Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

boekenn

Nieuw voer voor je boekenkast: Week 8 en 9 van 2019

Elke week komen er nieuwe boeken uit, maar hoe hou je dit allemaal bij? Hoe ontdek je al deze nieuwe boeken? No stress, wij bij Geekster komen met de oplossing. Elke twee weken bundelen we de meest interessante nieuwe Nederlandstalige publicaties en jij moet alleen maar op dit artikel klikken!

[columns][column size=”1/2″]

keizerrijk-van-as

Het Keizerrijk van As door Anthony Ryan

Lezers van de Draconis Memoria-reeks zullen vol spanning zitten wachten, want Het Keizerrijk van As is het derde en laatste boek in de reeks!

In dit laatste deel heeft het leger van de witte draak een bloederige tocht door de wereld gemaakt, waardoor steden en dorpen tot as vergaan zijn. Duizenden onschuldigen zijn gestorven en er zullen er snel nog meer volgen. Alleen Cleemond Torkreek, Lizanne Letriet en hun bondgenoten kunnen de witte draak verslaan. Maar om de toekomst te redden, moeten ze eerst het verleden in duiken en een mysterie oplossen dat misschien wel alles kan veranderen…

Het Keizerrijk van As verschijnt op 18 februari. 

[/column] [column size=”1/2″]

wie-is-de-black-panther

Wie is de Black Panther? door Jesse J. Holland

Het verhaal van Reginald Hudlin en John Romita Jr. hun graphic novel is nu ook een volledig leesboek.

De Afrikaanse natie van Wakanda stond tien eeuwen lang bekend als een onoverwinnelijk land vol onvoorstelbare technologische uitvindingen. T’Challa, de laatste in de lijn van koningen, is de Black Panther. Hij is begiftigd met buitengewone snelheid en kracht en een pak gemaakt van de onverwoestbare metaalsoort Vibranium. Buitenstaanders willen dat kostbare metaal plunderen, vooral het hoofd van deze aanslag Klaw. Deze huurmoordenaar heeft het bloed van T’Challa’s vader aan zijn handen. Klaw heeft een leger superkrachtige huurlingen rond zich, allemaal vastbesloten om dood en verderf te zaaien.

Wie is de Black Panther? verschijnt 18 februari.

[/column] [columns][column size=”1/2″]

royals5

De Royals: Gevaar door Erin Watt

De Royals: Gevaar is al het vijfde deel in de reeks van Jen Frederick en Elle Kennedy (die samen het pseudoniem Erin Watt zijn), die een Fifty Shades voor young adults moet voorstellen.

Het leven van Hartley staat op zijn kop sinds ze Easton Royal heeft ontmoet. Hij is onweerstaanbaar, maar ook gevaarlijk. Wanneer Hartley door een ongeval haar geheugen kwijt raakt, vertrouwt ze niemand meer. Instinctief weet ze dat Easton slecht voor haar is maar tegelijkertijd lijkt hij de enige die haar kan redden. Easton wil dat ze haar geheugen terugkrijgt, terwijl Hartley ervan overtuigd raakt dat je sommige dingen maar beter kunt vergeten.

De Royals: Gevaar verschijnt 19 februari. 

[/column] [column size=”1/2″]

enigma

Enigma door Guido Eekhaut

Een intrigerend science fictionverhaal van een Vlaamse auteur, geschreven voor young adults.

De vijftienjarige Britt woont op Titan – de grootste maan van Saturnus – samen met enkele duizenden vrouwen en de Turing, humanoïde robots. Django, een Turing, neemt Britt mee naar de methaanmeren om er op de Kraken te jagen. Die lijken primitief, maar blijken intelligent en zijn in staat de menselijke geest te beïnvloeden. Kunnen zij de Turing en de mensen helpen met hun grootste ambitie: naar de sterren reizen?

Enigma verschijnt 22 februari.

[/column] [columns] [column size=”1/2″]

vitya-malonti
Vitya Malonti door Annemiek Steur

Dit boek is de proloog van een elfdelige fantasyreeks, Jonas Dubelaar.

Vitya Malonti komt oorspronkelijk uit deze wereld, maar leidt een dubbelleven in een andere. Daar is hij een legendarische magiër die oorlogen stopt. Maar in onze wereld wacht een vrouw met een ongeboren kind en Vitya wil terug. Dat gaat niet zomaar zonder slag of stoot en hij heeft de verantwoordelijkheid het gat te vullen dat hij achterlaat. Wanneer kan hij zijn gezin nu echt stichten?

Vitya Malonti verschijnt 25 februari.

[/column] [column size=”1/2″]

hack
H@ck door Mirjam Mous

Na de Grote Ommekeer zijn er vijf nieuwe leiders van een ideale wereld in deze spannende dystopie van Mirjam Mous. Wat gebeurt er wanneer je je niet aan de regels houdt?

Wanneer Holden Winters een oude bunker ontdekt met spullen uit de Bange Jaren, heeft dat grote gevolgen. Hij wordt opgepakt door de handhavers. Die zijn echter iets heel anders met hem van plan dan hij had verwacht. Holdens zus Prissy ontvangt intussen mysterieuze berichtjes van een onbekende. Hoe kan het dat de afzender alles van haar weet, maar zij niets van hem? En waarom heeft ze het gevoel dat er iets niet klopt aan de arrestatie van Holden?

H@ck verschijnt 26 februari.

[/column] [columns] [column size=”1/2″]

de-vervloekte-roeping
De Vervloekte Roeping door Garvin Pouw

Deel één van het tweeluik Naltada, De Kronieken van Azeria en het is meteen al spannend en meeslepend.

Een pelgrim, een jager, een ontdekkingsreiziger en een stalmeid. Vier levens staan op hun kop wanneer een vreemde kracht hen naar een heilig land roept. Niemand weet welk pad van het lot ze bewandelen. Jagen ze de liefde na, zijn ze op zoek naar de oorsprong van het leven of zijn ze vooral op de vlucht voor de monsterlijke schaduw die hen achtervolgt?

De Vervloekte Roeping verschijnt 1 maart.

[/column] [column size=”1/2″]

het-eerste-eiland
Het Eerste Eiland door Garvin Pouw

Ook het slot van het tweeluik is heel spannend en gaat ook over de grens tussen de twee werelden.

Voordat onze helden hun reis naar Vyrendia voltooien, wacht hen een laatste obstakel in Azeria: het raadselachtige woud van Shîm. Onder die donkere bomen kan de schaduwdemon hen niet volgen, maar hun eigen magie zal daar onbruikbaar zijn. Het woud van Shîm oogt op het eerste zicht als een wonder, maar al snel ontdekken ze meer duistere dingen. Slagen ze erin om ongeschonden het woud te doorkruisen?

Het Eerste Eiland verschijnt 1 maart.

[/column] [columns] [column size=”1/2″]

de-dysasters
De Dysasters door P.C. Cast en Kristin Cast

Een geïllustreerde YA vol spanning, romantiek en superkrachten voor de fans van Marvel, dat is De Dysasters. Het is het eerste deel in een veelbelovende nieuwe serie van de internationale bestsellerauteurs P.C. & Kristin Cast.

Foster Stewart heeft altijd geweten dat ze anders is. Praten met planten en het beheersen van wolkenformaties zijn geen dingen waar de meeste zeventienjarigen mee bezig zijn. En ook Tate Taylor, football-ster en quarterback heeft extra vaardigheden, waaronder nachtzicht. In de nacht van hun eerste ontmoeting brengt een dodelijke tornado hen bij elkaar en worden hun ware vermogens – de kracht om de elementen te beheersen – opgewekt.

De Dysasters verschijnt 27 februari.

[/column]
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels