Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Veertien om te zien: Fleabag, Sully, Mr Robot en meer

Het is tegenwoordig moeilijk om bij te houden wat er qua popcultuur allemaal beschikbaar is, met de verschillende platformen en een groot aanbod. Wij grasduinen door die brede waaier en geven jullie onze aanraders van de week.

Raising Dion seizoen 1

Acteur Michael B. Jordan zette zijn schouders onder deze serie, gebaseerd op de gelijknamige comic en kortfilm. In Raising Dion wordt het leven van jonge weduwe Nicole Reese nog moeilijker wanneer haar zoontje plots bovennatuurlijke gaves begint te vertonen. Samen met haar vrienden moet ze Dions krachten verborgen zien te houden terwijl ze zoeken naar de oorsprong ervan. Jordan speelt een bijrol als de overleden man van Nicole.

Vanaf vrijdag 4 oktober op Netflix

Paradise City seizoen 1

In deze nieuwe docureeks gaat Mario Goossens, de drummer van Triggerfinger, in zes steden op zoek naar hoe muziek een samenleving kan genezen na onrust of rampen. Zo trekt hij onder andere naar Port-au-Prince in Haïti, jaren geleden geteisterd door een aardbeving, en Belfast in Noord-Ierland, waar de conflicten van vroeger ook vandaag nog sporen nalaten.

Vanaf vrijdag 4 oktober op Canvas

Race

Voordat Stephan James volledig doorbrak met If Beale Street Could Talk, had hij de hoofdrol in deze biopic van atleet Jesse Owens. Owens was een loper die tijdens de Olympische Spelen van 1936 een recordaantal gouden medailles won, ondanks de discriminatie die hij ondervond in het nazi-Duitsland van Adolf Hitler. De film toont zijn weg ernaartoe en de Spelen zelf.

Vrijdag 4 oktober op NPO3

All the Money in the World

Deze film is vooral bekend als “die waarbij Kevin Spacey halsoverkop vervangen is” en “die waarbij Michelle Williams maar een fractie betaald kreeg voor reshoots in vergelijking met Mark Wahlberg”. Ja, dat klopt, maar dat de film ook nog eens degelijk uitgedraaid is, is wel opmerkelijk. Michelle Williams is uiteindelijk het kloppende hart van de film over de ontvoering van de kleinzoon van de bekende miljonair John Paul Getty. Als moeder van de jongen botst ze tegen de emotieloze muur van haar schoonvader op, die zijn fortuin koste wat het kost wou beschermen. Ridley Scott koos Christopher Plummer uit om Spacey te vervangen. Hij filmde zijn scènes over een periode van acht dagen en werd uiteindelijk genomineerd voor een Oscar. Over een geslaagde invalbeurt gesproken.

Vrijdag 4 oktober op Canvas

Fleabag seizoen 1

Sinds de sloot Emmy’s die bedenkster Phoebe Waller-Bridge op de meest recente Emmy-uitreiking won, is Fleabag een van de meest besproken series van het moment. Als je de comedyserie over het warrige leven van het titelpersonage nog niet zag, krijg je nu de kans dankzij de BBC. Zij zenden seizoen 1 opnieuw uit, en gaan daarna hopelijk verder met seizoen 2. Fans moesten drie jaar wachten op dat tweede seizoen, en een derde komt er voorlopig niet. Dus binge!

Vanaf zaterdag 5 oktober op BBC One

The Nice Guys

Deze onderschatte actiekomedie van Shane Black (Iron Man 3, Lethal Weapon) is een plezier om naar te kijken, vooral dankzij de uiterst geslaagde team-up van Ryan Gosling en Russell Crowe. Het duo vertolkt respectievelijk een falende privédetective en een harde huurling die mensen schrik kan aanjagen. Samen gaan ze op zoek naar een vermist meisje, waarbij ze in de verrassend grappige situaties terechtkomen.

Zaterdag 5 oktober of VIJF

Sully

Tom Hanks en Clint Eastwood zijn op hun best in dit waargebeurd verhaal over een miraculeuze noodlanding op de Hudson-rivier in New York. Geen grote dramatiek, maar een verhaal over mensen en waar we toe in staat zijn en waardoor je de mensheid nog eens apprecieert.

Zaterdag 5 oktober op VIER

La La Land

Het is La La Land, jongens. Enough said.

Zaterdag 5 oktober op BBC Two

Mr Robot seizoen 4

Op twee jaar tijd kan er veel gebeuren. De finale van seizoen 3 van de populaire dramareeks werd in 2017 uitgezonden, en sindsdien kreeg hoofdrolspeler Rami Malek een Oscar voor zijn rol in Bohemian Rhapsody. Nu is het tijd voor hem om de rol waarmee hij bekend werd af te ronden. De strijd tegen het machtige E Corp – en bij uitbreiding alle financiële en overheidsinstellingen – gaat zijn ultieme fase in. In dit vierde en laatste seizoen keert de originele cast terug met daarbij o.a. Rami Malek, Christian Slater, Portia Doubleday en Carly Chaikin.

Vanaf de nacht van zondag 6 op maandag 7 oktober op Play More

Unité 42 seizoen 1

Deze Frans-Belgische politiereeks maakte furore in Wallonië en komt nu ook bij ons op de buis. We volgen de cyberunit van de politie, die zowel onderzoek doet op het terrein als in de virtuele wereld. De hoofdpersonages zijn ietwat cliché: een ex-flik die net overgestapt is en een jonge en driftige agente met expertise in informatica en programmering. De twee moeten samenwerken, maar dat verloopt eerst niet van een leien dakje. De maatschappelijk relevante en groeiende wereld van cybercriminaliteit doet onze interesse toch opflakkeren.

Vanaf maandag 7 oktober op één

The Young Offenders seizoen 1

Deze coming-of-ageserie begon op BBC3 en kreeg lovende recensies en opvallend hoge scores op IMDb, wat zeker voor een comedyreeks niet evident is. De jonge criminelen uit de titel zijn de nogal onbeholpen Conor en Jock. Zij willen aan hun ongemakkelijke tienerjaren en moeilijke thuissituatie ontsnappen door allerlei stoten uit te halen. Maar er zit meer in hen dan je zou vermoeden.

Vanaf maandag 7 oktober op BBC One

De slapelozen seizoen 1

Canvas komt volgende week met een tweede nieuwe docureeks. In De slapelozen gaat presentatrice Annick Ruyts op zoek naar de redenen waarom zo veel mensen tegenwoordig zo slecht slapen. Ze praat met experts om oplossingen te zoeken en met lotgenoten over hoe het hun leven beïnvloedt.

Vanaf woensdag 9 oktober op Canvas

The Age of Adeline

Dit romantische fantasydrama (je leest het goed) wordt vooral rechtgehouden door Blake Lively, die een jonge vrouw vertolkt die na een ongeluk stopt met verouderen. Om te voorkomen dat de autoriteiten Adaline vinden, verandert ze na een paar jaar telkens opnieuw van naam en woonplaats. Vrienden of relaties heeft ze niet, behalve die met haar dochter, die ze kreeg voor het ongeluk en er nu ouder uitziet dan haar moeder. Maar dan ontmoet Adaline Ellis, en ze worden verliefd. Hij blijkt een link met haar verleden te hebben, en dan kan ze haar leven niet langer ontlopen. Naast Blake Lively en Michiel Huisman is er ook een mooie bijrol voor Harrison Ford.

Woensdag 9 oktober op Vitaya

Patton

Deze oorlogsklassieker uit 1970 won destijds zeven Oscars, waaronder Beste Film. Het drama vertelt het verhaal van de Amerikaanse generaal George S. Patton, een tank commander, tijdens Wereldoorlog II. Hij was naast een bekende generaal ook echter opvliegend en nam het niet altijd even nauw met gezag, wat hem ook in de oorlog benadeelde. Het script van Patton kwam van Francis Ford Coppola, en de score is van de legendarische Jerry Goldsmith. De Amerikaanse Library of Congress nam de film op in de United States National Film Registry omwille van de culturele en historische waarde.

Donderdag 10 oktober op CAZ

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels