Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

The White Trees #1 review: standaard sexy fantasy

Als Chip Zdarsky iets nieuws uitbrengt, gaat dat regelrecht in ons winkelmandje. Ook The White Trees overtuigt, ook al gebeurt dat niet meteen.

Ik zei het vorige week al in mijn recensie van het eerste nieuwe volume van Daredevil: alles wat Chip Zdarsky schrijft of tekent, lees ik zonder aarzelen. Zdarsky timmert hard aan een carrière bij superheldenuitgever Marvel Comics waar hij momenteel Daredevil schrijft, er eerder al scoorde met Spider-Man en er medeverantwoordelijk is voor de geslaagde terugkeer van The Fantastic Four. In The White Trees (een tweeluik) gaat de stripmaker nog eens los zonder de restricties van het superheldengenre, maar dan laat hij zich weer iets te veel beperken door de wetten van fantasy.

Zdarsky, tekenaar Kris Anka en inkleurder Matt Wilson droppen ons in Blacksand. De vrede die over het land heerst is frivool en dreigt in elkaar te stuiken wanneer de kinderen van oorlogshelden ontvoerd worden. Tijdens de zoektocht naar hun kroost delven de drie helden, met typische verzonnen fantasynamen die je niet kan onthouden, in hun oorlogsverleden. Wonden die nooit genezen zijn, krijgen dankzij de queeste de kans om dat wel te doen.

© Image Comics

De wereld van Blacksand en zijn toestand vallen niet te onderscheiden van andere fantasy-epossen. Met de inwoners ervan maakt Zdarsky gelukkig wel zijn naam waard. De in archetypes gehulde personages stralen van de moderniteit, waardoor The White Trees nog het best valt te vergelijken met The Witcher 3: Wild Hunt.

Wanneer de helden belanden in een bos dat je stoutste natte dromen doet uitkomen, toont Zdarsky zijn ware aard (die hij eerder al onthulde in Sex Criminals). En het is niet dat de seks gratuit is zoals in HBO’s goudhaantje met draken. De plotse verzameling piemels en borsten onthult heel veel over de personages. In The White Trees gaat opwinding gepaard met melancholie, het gevoel dat de volledige strip doordrenkt.

© Image Comics

Zdarsky haalde Kris Anka (Uncanny X-Men, Runaways) aan boord om het avontuur tot leven te wekken. Het duo maakte in 2016 al samen Star-Lord. Anka steekt een strakke choreografie in zijn actie waardoor alles heel vlot leest. Het contrasteert straf met de momenten van kalmte waar geen woorden van uitleg nodig zijn. Het liefst van al tekent hij mannelijk vlees in al zijn vormen en maten, laat dat dus geen verrassing zijn.

Naast de frisse personages, hun relaties en de dosis seks is het inkleurder Matt Wilson (Paper Girls, The Mighty Thor) die de bijna middelmatigheid van het fantasyland verheft met een ontzettend sfeervol kleurenpalet. Wilson bedekt alles in een paarse gloed die heel aardig voor je ogen is.

The White Trees #1 is geschreven door Chip Zdarsky, getekend door Kris Anka met Matt Wilson en uitgegeven door Image Comics op 21 augustus 2019.

Bevredigend

Bevredigend
3 5 0 1
The White Trees wordt een strak en bevredigend tweeluik. Tenminste, als het tweede deel even hard wegblijft van standaard fantasy-affaires als het einde van dit eerste nummer.
The White Trees wordt een strak en bevredigend tweeluik. Tenminste, als het tweede deel even hard wegblijft van standaard fantasy-affaires als het einde van dit eerste nummer.
3/5
Total Score
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels