Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Nieuw voer voor je boekenkast: augustus

Elke maand komen er nieuwe boeken uit, maar hoe hou je dit allemaal bij? Hoe ontdek je al deze nieuwe boeken? No stress, wij bij Geekster komen met de oplossing. Elke maand bundelen we de meest interessante, nieuwe Nederlandstalige publicaties en jij moet alleen maar op dit artikel klikken!

Verschijningsdata waren correct op de dag dat het artikel geschreven werd.
Bron: hebban.nl

[columns]

[column size=”1/2″]

Billy Summers door Stephen King

Billy Summers is een huurmoordenaar, de beste die er is. Hij stelt wel een voorwaarde: Billy neemt een klus alleen aan als het doelwit echt een slechterik is. En nu wil Billy ermee stoppen. Maar eerst is er nog één laatste opdracht. Als een van de beste sluipschutters ter wereld en een onderscheiden oorlogsveteraan uit Irak is hij een houdini als het aankomt op verdwijnen nadat een klus is geklaard. Dus wat kan er misgaan?

Verschijnt op 3 augustus

[/column] [column size=”1/2″]

Heartstopper I door Alice Oseman

Het afgelopen schooljaar was niet geweldig voor Charlie, maar hij wordt in ieder geval niet meer gepest. Nick, rugbyster van de school, heeft hier en daar wat gehoord over Charlie – de jongen die vorig jaar gedwongen uit de kast moest komen en een paar maanden werd gepest – maar hij heeft nog nooit met hem gepraat. Tot ze naast elkaar in de klas komen te zitten… Er ontstaat een warme en intieme vriendschap en al snel valt Charlie als een blok voor Nick, ook al weet hij dat hij geen enkele kans maakt. Maar Nick worstelt met zijn eigen gevoelens en hoe dichter de twee naar elkaar toe groeien hoe duidelijker het wordt dat liefde ontzettend onvoorspelbaar en verrassend is.

Verschijnt op 17 augustus

[/column] [columns]

[column size=”1/2″]

Lupus door Joan de Ruijter

Tot haar grote verbazing wint Puck een essaywedstrijd en daarmee toelating tot Rousseau, een nieuwe prestigieuze filosofie-universiteit in de bergen van Spanje. Daar gaat een nieuwe wereld voor haar open. Ze raakt bevriend met de tegendraadse Charles en de openhartige Bulgaars-Turkse Sinem, en dompelt zich onder in het academische leven. Maar al snel ontdekt ze dat er iets broeit. Wanneer Puck en haar vrienden door de rector worden gevraagd om een onafhankelijke universiteitskrant op te richten, wordt de sfeer al snel grimmiger. Wie trekt er eigenlijk aan de touwtjes op Rousseau?

Verschijnt op 17 augustus

[/column] [column size=”1/2″]

Water door Holly Black

Als klein meisje had Kaye drie Faerievrienden van wie ze dacht dat ze denkbeeldig waren. Als ze jaren later een zwaargewonde Faerie aantreft en zijn leven redt, realiseert ze zich dat de fantasiewereld uit haar jeugd maar al te echt is – en gevaarlijker dan ze ooit had kunnen vermoeden. Tegen wil en dank raakt Kaye verstrikt in een eeuwenoude machtsstrijd tussen twee rivaliserende Faerierijken. Voor hen is ze slechts een pion in een strijd die haar dood zou kunnen worden. Kaye is echter niet van plan zich zomaar gewonnen te geven, en roept de hulp in van een mythisch waterwezen. Maar in het land van de Faeries heeft alles een prijs.

Verschijnt op 24 augustus

[/column] [columns]

[column size=”1/2″]

De Krakentand door Anthony Ryan

In De Krakentand, het tweede deel in De Zeven Zwaarden-serie van Anthony Ryan, vervolgt Guyime zijn zoektocht naar de Zeven Zwaarden. Zijn volgende doel: het mythische zwaard ‘de Krakentand’. Geleid door de magie reist Guyime naar Cathula, in het midden van de Eerste Zee, om dit zwaard op te sporen. Geholpen door drie compagnons – de beestenbezweerder Zoeker, een machtige tovenares, en een geleerde slaaf – bereikt Guyime een van de gevaarlijkste uithoeken van de wereld om zijn missie te voltooien. Zijn schat is echter moeilijk te bereiken – eeuwenoude magie, vervloekte geesten en dodelijke vallen staan hem in de weg. Samen met zijn metgezellen zal hij een ultieme beproeving moeten doorstaan, eentje uit zijn ergste nachtmerries…

Verschijnt op 31 augustus

[/column] [column size=”1/2″]

Halverwege Morgen door Chris McGeorge

De 70-jarige Shirley Steadman woont in een klein dorpje in het Noordoosten van Engeland en is vrijwilliger bij de lokale radiozender van het ziekenhuis. Als ze op een dag aan het spelen is met de apparatuur op het werk, stuit ze op een radiofrequentie die ze nog nooit eerder heeft gehoord. Het is een piratenzender. Maar er is iets mis – het nieuws dat op de zender wordt gepresenteerd is het nieuws van morgen. Als de presentator plotseling begint te rapporteren over moorden, en die ook daadwerkelijk plaatsvinden zoals beschreven, weet Shirley dat zij de enige is die deze moorden kan voorkomen.

Verschijnt op 31 augustus

[/column]
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels