Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Maak kennis met Sisterhood: The Fall of Dymonos

Het stof van vele eeuwen is neergedaald op de graven van The Order of Justice. Tot 1917. In dat jaar was er een opgraving in Egypte waarbij de archeologen stuiten op de Justice Gems. Nu deze edelstenen weer schitteren zal de wereld het strijdtoneel worden van allerlei boze machten. De mensheid wordt niet aan zijn lot overgelaten. Overal ter wereld komen de gemummificeerde priesteressen van deze orde weer tot leven om de mensen te behoeden voor het kwaad. Dat is het verhaal achter The Sisterhood in een notendop.

Kickstarter

De schepper van dit alles is Richard Boom. Veel mensen zullen hem misschien nog kennen van zijn rol achter de schermen bij FACTS. Maar Richard is al jaren actief op het internet met eigen websites en social media waar hij zijn passies voor het stripmedium en dan zijn geliefde Bad Grrl-comics kwijt kan. De laatste jaren kwamen daar nog zijn mummies bij.

Het was slechts een kwestie van tijd voordat Richard zijn eigen comic zou gaan publiceren. In november 2018 startte hij een kickstarter voor het eerste issue van The Sisterhood. Dit werd een bescheiden succes en de publicatie van deze comic kon beginnen. Nu, een klein jaar later, is het tijd voor een vervolg.

Geef jij The Sisterhood een steuntje?

Inmiddels is de nieuwe kickstarter online gegaan. Dit nieuwe issue bevat twee verhalen. Een wat groter verhaal dat getekend word door de tekenaar Markus von Renthe-Fink en een back-upverhaal van de hand van de Nederlandse tekenares Renee Rientjes.

Het verhaal is goed te begrijpen wanneer je het eerste issue niet hebt gelezen. Het spreekt voor zich dat je deze overigens ook kunt bemachtigen via deze kickstarter. Hetzelfde geldt voor de variantcover van niemand minder dan Greg Capullo (Batman, Spawn).

Waarom zou je deze crowdfunding willen steunen? Richard is een integere uitgever die altijd levert. Zijn vorige kickstarter werd geplaagd door tal van kleine ongelukjes en daar heeft hij van geleerd. Sterker nog, Richard heeft daar overvloedig over gecommuniceerd en het spreekt voor zich dat je inbox vol zal lopen met al zijn updates wanneer je dit project ondersteunt.

En je krijgt een comic in handen die qua productiewaarden het merendeel van de Amerikaanse uitgevers ver achter zich laat. Het is een ‘pulp’ verhaal overgoten met een Indiana Jones-sausje. (Hoewel de covers iets anders suggereren, staat er verder geen naakt in deze comic.) Wie iets nieuws wil proberen, kan hier zijn slag slaan.

Noot van de redactie: Dennis heeft de eerste kickstarter van Sisterhood gebackt en spreekt hier uit persoonlijke ervaring.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels