Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Gent Leest

Gent Leest: jouw regionale Goodreads

Gent Leest!, een nieuw digitaal platform dat op Valentijn 2020 gelanceerd wordt, is op zoek naar stadsschrijvers. De website, die in de toekomst ook in andere steden zal verschijnen, brengt alle lezers in Gent samen. De zogenaamde Stadslezers zullen er onder meer leestips, korte recensies en nieuwtjes delen.

Gentleest.be wordt een plek voor iedereen in Gent die houdt van boeken en van lezen. Dat lezen is op wat voor manier dan ook. Ook als fan van comics, luisterboeken of specifieke obscure genres ben je meer dan welkom. Lezers en voorlezers, bezoekers van de bib en van boekhandels, leden van boekenclubs, voorleesvrijwilligers, maar ook mensen die anders lezen: in een andere taal of met een beperking… Kortom, de hele Gentse leescommunity heeft vanaf februari 2020 een nieuwe hometab op zijn pc staan naast die van Geekster. 

Bibliotheek De Krook bouwt dit platform uit samen met haar culturele en literaire partners in de stad. Boeken en hun inhoud verbinden mensen met elkaar en de stad is dé plek om samen te lezen. Ben je geen Gentse Geek, dan kan je trouwens al mee schrijven aan Leuven Leest. Je krijgt daar ook al een idee van hoe de toekomstige Gentse site zal werken. Er volgt ook een Facebookpagina.

Maak kennis met de eerste stadslezers

Op dit moment worden nog stadslezers gezocht. Op Gentleest.be kan je alvast kennismaken met de eerste negen stadslezers: Fatih, Nadine, Hannes, Nawel, Phil, Caroline, Nore, Bruno en Elf. Heb je zin om mee te schrijven aan dit project? Meld je dan voor eind oktober aan op Gentleest.be

Stadslezer Philip © Gent Leest

“Op Gent Leest kunnen Gentenaars binnenkort niet alleen tips over goede boeken vinden, maar ook hun eigen favoriete boeken aan elkaar voorstellen. Je vindt er ook toffe leesplekken, verspreid over heel de stad, en korte reportages over interessante evenementen. Word stadslezer, schrijf mee aan Gent Leest!”

Als er iets is waar we hier bij Geekster in geloven is het dat verhalen in al hun vormen banden scheppen en mensen bijeen brengen. Of het nu gaat om series, films, podcasts, comics of boeken, we zorgen ervoor dat jullie telkens mee zijn met het nieuwste in het universum van de popcultuur. En als we met een regionaal (boeken)platform dat element nog net iets meer kunnen uitdragen, zijn we er ook steeds bij.

We zijn van Geekster uit al een eindje achter de schermen aan het meehelpen met Gent Leest in een werkgroep waarin De Krook zijn ideeën over het platform toetste aan onze jongerenvisie. Zo zijn we de comics, noch de Young Adults uit het oog verloren. Een ook luisterboeken zal je er zelf kunnen recenseren. Kortom, Gent Leest is er voor iedereen die van verhalen houdt zoals wij dat ook doen, een match made in heaven als het ware.

Bron: Persbericht Gent Leest, Sami Souguir, schepen van Cultuur, De Krook, Nathalie De Neve

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels