Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Castard S2E15: Hoe House of X de toekomst van X-Men herschrijft

Met wat vertraging is het tijd voor jullie volgende Castard. Jason is nog steeds even out dus neemt Matti het over als host. Perfect getimed, want nu Dennis en Davy de aflevering vervoegen, is het een knus onderonsje met de comicafdeling van ons ruimteschip. House of X – de meest recente X-Men comic – is afgelopen en de gebeurtenissen doen het universum op zijn grondvesten daveren. Voldoende voer om een aflevering lang het meest recente werk van Jonathan Hickman te bejubelen.

De belangrijkste gebeurtenissen uit House of X besproken, met als toppunt: sinds wanneer zijn de X-Men zo horny?

De twaalfdelige comicreeks die de X-Men herdefinieert, is afgelopen. Zes nummers van House of X, zes nummers van Powers of X. Jonathan Hickman vertelde zijn verhaal samen met tekenaars Pepe Larraz en R.B. Silva, inkleurder Marte Gracia, letteraar Clayton Cowles en Belgisch designer Tom Muller.

De mutanten leven nu op het eiland Krakoa in een eigen natie met een eigen regering, met als belangrijkste exportproduct een soort drug die de mensheid paait. Mutanten kunnen niet meer sterven dankzij een verrijzenisproces. Het is het startschot van een écht nieuw begin voor de X-Men, eentje die Davy, Dennis en Matti maar al te graag zien gebeuren.

In deze aflevering van Castard bespreken we de belangrijkste gebeurtenissen uit House of X , en welke implicaties die hebben op de personages en hun toekomst, welke aankomende nieuwe series rond de mutanten van Marvel we gaan volgen, en niet onbelangrijk: waarom maakt Hickman zijn X-Men zo horny?

Onze podcasts zijn zoals steeds te beluisteren via Anchor: hieronder, op hun website of via de app.

Of je kan ook luisteren en je abonneren via Spotify, Apple Music, Pocket Casts, Overcast, Google Podcasts, Breaker, Castbox en RadioPublic.

Onze linklijst eist voorlopig nog geen eigen rechten op zoals de nieuwe X-Men. Zoals altijd vinden jullie er nog wat sappige extra’s over de hele discussie:

Wie is de Red King? Hoe lang blijft Krakoa vredevol? Wanneer duiken de morele en psychische implicaties over het ontwijken van de dood op?

We gaan ervan uit dat jullie de reeks ook geweldig vonden. Er resten ons nog heel wat vragen, met als grootste geheim tot nu toe: wie is de Red King? Heb jij een antwoord op die vraag, of vond je House of X barslecht? Geef ons je mening, want die willen we graag horen.Via onze Facebook, op Twitter via @podcastard_be of via onze officiële Geekster Discord. Mailen mag ook nog steeds naar castard[at]geekster.be.

Algemene feedback en suggesties zijn welkom via dezelfde kanalen. Als we iets beter kunnen doen, dan horen we dat graag!

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels