Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Songs for the Dead #1 review: spelen met archetypes

Songs for the Dead is origineler dan de doordeweekse comic dankzij het tempo en de frisse visie op fantasy.

Songs for the Dead is een oorspronkelijk onafhankelijk uitgegeven comic, die nu opgepikt werd door Vault Comics. Vault Comics werd opgericht in 2016 is daarmee een van de jongste uitgeverijen van comics. Songs for the Dead is een mooie aanwinst aan hun repertoire van fantasy en sciencefictionstrips.

In de hoofdrol staat Bethany, een jonge bard met een hart vol avontuur. Ze is vastberaden om een vermiste jongen terug te vinden en roept daarvoor de hulp in van de dieren in het bos. Dode dieren, want Bethany kan de doden tot leven wekken.

Scenaristen Andrea Fort en Michael Christopher leunen met het dikgevulde eerste issue dicht aan bij de klassieke structuur van fantasyverhalen, tot Bethany en haar kompaan vast komen te zitten in een burcht. Ze vindt onverwachte bondgenoten die tonen dat iedereen een held kan zijn. Maar heldendaden hebben gevolgen en soms zijn die heel gruwelijk.

De snelle wissel tussen luchtig avontuur en bloederige Game of Thrones-taferelen vraagt een beetje gewenning, maar voor het grootste deel komen Fort en Christopher, samen met de cartooneske tekeningen van Sam Beck, ermee weg.

Andere fantasy behandelt necromancers als slechteriken, maar ook in de wereld van Songs for the Dead worden ze verafschuwd. Bethany heeft dus best wat vooroordelen om tegenop te boksen. Ze hoeft geen beloning voor haar heldendaden maar doet wat ze doet omdat ze wil tonen dat necromancers ook goed kunnen zijn. Later in dit nummer krijgt Bethany nog gezelschap van een ander fantasy-archetype dat het beu is om slecht te zijn. Hiermee is het duidelijk wat Songs for the Dead vooral wil spelen met de verwachtingen van het genre.

Song for the Dead #1 is geschreven door Andrea Fort en Michael Christopher, getekend door Sam Beck en uitgegeven door Vault Comics op 7 februari 2018.

Verrassend

Verrassend
3 5 0 1
Songs for the Dead toont nog maar eens dat kleine uitgeverijen ook aandacht verdienen. De comic speelt met je verwachtingen van een genre, zodat het verhaal nooit voorspelbaar aanvoelt.
Songs for the Dead toont nog maar eens dat kleine uitgeverijen ook aandacht verdienen. De comic speelt met je verwachtingen van een genre, zodat het verhaal nooit voorspelbaar aanvoelt.
3/5
Total Score
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels