
© Netflix

Makkelijker

Net dan duikt een oude bekende opnieuw op in Lara Jeans leven: John Ambrose McClaren, één van de ontvangers van haar liefdesbrieven. “Die van Model UN” doet vrijwilligerswerk bij hetzelfde rusthuis, en de vriendschap uit hun kindertijd laait opnieuw op. John Ambrose lijkt in veel opzichten op Lara Jean. Ze zijn beiden eerder introvert, niet populair en houden van lezen. Omgaan met hem is vaak makkelijker dan met Peter.

Sommigen zullen Lara Jeans dilemma zien als een luxeprobleem, maar de film neemt de protagoniste gelukkig even serieus als het boek.

En dus gaat Lara Jean twijfelen of ze wel de juiste keuze heeft gemaakt. Sommigen zullen dit dilemma zien als een luxeprobleem, maar de film neemt de protagoniste gelukkig even serieus als het boek. Het is geen overdramatische love triangle zoals in andere romcoms vaak het geval is, en dat is maar goed ook. Door die opzet trekt het personage van Centineo wel aan het kortste eind. We leren niet echt veel nieuws over Peter Kavinsky, en hij blijft bijna een droombeeld. De negatieve eigenschappen die John Ambrose op een bepaald moment naar voren probeert te schuiven zijn toch maar aan de zwakke kant. Het laatste stuk pizza opeten? Ik ken meer mensen die dat zonder aarzelen doen dan omgekeerd. Maar ook John Ambrose heeft weinig tot geen slechte eigenschappen. Hij is de zachtaardige maar knappe geek; Peter de zachtaardige maar knappe sporter.

to all the boys covinsky
© Netflix

Als je zwaar drama verwacht, ben je bij deze film dus aan het verkeerde adres. Dit is eigenlijk een coming-of-agedrama. Het is enkel jammer dat dat niet duidelijker is omdat de film zo de nadruk legt op haar relaties met all the boys. Er zat meer potentieel in de verdere groei van Lara Jean. Haar veilige leven is aan het veranderen. Zus Margot (Janelle Parish) zit nog steeds in Schotland, jongere zus Kitty (Anna Cathcart) was al de meest onafhankelijke, en nu waagt hun alleenstaande vader (John Corbett, die een hoogtepunt blijft in deze films) zich ook aan een nieuwe liefde. Wat voor sommigen een banaal of natuurlijk iets mag zijn, wordt voor een onzeker iemand een tsunami aan gevolgen. Vluchten en teruggrijpen naar wat bekend is, wordt dan de makkelijkste oplossing. Maar is het ook altijd de juiste?

Het gordijn valt

Er zat meer potentieel in de verdere groei van Lara Jean.

To All the Boys 2 toont dat verschillende personen je kunnen vooruit- of achteruit helpen op allerlei manieren, maar dat je soms ook even bij jezelf ten rade moet gaan. Een van de meest pakkende en memorabele scènes bevat noch John noch Peter maar Gen, en de nasleep daarvan mocht van mij meer uitgediept zijn.

Het goede nieuws is dat de andere overtuigende elementen uit de eerste film terugkeren. De film ziet er fris uit en bevat een aantal prachtige sets, en ook de soundtrack is een pareltje. Ook de cast zit nog altijd snor. De chemie tussen Lana Condor en Noah Centineo spat nog steeds van het scherm. Ik was ook niet rouwig geweest om meer scènes met Lara Jeans gezin, maar nieuwkomer Jordan Fischer verdient zijn schermtijd zeker. In de post-creditsscène van de eerste film konden we John Ambrose al even zien, maar nieuwe regisseur Michael Fimognari (tot nu toe bekend als cinematograaf) besloot om de diverse cast nog diverser te maken. Alleen al voor dit groepje acteurs en personages zou je blijven kijken. Misschien zal uiteindelijk blijken dat deze tweede film een goeie brug was naar de volgende, maar dat sluit niet uit dat de makers hier wat kansen laten liggen hebben.

To All the Boys: PS. I Still Love You is nu te zien op Netflix.

Niet dit, niet dat

Niet dit, niet dat
3 5 0 1
Het succes van de eerste To All the Boys-film evenaren was bijna een onhaalbare kaart voor PS. I Still Love You. Het potentieel zit in de groei die Lara Jean doormaakt, maar legt er niet genoeg de nadruk op om dat helemaal over te brengen. De chemie tussen de cast is echter nog steeds top en er is genoeg om fan van te zijn.
Het succes van de eerste To All the Boys-film evenaren was bijna een onhaalbare kaart voor PS. I Still Love You. Het potentieel zit in de groei die Lara Jean doormaakt, maar legt er niet genoeg de nadruk op om dat helemaal over te brengen. De chemie tussen de cast is echter nog steeds top en er is genoeg om fan van te zijn.
3/5
Total Score
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels