Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Hunt for Wolverine: Adamantium Agenda #1 review: de New Avengers zijn terug

De New Avengers verzamelen zich opnieuw om Wolverine op te sporen.

Wolverine is opgestaan uit de dood en dat leverde een sterker dan verwachte comic op. Nog meer boven de verwachtingen is een van de spin-offs van die Hunt for Wolverine-minireeks: dit openingsnummer van Adamantium Agenda dat de New Avengers opnieuw samen gooit.

In Hunt for Wolverine #1 leerden we dat Kitty Pryde de hulp heeft ingeroepen van enkele superhelden om Wolverine te lokaliseren, waaronder Tony Stark. Stark trommelt Spider-Man, Jessica Jones en Luke Cage op om enkele verdachte sporen te onderzoeken. De vier komen niet toevallig samen want ze waren ooit met Wolverine onderdeel van de New Avengers, een superheldenteam dat Brian Michael Bendis bedacht in 2005.

Afgeleiden van minireeksen of events zijn helaas niet altijd even goed. Gelukkig weet scenarist Tom Taylor (All-New Wolverine, X-Men: Red) wat de lezer beklijft: personages en plotwendingen. Het begint allemaal met het mysterie rond een belofte van de vier superhelden aan Wolverine, daarna bouwt de comic op met een leuk samenspel van boeiende en grappige personages en eindigt het met een wending die je niet zag aankomen. De zoektocht naar Wolverine wordt achterwege gelaten, maar dat is geen minpunt.

Als humor, mysterie en personages je niet overtuigen, zal het tekenwerk van R.B. Silva dat zeker doen. De tekenaar verblufte al met Generations: Phoenix & Jean Grey, en ook al is het hier allemaal wat aardser, het talent spat er weer af. De zelfopoffering van Wolverine in een flashback ziet er episch uit, Spider-Man zit vol mimiek en het sarcasme van Jessica Jones druipt van haar gezicht.

Hunt for Wolverine: Adamantium Agenda #1 is geschreven door Tom Taylor, getekend door R.B. Silva en uitgegeven door Marvel Comics op 9 mei 2018.

Verrassend

Verrassend
4 5 0 1
We worden graag verrast door comics en Hunt for Wolverine: Adamantium Agenda #1 doet net dat. Het is veel meer dan een slappe spin-off, maar wel een grappig en tegelijkertijd mysterieus samenspel van enkele van onze favoriete Marvelhelden.
We worden graag verrast door comics en Hunt for Wolverine: Adamantium Agenda #1 doet net dat. Het is veel meer dan een slappe spin-off, maar wel een grappig en tegelijkertijd mysterieus samenspel van enkele van onze favoriete Marvelhelden.
4/5
Total Score
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels