Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

De 3 boeken die we deze maand hebben gelezen

Op ons nachtkastje en in onze rugzak tijdens het pendelen is er altijd een plekje vrij voor een boek. Een fysiek boek, een luisterboek of een versie op een e-reader. Zoveel opties dat je eigenlijk geen reden meer hebt om niet te beginnen lezen! Ontdek welke boeken wij de laatste maand hebben opengeslagen.

De Duivelsdief – Lisa Maxwell (Louis)

Een aantal weken geleden las ik het eerste verhaal in het Magische Amerika van Lisa Maxwell en zei ik dat ik al uitkeek naar het vervolg. Het heeft niet lang geduurd voor ik op play drukte van De Duivelsdief of The Devils Thief in het Engels in mijn luisterboekenapp. En het is me weer heel hard bevallen. Deel drie mag er snel aankomen!

Waar we in het eerste boek enkel in 1902 en zeer kort in het heden vertoefden, springen we in De Duivelsdief heen en weer tussen 1902 en 1904. In 1902 bevinden we ons nog steeds in het bruisende, door de The Brink omringde New York terwijl het verhaal zich in 1904 afspeelt op de wereldtentoonstelling die daar in die tijd plaatsvond.

Over het plot wil ik niet al te veel vertellen om het verhaal zoveel mogelijk intact te houden voor de toekomstige lezers. Wat ik wel kan meegeven, is dat Lisa Maxwell er weer zeer goed in slaagt een verhaal en vooral de daarbij horende wereld op te bouwen. Een wereld die eigenlijk net zoals de onze momenteel helaas nogal wordt opgesplitst in een zij en een wij.

Daarbij staan aan de ene kant de magiërs die van nature een affiniteit met magie hebben en de High Society-verenigingen zoals de Cirkel en de Gesluierde Profeet. Dat die verenigingen het niet zo goed voor hebben met de Magiërs is al een eindje duidelijk. Maar hoe moet je gaan reageren als elke kant steeds extremer wordt in zijn daden? Het is een vraag die momenteel nog openstaat voor de personages maar waar ik wel benieuwd naar ben in het vervolg.

Het verhaal wordt net zoals eerder gezegd verteld vanuit verschillende standpunten. Dat gebeurt sporadisch ook vanuit het oogpunt van de slechteriken wat ons net meer inkijk geeft in sommige beweegredenen of gebeurtenissen. Maxwell slaagt er ook in om alles mooi op te bouwen over de twee tijdslijnen heen met een climax bij beide op het einde waardoor je het boek maar moeilijk kan wegleggen. Het laatste kwart van het verhaal stond bijna constant op om toch maar naar de conclusie toe te blijven werken!

The Shining – Stephen King (Lina)

Als fan van Kings werk, vond ik het een schande dat ik The Shining nog niet had gelezen. En met de verfilming van Doctor Sleep in het vooruitzicht leek het mij een goed moment om hier aan te beginnen. En spijt heb ik er nog zeker niet van. De spanning is heel de tijd voelbaar en het lijkt alsof je zelf bezeten bent door het boek omdat je het niet kan neerleggen.

Wie is de Black Panther? – Jesse J. Holland (Elien)

Door werk en tv-screeners is het lezen er bij mij wat ingeschoten de laatste maanden. Nu probeer ik mijn pendeltijd opnieuw volledig te besteden aan een goed boek. Nadat ik eerder al het genre van de romantisering en de boekversie van de comic Civil War beschreef, geef ik nu dezelfde kans aan Wie is de Black Panther?. De film uit 2018 was een echt fenomeen, maar verder had ik nog niet veel gelezen over de populaire zwarte superheld. De comic van Ta-Nehisi Coates en Brian Stelfreeze kon me wel bekoren, maar dit boek is gebaseerd op een andere iteratie van het verhaal van de Black Panther. In 2005 werkten Reginald Hudlin en John Romita samen aan deze versie, die veel gelijkenissen vertoont met de film.

T’Challa is net koning geworden van het Afrikaanse land Wakanda na de dood van zijn vader. Hij heeft het nog moeilijk met zijn rol en de gouden kooi waarin hij zich bevindt. De Dora Milaje wijken geen moment van zijn zijde, en hij mist de vrijheid die hij genoot toen hij studeerde en enkel kroonprins was. Ook Shuri heeft het moeilijk, want zij wil zich bewijzen tegenover haar halfbroer (een opmerkelijk verschil), aangezien haar broer de troon en het meeste kennis heeft. Dan is er ook nog Uylesses Klaue, die het samen met Georges Batroc (ook een slechterik in Captain America: The Winter Soldier) gemunt heeft op T’Challa en de Wakandanen.

Tot nu toe heb ik echt al genoten van dit boek. Er zijn meer verschillen met het verhaal dat de meesten onder ons ondertussen zullen kennen dan bij Civil War, en dus meer om te leren kennen. Er zijn ook een pak minder personages om te belichten, dus kunnen we nog dieper in de gedachten van de personages gaan. Dat is in deze boekversie echt goed gedaan. De schrijfstijl bevalt me, en het openingshoofdstuk legde de lat meteen hoog door T’Challa in de Verenigde Staten te plaatsen bij een aanslag. Ik ben heel benieuwd waar dit verhaal naartoe gaat.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels